- Σφάλμα
-
- XML Parsing Error at 1:335. Error 9: Invalid character
Συνάντηση Πουσσαίου για την εναρμόνιση των ακτοπλοϊκών τιμών με τις χερσαίες.
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012 19:52
Τις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφορικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Ο κ. Πουσσαίος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), της εταιρείας KANTOR και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών, φορείς οι οποίοι έχουν αναλάβει τη σύνταξη μελέτης για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στην ελληνική ακτοπλοΐα, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης μετείχε στο διάλογο για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών ανταλλάσσοντας θέσεις και απόψεις, ενώ αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στη Σύρο ημερίδα επικεντρωμένο στο σημαντικό αυτό θέμα.
Η μελέτη που συντάσσεται βασίζεται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης, σύμφωνα με την οποία, απαιτείται η δημιουργία ισοδύναμων μεταφορών με εκείνων της ηπειρωτικής Ελλάδας, για την επαρκή κάλυψη των αναγκών, αλλά και ως βάση ανάπτυξης για την νησιωτική χώρα.
Το μεταφορικό ισοδύναμο συνίσταται στην εναρμόνιση των τιμών των εισιτηρίων των θαλάσσιων μεταφορών με αυτές των χερσαίων με κριτήριο τη χιλιομετρική απόσταση, με παράλληλη παροχή ανάλογου επιπέδου υπηρεσιών.
Με την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών στη βάση της διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει σε σύγκριση πάντα με χώρες της ΕΕ, όπου έχει ήδη εφαρμοστεί το μέτρο, υπολογίζεται πως το κόστος μεταφορών μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 1/10 του σημερινού.
Νωρίτερα, ο κ. Πουσσαίος συμμετείχε μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, σε σύσκεψη με τα στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. με αντικείμενο τα έργα για τα οποία η ΕΓΝΑΤΙΑ έχει την ευθύνη της σύνταξης μελετών αλλά και υλοποίησης τους.
| < Προηγούμενο | Επόμενο > |
|---|
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΜΗΛΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1821: Ο Νικηταράς νικάει τους Τούρκους στα Δολιανά Κυνουρίας. Από τη μάχη αυτή ο γενναίος οπλαρχηγός θα μείνει στην Ιστορία ως «Τουρκοφάγος». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μετά τη μάχη δεν μπορούσαν να του ξεκολλήσουν το σπαθί από το χέρι!
1963: Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ ντε Γκολ, μιλάει στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.