Κέλλυ Κωστούλια: Διαισθητική επικοινωνία και ενεργειακή θεραπεία για Ζώα

Σύμφωνα με μελέτες της κβαντικής φυσικής και αρχαίες κουλτούρες, ο ρόλος της ζωτικής ενέργειας  είναι πάρα πολύ σημαντικός. Η ζωτική ενέργεια συντηρεί και θρέφει το σώμα νοητικά, φυσικά, πνευματικά και μπορεί να αυξηθεί ή να εξαντληθεί από τις καθημερινές επιλογές, συνήθειες και τα ενεργειακά πεδία που εκτίθεται ένας οργανισμός. Τα ζωάκια εκτός από το φυσικό τους σώμα έχουν και ενεργειακό σώμα, σκέψεις, συναισθήματα, προσωπικότητα, ψυχή και μπορούν να επηρεαστούν από τις σχέσεις τους με άλλα ζώα, ανθρώπους και ενέργειες του περιβάλλοντος. Είναι πνευματικά και ενεργειακά όντα σαν και εμάς. Επιλέγουν να έρθουν σε αυτή τη ζωή σαν συγκεκριμένα ζώα και η ενστικτώδη φύση τους, είναι μέρος της εμπειρίας που έχουν διαλέξει. Είναι πολύ πιο

Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Από τις πανηγυρικές δηλώσεις στην ανάγκη για οργανωμένη δράση

Τα ελληνικά νησιά, η μεγαλύτερη πολυνησιωτική περιφέρεια της Ευρώπης στη ζώνη του ήλιου, αποτελούν αναμφισβήτητα τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού. Ταυτόχρονα, ο τουρισμός αποτελεί, για τη μεγάλη πλειοψηφία των νησιών μας, μακρά τη σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα από την οποία εξαρτάται η συνολική οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών.

Περισσότερα...

Μπάμπης Μπιλίνης: Υπερ Airbnb (μισή) συνηγορία

Η οικονομία διαμοιρασμού με κυριότερο και γνωστότερο παράδειγμα το Airbnb είναι ένα νέο οικονομικό μοντέλο, που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς παγκοσμίως, στο οποίο οι καταναλωτές συναλλάσσονται μεταξύ τους μέσω διαδικτύου. Το οικονομικό αυτό μοντέλο βασίζεται στη χρήση  περιουσιακών στοιχείων που  χρησιμοποιούνται περιστασιακά και μπορούν να διατεθούν σε κοινή χρήση. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η οικονομία διαμοιρασμού και ιδιαίτερα στον κλάδο της διαμονής μέσω της Airbnb, βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος, λόγω της αύξησης ζήτησης για τουριστική διαμονή, λόγω της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, αλλά και λόγω αμφισβήτησης στις μεγάλες αγορές του μοντέλου του μαζικού τουρισμού.

Το

Περισσότερα...

Αναβατόρια LIFTEK: Πιστοποιημένες λύσεις για μεταφορά φορτίων

Η εταιρεία LIFTEK, συνεχίζοντας τη δυναμική της ανάπτυξη στον κλάδο της κατασκευής και εμπορίας ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων, σχεδιάζει και διαθέτει σύγχρονους ανελκυστήρες υψηλής ποιότητας και αισθητικής για κάθε χρήση και τύπο κτιρίου σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Αναβατόρια υψηλών προδιαγραφών και ασφάλειας!

Σήμερα, επαγγελματικό κτίριο χωρίς αναβατόριο δε νοείται, είτε μιλάμε για ξενοδοχεία, εστιατόρια, cafe – bar, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, super market, αποθήκες χονδρικής – λιανικής, τουριστικά καταλύματα, κλπ. Καθόλου τυχαία, καθώς τα αναβατόρια είναι αυτά που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη μεταφορά προϊόντων μεγάλου βάρους και προσώπων. Σας εξασφαλίζουν ευκολότερη μεταφορά φορτίων σε μικρότερο χρόνο και με περισσότερη

Περισσότερα...

Είναι ασφαλές το ασανσέρ σας; Κάθε πότε πρέπει να το συντηρείτε

Η συντήρηση σε ανελκυστήρες – ασανσέρ και αναβατόρια είναι μια εξαιρετικά σημαντική διαδικασία που πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους μηχανικούς με εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία. Η συντήρηση κάθε ανελκυστήρα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη και κυρίως ασφαλή λειτουργία του καθώς και τη διατήρηση συνολικά της εγκατάστασης στο βέλτιστο λειτουργικό επίπεδο.

Γιατί είναι σημαντική και απαραίτητη η συντήρηση του ανελκυστήρα;

Με την τακτική και το βασικότερο σωστή συντήρηση και τεχνική υποστήριξη εξασφαλίζεται η καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του κάθε ασανσέρ σε μηνιαία βάση και εξαλείφονται επίσης βλάβες και ανεπανόρθωτες φθορές οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα

Περισσότερα...

«Νέο χωροταξικό στην Μήλο: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί»

Αγαπητές και αγαπητοί κάτοικοι της  Μήλου, αυτές τις μέρες συζητιέται ένα πολύ κρίσιμο θέμα για το μέλλον του νησιού μας: Το χωροταξικό (ΣΧΟΑΑΠ), η οργάνωση του χώρου του νησιού.

Περισσότερα...

«Στόχος της IMERYS η Βιώσιμη Ανάπτυξη να βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της»

Ομιλία του προέδρου της Imerys Greece κ. Αθανάσιου Κεφάλα στο 12th annual Capital Link Sustainability Forum «Μπορεί η βιωσιμοτητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;» - Ενότητα «Επιχειρηματικότητα, Ανάπτυξη & Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα»:

Οι ορυκτοί πόροι της Γης -από τα μέταλλα μέχρι τα βιομηχανικά ορυκτά- είναι ζωτικής σημασίας για τις κοινωνίες, τις οικονομίες μας και την καθημερινή ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, εδώ και χιλιετηρίδες. Η εξόρυξη υποστηρίζει τα ενεργειακά μας συστήματα, την παραγωγή τροφίμων, τις κατασκευές, τις μεταφορές και τις πάσης φύσεως υποδομές μας.

Η εγχώρια εξορυκτική βιομηχανία, όπως ορίστηκε από το ΙΟΒΕ το 2015

Περισσότερα...

Φλώρα Καισαρίτη: Στο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας η Γυναικοκτονία

Γυναικοκτονία: ένας όρος που χρησιμοποιείται παγκόσμια από τη δεκαετία του ‘80, και που η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με αυτόν εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, με πολύ σκληρό τρόπο.

Η ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς αρνείται να τον συμπεριλάβει στο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας, ώστε να του δοθεί η έμφυλη διάσταση, δημιουργώντας έτσι άλλη μία de facto αδικία για το γυναικείο φύλο.

Οι λόγοι που διαφοροποιούν μία δολοφονία από μια γυναικοκτονία έχουν διατυπωθεί πολλές φορές. Το χέρι του δολοφόνου το οπλίζει η πατριαρχία, τα έμφυλα στερεότυπα,οι στρεβλές αντιλήψεις με τις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά τους κάποιες οικογένειες, η κουλτούρα της βίας, τα πρότυπα που προβάλλει η υποκουλτούρα της κάθε εποχής και πολλά πολλά άλλα...

Περισσότερα...

«Ο αεροπορικός τουρισμός: H περίπτωση της Μήλου»

Η πανδημία, πέρα από την αλλαγή του τρόπου ζωής, προκάλεσε σημαντικές αλλαγές και στα εργαλεία του τουριστικού μάρκετινγκ. Παλιές μέθοδοι αντικαταστάθηκαν εκ των πραγμάτων με άλλες λόγω της αδυναμίας της φυσικής προσέγγισης μέσω της συμμετοχής σε εκθέσεις ή της οργάνωσης ταξιδιών εξοικείωσης και προωθητικών ενεργειών.

Όσοι ασχολούμαστε με τη διαχείριση τουριστικών προορισμών οφείλουμε να προσαρμοστούμε σε αυτά τα νέα δεδομένα .Και να μην επαναπαυόμαστε σε κλασσικές μεθόδους, όπως οι εκθεσιακές συμμετοχές που μπορεί να διατηρούν τη χρησιμότητά τους, αλλά έπαψαν προ καιρού να αποτελούν το άπαν. Η επιτυχία στη διαχείριση ενός προορισμού εξαρτάται από το βαθμό προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Και από αυτά θα κριθεί και το τελικό

Περισσότερα...

Το Διαδίκτυο είναι το μέλλον για κάθε σοβαρή εταιρεία σήμερα

Τα παλαιότερα χρόνια η δημιουργία μιας εταιρείας είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις, όπως ο σωστός οικονομικός προγραμματισμός, η στελέχωση με άτομα κατάλληλα και ευσυνείδητα για την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση στην εργασία, η παγίωση ενός καλού ονόματος στην αγορά, η διαφήμιση και άλλες παράμετροι, που όλες είχαν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία της. Βέβαια, όλα αυτά τα προαπαιτούμενα ισχύουν και σήμερα, αφού οι στόχοι κάθε εταιρείας παραμένουν οι ίδιοι και οι τρόποι επίτευξής τους δεν διαφέρουν και πολύ από τους πατροπαράδοτους.

Ωστόσο, με την τεχνολογική πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια και την επικράτηση των νέων τεχνολογιών (αν και η παρουσία του Διαδικτύου στη ζωή μας μετρά ήδη

Περισσότερα...