«Νέο χωροταξικό στην Μήλο: Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί»

Αγαπητές και αγαπητοί κάτοικοι της  Μήλου, αυτές τις μέρες συζητιέται ένα πολύ κρίσιμο θέμα για το μέλλον του νησιού μας: Το χωροταξικό (ΣΧΟΑΑΠ), η οργάνωση του χώρου του νησιού.

Περισσότερα...

«Στόχος της IMERYS η Βιώσιμη Ανάπτυξη να βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της»

Ομιλία του προέδρου της Imerys Greece κ. Αθανάσιου Κεφάλα στο 12th annual Capital Link Sustainability Forum «Μπορεί η βιωσιμοτητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;» - Ενότητα «Επιχειρηματικότητα, Ανάπτυξη & Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα»:

Οι ορυκτοί πόροι της Γης -από τα μέταλλα μέχρι τα βιομηχανικά ορυκτά- είναι ζωτικής σημασίας για τις κοινωνίες, τις οικονομίες μας και την καθημερινή ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, εδώ και χιλιετηρίδες. Η εξόρυξη υποστηρίζει τα ενεργειακά μας συστήματα, την παραγωγή τροφίμων, τις κατασκευές, τις μεταφορές και τις πάσης φύσεως υποδομές μας.

Η εγχώρια εξορυκτική βιομηχανία, όπως ορίστηκε από το ΙΟΒΕ το 2015

Περισσότερα...

Φλώρα Καισαρίτη: Στο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας η Γυναικοκτονία

Γυναικοκτονία: ένας όρος που χρησιμοποιείται παγκόσμια από τη δεκαετία του ‘80, και που η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με αυτόν εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, με πολύ σκληρό τρόπο.

Η ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς αρνείται να τον συμπεριλάβει στο νομοθετικό πλαίσιο της χώρας, ώστε να του δοθεί η έμφυλη διάσταση, δημιουργώντας έτσι άλλη μία de facto αδικία για το γυναικείο φύλο.

Οι λόγοι που διαφοροποιούν μία δολοφονία από μια γυναικοκτονία έχουν διατυπωθεί πολλές φορές. Το χέρι του δολοφόνου το οπλίζει η πατριαρχία, τα έμφυλα στερεότυπα,οι στρεβλές αντιλήψεις με τις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά τους κάποιες οικογένειες, η κουλτούρα της βίας, τα πρότυπα που προβάλλει η υποκουλτούρα της κάθε εποχής και πολλά πολλά άλλα...

Περισσότερα...

«Ο αεροπορικός τουρισμός: H περίπτωση της Μήλου»

Η πανδημία, πέρα από την αλλαγή του τρόπου ζωής, προκάλεσε σημαντικές αλλαγές και στα εργαλεία του τουριστικού μάρκετινγκ. Παλιές μέθοδοι αντικαταστάθηκαν εκ των πραγμάτων με άλλες λόγω της αδυναμίας της φυσικής προσέγγισης μέσω της συμμετοχής σε εκθέσεις ή της οργάνωσης ταξιδιών εξοικείωσης και προωθητικών ενεργειών.

Όσοι ασχολούμαστε με τη διαχείριση τουριστικών προορισμών οφείλουμε να προσαρμοστούμε σε αυτά τα νέα δεδομένα .Και να μην επαναπαυόμαστε σε κλασσικές μεθόδους, όπως οι εκθεσιακές συμμετοχές που μπορεί να διατηρούν τη χρησιμότητά τους, αλλά έπαψαν προ καιρού να αποτελούν το άπαν. Η επιτυχία στη διαχείριση ενός προορισμού εξαρτάται από το βαθμό προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Και από αυτά θα κριθεί και το τελικό

Περισσότερα...

Το Διαδίκτυο είναι το μέλλον για κάθε σοβαρή εταιρεία σήμερα

Τα παλαιότερα χρόνια η δημιουργία μιας εταιρείας είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις, όπως ο σωστός οικονομικός προγραμματισμός, η στελέχωση με άτομα κατάλληλα και ευσυνείδητα για την όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση στην εργασία, η παγίωση ενός καλού ονόματος στην αγορά, η διαφήμιση και άλλες παράμετροι, που όλες είχαν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία της. Βέβαια, όλα αυτά τα προαπαιτούμενα ισχύουν και σήμερα, αφού οι στόχοι κάθε εταιρείας παραμένουν οι ίδιοι και οι τρόποι επίτευξής τους δεν διαφέρουν και πολύ από τους πατροπαράδοτους.

Ωστόσο, με την τεχνολογική πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια και την επικράτηση των νέων τεχνολογιών (αν και η παρουσία του Διαδικτύου στη ζωή μας μετρά ήδη

Περισσότερα...

ΕΠΑΨΥ Μήλου: «Η μνήμη στα παιδιά και τρόποι ενίσχυσης της»

Ακούω πολύ συχνά από γονείς και εκπαιδευτικούς τις φράσεις: «Του εξηγούσα μία ώρα το μάθημα της Ιστορίας και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τίποτα», «Πριν λίγη ώρα το είπα και τώρα δεν το θυμάται», «Δεν μπορεί να μάθει τη προπαίδεια με τίποτα!». Η μνήμη αποτελεί μία βασική ικανότητα του εγκεφάλου μας που μας βοηθάει μέσω εμπειριών να αποθηκεύουμε και να ανασύρουμε πληροφορίες συνειδητά στη διάρκεια του χρόνου.

Συγκεκριμένα για τα παιδιά, η μνήμη επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη σχολική τους επίδοση και άρα την επιτυχία ή την αποτυχία. Τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) , με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες συχνά αντιμετωπίζουν ελλείμματα στην απομνημόνευση και ανάκληση πληροφοριών.

Περισσότερα...

«Στο πλοίο με τον αυτιστικό γιο μου…Αυτή την φορά η ΑΝΕΚ μας απογείωσε!»

«Ένα μεγάλο μπράβο στην ΑΝΕΚ που φέτος, όχι απλά με θαλασσοταξίδεψε, με απογείωσε στα ουράνια!!!! Αναρωτήθηκα αρκετές φορές αν πρέπει να γράψω για το (πλοίο) ΠΡΕΒΕΛΗΣ, αλλά μετά τα δημοσιεύματα για την αποπομπή ΑμεΑ από καταστήματα και ταβέρνες, στις καλοκαιρινές διακοπές, είναι το ίδιο σημαντικό να αναδείξουμε και τις καλές πρακτικές.

Ήταν Πέμπτη 29 Ιουλίου, μια μέρα πριν τελειώσει το camp της Αβάλης, με πολλά τρεξίματα… Μια μέρα πριν από το εμβόλιο του γιού μου και μια μέρα πριν από την Παρασκευή, που θα μπορούσα να επικοινωνήσω με την ΑΝΕΚ. Σας θυμίζω ότι ήταν οι μέρες του μεγάλου καύσωνα που οδήγησαν σε τόσες καταστροφές και απώλειες! Θα ταξίδευα για πρώτη φορά μόνη με τον έφηβο, μόλις εμβολιασμένο γιο μου, την Δευτέρα 2

Περισσότερα...

«Ο Προμηθέας στην Επίδαυρο μας μίλησε για τις ζωές μας» (PHOTOS)

Στις 20 Αυγούστου παρακολουθήσαμε την παράσταση "Προμηθέας Δεσμώτης” του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, σε συμπαραγωγή του θεάτρου Πορεία και του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Αυτό που βιώσαμε μέσα στον μαγικό χώρο του Αρχαίου Θέατρου Επιδαύρου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Περισσότερα...

Κέλλυ Κωστούλια: «Covid 19, ο εξωτερικός κόσμος αντανάκλαση του εσωτερικού μας…»

«Οι γιγαντιαίες καταστροφές που μας απειλούν σήμερα δεν είναι στοιχειώδη γεγονότα κάποιας φυσικής ή βιολογικής τάξης, αλλά ψυχικά συμβάντα. Σε ένα τρομακτικό βαθμό απειλούμαστε από πολέμους και επαναστάσεις που δεν είναι τίποτε άλλο από ψυχικές επιδημίες. Σε οποιαδήποτε στιγμή αρκετά εκατομμύρια ανθρώπινα όντα, μπορεί να χτυπηθούν από μια νέα τρέλα, και τότε θα έχουμε άλλον ένα παγκόσμιο πόλεμο ή μια καταστροφική επανάσταση. Αντί να βρίσκεται στο έλεος άγριων θηρίων, σεισμών, κατολισθήσεων και πλημμυρών, ο σύγχρονος άνθρωπος βάλλεται από τις στοιχειώδεις δυνάμεις της ίδιας του της ψυχής»  ~Carl Jung

Οι κοινωνίες στον πλανήτη μας, δεν είναι ευάλωτες σε ιούς αλλά στον φόβο και στον διαχωρισμό που

Περισσότερα...

Ευχαριστήρια επιστολή Πέρρου Μάλλη στο Κέντρο Υγείας Μήλου

Επιστολή στα «Μηλέικα Νέα» του συντοπίτη μας κ.Πέρρου Μάλλη από τα Πολλώνια με την οποία ευχαριστεί θερμά το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μήλου, εκθειάζοντας ταυτόχρονα τους τρεις κυβερνώντες βουλευτές του νομού Κυκλάδων. Συγκεκριμένα ο κ.Μάλλης γράφει στην επιστολή του:

«Ευχαριστώ θερμότατα όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μήλου για τον σεβασμό, για την εκτίμηση και την άψογη οργάνωση ως προς τον εμβολιασμό των συντοπιτών μου. Τους εύχομαι ολόψυχα υγεία και μόνο υγεία. Να προσφέρουν αυτό που προσφέρουν χρόνια στο τόπο μας.

Επίσης ευχαριστώ τους τρεις βουλευτές της κυβέρνησης του νομού μας που προσπαθούν με υπευθυνότητα να επανδρόσουν το Κέντρο Υγείας Μήλου με αρκετό έμψυχο ανθρώπινο επιστημονικό

Περισσότερα...