Άρθρα - Συνεντεύξεις

rizospastikh syspeirwsh mhlou2Ο βροχερός καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Μήλο βοήθησε στην παραγωγή ικανής ποσότητας λάσπης. Η λάσπη μπορεί να γεμίζει το κενό πολιτικής σκέψης, το κενό προγραμματικού λόγου, το κενό γενικώς κλείνει τα μάτια του άλλου. 

Τη Μεγάλη Πέμπτη λοιπόν, εκεί στα δρομάκια των Πλακών, έμαθα από γειτόνους μου, ότι είχα συνεννοηθεί με τον κ Γκαγκάκη, στέλεχος εξορυκτικής εταιρείας ότι θα υποστηρίξω τη σύζυγό του ως υποψήφια δήμαρχο της Μήλου. Το αστείο της όλης ιστορίας είναι ότι δεν τον γνωρίζω ούτε εξ όψεως τον άνθρωπο, όπως φαντάζομαι κι αυτός εμένα. Η όλη ιστορία αναπαράγεται προφανώς -όχι από τον ίδιο-  για να εκμεταλλευτούν την πολιτική μου θέση ως αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Οικολογίας - Περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια για να εκμεταλλευτούν τη δυναμική ΣΥΡΙΖΑ, που αναπτύσσεται.

Την αγωνία του παλαιοκομματικού προσωπικού, των γυρολόγων της πολιτικής, των φιλόδοξων, που είναι έτοιμοι από καιρό να αρπαχθούν από το άρμα κάθε οικονομικού ισχυρού συμφέροντος για να ικανοποιήσουν τις ταπεινές φιλοδοξίες τους, ακόμη και των οικονομικών συμφερόντων να ελέγξουν το νησί, τις καταλαβαίνω. Αλλά ας παίξουν το παιχνίδι τους χωρίς εμένα. Ας παίξουν με τις δικές τους μπλε και πράσινες σημαίες ευκαιρίας, που δεν πουλάνε πια και από ντροπή καταχώνιασαν στα σεντούκια. 

Είμαι μέλος της Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης για τη Μήλο. Ελπίζω, και αγωνίζομαι γι΄ αυτό, την επόμενη πενταετία να είναι δήμαρχος στο νησί ο Αντώνης Καβαλιέρος, γιατί θέλω για την αγαπημένη Μήλο ισόρροπη, αξιοβίωτη ανάπτυξη, όπου τα οικονομικά και προσωπικά συμφέροντα θα υπάγονται σε όρους και όρια τα οποία θα θέτουν οι πολίτες, η κοινωνία και οι ανάγκες της μέσα  από δημοκρατικές διαδικασίες. (Φυσικά δεν εννοώ ως δημοκρατικές διαδικασίες την ασυναρτησία "ως πρόσωπο είμαι κατά, ως δήμαρχος υπέρ"). 

Από τη Γαλλική Επανάσταση έχουμε κατακτήσει ως ευρωπαϊκός πολιτισμός ότι δεν μπορεί ο ελέγχων (οι πολιτειακοί θεσμοί) και ο ελεγχόμενος (τα όποια ιδιωτικά συμφέροντα) να ταυτίζονται. Κάθε φορά που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο είχαμε τραγικά αποτελέσματα και για τον ελεγκτή και για τον ελεγχόμενο. Αγωνίζομαι να μην υπάρξει τέτοιο ιστορικό πισωγύρισμα στο νησί μας. 

Και για όσους δεν κατάλαβαν ή δε θέλουν να καταλάβουν: Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μαζέψτε τα κουβαδάκια με τη λάσπη. 

23-4-2014

*Μπάμπης Μπιλίνης

Μέλος του δημοτικού συνδυασμού «Ριζοσπαστική Συσπείρωση για τη Μήλο»