Άρθρα - Συνεντεύξεις

toxotis-kelly

Πνευματική Κρίση/Αφύπνιση και Πνευματική Ψυχολογία (Transpersonal/SpiritualPsychology)

Τον Επεκτατικό Δία, φιλοξενεί πλέον, ο Περιπετειώδης Τοξότης όπου και θα παραμείνει έως τις 3 Δεκεμβρίου 2019 και θα μας εκθέσει σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο που θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για να αλλάξουμε τον τρόπο που συνδεόμαστε με την πραγματικότητα. Θα οδηγηθούμε έντονα στην πνευματική πλευρά της ανθρώπινης ιδιότητας και θα εξελίξουμε το πνεύμα μας για να ζήσουμε σύμφωνα με τις πλήρεις δυνατότητές μας.

Το τετράγωνο Δία – Ποσειδώνα θα μας φέρει αντιμέτωπους με μια πνευματική κρίση, η οποία θα μας οδηγήσει, αν την διαχειριστούμε σωστά, σε πνευματική αφύπνιση. Όποιοι από εμάς βαδίζουν σε μονοπάτι που δεν είναι ευθυγραμμισμένο, με τον πνευματικό τους σκοπό, οι ενέργειες εξεγείρονται για να διορθώσουν την πορεία μας. Ψευδείς δογματικές πεποιθήσεις θα ξεγυμνωθούν και θα διαπομπευθούν έτσι ώστε να ανανεωθούν ή να αλλάξουν καταλυτικά, προκειμένου να καθρεφτίζουν αυτό που είμαστε πραγματικά.

Η πνευματική κρίση είναι μια μορφή κρίσης ταυτότητας, κατά την οποία ένα άτομο βιώνει δραστικές αλλαγές στο σύστημα αξιών του, τους στόχους του, την συμπεριφορά και τις πεποιθήσεις του, μετά από μια αυθόρμητη πνευματική εμπειρία. Μια τέτοια κρίση μπορεί να προκαλέσει σημαντική αποδιοργάνωση στις ψυχικές, νοητικές και κοινωνικές μας λειτουργίες. Ο κλάδος της ψυχολογίας (Transpersonal Psychology) ο οποίος ενσωματώνει τις υπερβατικές και πνευματικές πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας στο πλαίσιο της σύγχρονης ψυχολογίας, πιστεύει ότι είναι μια αρκετά δυνατή εμπειρία, γιατί υπερβαίνει το εγώ και θεωρεί πως μπορεί να είναι μια φυσική διαδικασία της εξέλιξης που περιέχει ψυχολογικά και πνευματικά στοιχεία.

Η ψυχοπνευματική κρίση (Psychiatrist Stanislav Grof & Psychotherapist Christina Grof), συνοδεύεται από έντονα συναισθήματα, ασυνήθιστες σκέψεις, συμπεριφορές και καταλήγει σε μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο. Είναι πιθανόν να περιλαμβάνει κάποιο πνευματικό στοιχείο, όπως εμπειρίες θανάτου και αναγέννησης, ενότητα με το σύμπαν και επαφές με άλλα όντα.  Τέτοιες κρίσεις φέρνουν στην επιφάνεια το εντυπωσιακό δυναμικό του ανθρώπου, για βαθιά ψυχολογική και πνευματική αλλαγή (Grof & Grof, 1989), αλλά δεν θα πρέπει να τις συγχέουμε με τις ψυχωσικές διαταραχές. Τέτοιου είδους εμπειρίες αν τις διαχειριστούμε σωστά, μπορούν να ανανεώσουν το πάθος μας για την ζωή, να επεκτείνουν την αντίληψή μας για τον κόσμο και να καλυτερεύσουν την ψυχοσωματική μας υγεία.

Το δυναμικό του Τοξότη περιλαμβάνει αισιοδοξία, ηθική, νέες εμπειρίες, προσαρμοστικότητα, πάθος για εξερεύνηση, αγνότητα, γνωσιακή αντιληπτικότητα, αναπτυξιακές λειτουργιές, κοινωνικές δεξιότητες, αυθεντικότητα, άνεση και ρίσκο. Με αυτό το οπλοστάσιο θα κινηθούμε σε ταξίδια μέσω του σώματος, του πνεύματος, του συναισθήματος και της νόησης, προς αναζήτηση νέων περιοχών στην γεωγραφία της ψυχής μας με σκοπό την πνευματική θεραπεία και θα αποδεχτούμε το δικαίωμα και την ελευθερία του κάθε ανθρώπου να επιλέγει το δικό του εξελικτικό μονοπάτι.

Η υψηλότερη οκτάβα του Δία, ψάχνει να επεκτείνει την αντίληψη. Θα δούμε άτομα να κινούνται σε εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που δεχόντουσαν μέχρι τώρα ως φυσιολογικά. Κάποιοι πιθανόν να στραφούν στο ενδεχόμενο κάποιων τραυμάτων τους, να προέρχονται από προηγούμενες ζωές. Ο Ψυχίατρος Ian Stevenson (Ηead of the Department of Psychiatric Medicine at the University of Virginia School of Medicine, Charlottesville, Virginia), ερεύνησε για 40 χρόνια, περισσότερες από 2.600 περιπτώσεις μετενσάρκωσης. Ιατρικά στοιχεία που περιλαμβάνουν φωτογραφίες με εκ γενετής σημάδια και γενετικές ανωμαλίες που ταιριάζουν με τραύματα προηγούμενων ζωών, αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη για την πραγματικότητα της μετενσάρκωσης.

Ένα ενεργειακό τσουνάμι ξεκινάει να διαλύει, όλα αυτά που πιστεύαμε για αληθινά. Θα αναζητήσουμε καινούργιες πεποιθήσεις που θα είναι σε αρμονία με το άρμα της φλεγόμενης Πτερόεσσας Ψυχής μας και σαν σωστοί Ηνίοχοι θα γίνουμε Συν-Δημιουργοί με το Συν-Παν.

«Τα μέγιστα των αγαθών ημίν γίγνεται δια μανίας, θεία μέντοι δόσει διδομένης»

Σωκράτης

Κέλλυ Κωστούλια

Παραψυχολογία – Ενεργειακή Ιατρική