Άρθρα - Συνεντεύξεις

skorpios18

Επαναξιολόγηση του εαυτού μας και κατάκτηση των Φόβων

Το βράδυ 29 προς 30 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε μια δυνατή Πανσέληνος στον Μεταμορφωτικό Σκορπιό, απέναντι από τον Ήλιο στον Συγκροτημένο Ταύρο.

Το σύμπαν μας προσκαλεί να δειπνήσουμε σε ένα τραπέζι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τους φόβους που βρίσκονται βαθιά μέσα στο υποσυνείδητό μας, σε μια προσπάθεια να απελευθερωθούμε από αυτούς. Οι ενέργειες μας καλούν να ακολουθήσουμε μια σωστή πνευματική, συναισθηματική και νοητική διατροφή για την πεινασμένη μας Ψυχή. Απροσδόκητα γεγονότα θα ενεργοποιήσουν έντονα συναισθήματα που θα μας οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας.

Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο που έχει να κάνει με την συνήθεια και την ασφάλεια. Ο Σκορπιός είναι έντονος, γεμάτος βάθος και ουσία και θέλει να βγάλει στην επιφάνεια όλες τις σκοτεινές μας πτυχές. Αυτή η πολικότητα φέρνει τον υποσυνείδητο νου στην επιφάνεια και η σκιά μας, απαιτεί για μια ακόμα φορά την προσοχή μας. Αυτή τη περίοδο διακινδυνεύει η άνεση και το βόλεμα, στα οποία είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αξιολογούμε σε τι παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις κρατάμε το μυαλό μας περιορισμένο που δεν μας εξυπηρετούν πια. Στην παιδική μας ηλικία αρνηθήκαμε την αλήθεια μας και διαχωριστήκαμε από αυτή, προκειμένου να προστατευτούμε, όπως επέβαλλε ο μηχανισμός επιβίωσης.

Οι φόβοι μας δελεάζουν να παραμένουμε σε καταστάσεις που δεν μας αξίζουν. Ο εσωτερικός Εαυτός δεν μπορεί να μας εμπιστευτεί όσο απωθούμε και αρνούμαστε τα σκιώδη κομμάτια μας. Πρέπει να απελευθερωθούμε από την σχέση προσκόλλησης που διατηρούμε με τον φόβο. Αυτό το διάστημα είναι κατάλληλο να αναρωτηθούμε κατά πόσο η ζωή μας είναι αποτέλεσμα των αυθεντικών επιλογών μας και κατά πόσο ενός προγραμματισμένου μηχανισμού αυτοπροστασίας της παιδικής μας ηλικίας. Τα έντονα συναισθήματα με την ασυνήθιστη ένταση έρχονται να εξυπηρετήσουν την εξέλιξή μας. Είναι εύκολο να έχεις τον έλεγχο σε ένα άγονο τοπίο. Όμως εκεί δεν υπάρχει ζωή, ούτε ανάπτυξη, ούτε εξέλιξη.

Η ζωή βρίσκεται μέσα στην ομορφιά της άγριας βλάστησης με όλους τους κρυμμένους της κατοίκους, μέσα στην εξερεύνηση και την αίσθηση πληρότητας και την σαγήνη που σου προσφέρει το μυστήριο, μαγευτικό τοπίο. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό μας ρωτάει: Θα συνεχίσουμε να είμαστε μαριονέτες των φόβων μας ή θα εξεγερθούμε, θα κόψουμε τα σκοινιά και θα περιπλανηθούμε μέσα στην άγρια βλάστηση; Επηρεάζονται κυρίως Σκορπιοί, Ταύροι, Υδροχόοι, Λέοντες καθώς και όσοι έχουν ωροσκόπο ή/και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια.