Άρθρα - Συνεντεύξεις

kostoulia-zygos1018

Η Νέα Σελήνη στον Διπλωματικό Ζυγό, που πραγματοποιείται στις 9/10, δημιουργεί ανανεωτικές ενέργειες οι οποίες, θα ξεκινήσουν μια έντονη μεταμόρφωση που θα υλοποιηθεί κυρίως στον τομέα των σχέσεων. Αυτή η περίοδος προσφέρει καταλυτικές στιγμές σύνδεσης με την ψυχή μας, για την εσωτερική μας ολοκλήρωση. Θα δούμε μια βαθιά αντανάκλαση του εαυτού μας, πάνω σε συναισθηματικά ζητήματα.

Η υπερανάλυση και οι συνθήκες σκλαβιάς που προσπαθεί να επιβάλλει ο κριτικός νους, λειτουργεί παραλυτικά όσον αφορά τις αποφάσεις και στρέφεται εναντίον μας. Οι επιλογές πάντα έχουν συνέπειες. Όμως μπορούμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές και να μην αφήνουμε τις καταστάσεις και τρίτα άτομα να επιλέγουν αντί για εμάς. Η σύνδεση με τον ανώτερο νου, την καρδιά και το διαισθητικό μας κομμάτι, μας βοηθάει πάντα να πάρουμε τις πιο σωστές αποφάσεις, που είναι σε αρμονία με τον εαυτό μας και τις επιθυμίες μας. Λόγια και σκέψεις που πηγάζουν από ανασφάλεια, φόβο και την αίσθηση του διαχωρισμού, έχουν την δυνατότητα να διαλύσουν οτιδήποτε λειτουργικό.

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο της Δικαιοσύνης και της Ισορροπίας, καλεί τα αντίθετα κομμάτια μας να εναρμονιστούν και έτσι να εκτιμήσουμε και την διαφορετικότητα των άλλων και να την δούμε σαν ευκαιρία για να επεκταθεί η αντίληψή μας και να εξελιχθούμε. Χωρίς συναισθηματική ωρίμανση, ξεκινάμε μάχες μέσα στον εαυτό μας, οι οποίες μεταφέρονται στις σχέσεις μας, όπου βγαίνουν όλοι ηττημένοι. Τα σκιώδη κομμάτια, που παίζουν ρόλους, παιχνίδια και τα αφήνουμε να καταστρέφουν ότι αγαπάμε, θα παρελάσουν κάτω από την επίβλεψη του συνειδητού νου και έτσι θα μας δωθεί η ευκαιρία, να τα αναγνωρίσουμε και να τα θεραπεύσουμε.

Η αληθεια απογυμνώνει και αποδυναμώνει αυτά τα παιχνίδια που πολύ συχνά καταστρέφουν την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια στις σχέσεις μας με τους άλλους. Χωρίς την αγάπη για τον εαυτό, εξαρτιόμαστε από την αγάπη των άλλων και έτσι προσπαθούμε να τοποθετήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε κλουβιά, που τα στολίζουμε με τις προσωπικές μας προσδοκίες και απαιτήσεις. Ο φόβος, ο πόνος και η ταλαιπωρία που προϋπήρχαν μέχρι τώρα, είχαν σκοπό να μας ξεκλειδώσουν πόρτες και παράθυρα, που δεν θα άνοιγαν αλλιώς, έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Καθημερινά καλούμαστε να διατηρούμε τον εαυτό μας ολοκληρωμένο. Καθημερινά νιώθουμε μέσα μας τεράστιες εσωτερικές δυνάμεις να παλεύουν να εκφραστούν, ενώ την ίδια στιγμή γονατίζουμε και φοράμε μάσκες για να είμαστε ‘’λειτουργικοί’’ και να ταιριάζουμε με το πλήθος.

Αυτό το διάστημα θα κατανοήσουμε μια και καλή, ότι να διατηρείς έναν τέτοιο συνδυασμό, είναι μια ευάλωτη και επικίνδυνη διαδικασία για την συναισθηματική, σωματική και ψυχική μας υγεία. Καθένας από εμάς έχει δημιουργήσει το δικό του σκοτεινό κλουβί μέσα στο μυαλό του. Στριμωχνόμαστε συνεχώς όλο και περισσότερο, για να ταιριάζουμε καλύτερα με τον κόσμο, με γνώμες, απόψεις, ιδέες. Στριμωχνόμαστε μέσα σε γνώμες και προδίδουμε τον εαυτό μας, για ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για τον δικό τους εαυτό.

Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό, μας ζητάει πλέον, να χειριστούμε σωστά το σπαθί της Αλήθειας, να σκίσουμε όλες τις μάσκες πίσω από τις οποίες κρυβόμασταν, όλα τα προηγούμενα χρόνια και να θεραπεύσουμε την καρδιά μας. Και μόλις αγαπήσουμε τον εαυτό μας, τότε θα νιώσουμε ολοκληρωμένοι και ελεύθεροι να αγαπήσουμε όποιον επιλέξουμε, χωρίς απαιτήσεις, χωρίς περιορισμούς και χωρίς να περιμένουμε ανταπόκριση. Κάθε σχέση που δημιουργούμε, είναι ένας ιερός καθρέφτης αντανάκλασης. Στο απέναντι άτομο καθρεφτίζεται η άγρια ομορφιά και η καθαρότητα, της δικής μας αντίληψης.

Επηρεάζονται ιδιαίτερα Ζυγοί, Καρκίνοι, Κριοί, Αιγόκεροι, καθώς και όσοι έχουν ωροσκόπο ή/και προσωπικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια.