Άρθρα - Συνεντεύξεις

panselinos

Στις 22 Απριλίου, πραγματοποιείται μια μεταμορφωτική και μεταφυσική πανσέληνος, όπου το αστρολογικό αρχετυπικό ζευγάρι Ήλιου - Σελήνης θα κάνει όψη αντίθεσης στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού. Οι έντονες ψυχικές ενέργειες που θα αλληλοεπιδράσουν με την αύρα μας, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που μας περιβάλλει, θα επηρεάσουν κυρίως τα σταθερά ζώδια: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους καθώς και όσους από εμάς έχουμε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα συγκεκριμένα ζώδια.

Το κύριο σκηνικό πάνω στο οποίο θα κινηθούν αυτές οι ενέργειες, είναι η τάση να εγκαταλείψουμε το λιμάνι και να βάλουμε πλώρη ερευνώντας το άγνωστο και απ' την άλλη ο φόβος να αφήσουμε πίσω ότι έχουμε συνηθίσει και πιστεύουμε ότι μας προσφέρει ασφάλεια. Είναι κατάλληλη στιγμή να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας, πνευματικά, νοητικά και σωματικά, σε περίπτωση που χρειαστεί να αμυνθούμε ενάντια σε κακόβουλες αρνητικές ενέργειες που μπορεί να μας μπλοκάρουν και να μας καθυστερούν ή να μας απομακρύνουν από τους στόχους και τις επιθυμίες μας. Δραστηριότητες που ξεκινήσαμε 7 Απριλίου με την νέα Σελήνη στον Κριό, θα μας βοηθήσουν να προωθήσουμε έναν πιο υπεύθυνο, ουσιαστικό και σταθερό τρόπο αλλαγής στην ζωή μας, αφήνοντας στην άκρη χαοτικές καταστάσεις και αναταραχές του παρελθόντος, χωρίς ουσία και σκοπό.

Η Σελήνη όταν βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού, είναι σε πτώση. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι αυτή η θέση της Σελήνης, δεν εκπέμπει αρμονικά και ισορροπημένα τις ενέργειές της. Είναι σαν τον μπαμπούλα που βρίσκεται κρυμμένος μέσα σε μια σκοτεινή γωνία του υπνοδωματίου και περιμένει να κοιμηθούμε για να μπορέσει να δράσει ανενόχλητος. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό είναι μια πεινασμένη για έντονα συναισθήματα σελήνη, η οποία ψάχνει αδίστακτα να τραφεί μέσα από συμπεριφορές και καταστάσεις. Εμμονές με το σεξ, το φαγητό, την δουλειά, σαδιστικά παιχνίδια εξουσίας μέσα στις σχέσεις, θυμός, φόβος, φοβίες και ψυχαναγκασμοί είναι όλα στη λίστα της σελήνης αλλά με ένα αρκετά σοβαρό και σημαντικό σκοπό. Την κάθαρση της ψυχής και την αναγέννηση απ' τις στάχτες σαν τον μυθικό Φοίνικα. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό λειτουργεί περίπου όπως το παρεξηγημένο αρχέτυπο του θανάτου στις κάρτες Ταρώ. Κύκλοι που ολοκληρώνονται μέσα από δραστικές αλλαγές που πονάνε το εγώ μας. Παλιές καταστάσεις απομακρύνονται και καταρρέουν προκειμένου να κάνουν χώρο για κάτι καλύτερο. Μια δουλειά που δεν μας ταιριάζει ή σχέσεις που μας βαμπιρίζουν και μπλοκάρουν την πνευματική μας εξέλιξη. Αν υπάρξει έντονη προσκόλληση σε κάτι που δεν συμβάλλει στην εξέλιξή μας και δεν το αφήνουμε να απομακρυνθεί, τότε ο πόνος που θα βιώσουμε θα είναι παρατεταμένος και χωρίς νόημα. Πρέπει να αποφύγουμε να γίνουμε έρμαια των ενστίκτων και των παθών που θα βγουν στην επιφάνεια. Αυτή η Πανσέληνος θα διορθώσει λάθη και παραλείψεις στην ζωή μας, και έχει την τάση να το κάνει με μια διαδικασία που φαντάζει λίγο βίαιη. Ενέργειες που διεκδικούν την αλήθεια και την ουσία των πραγμάτων θα βγουν στην επιφάνεια και θα λειτουργήσουν σαν ανιχνευτές. Πρέπει να προσπαθήσουμε να μην ταυτιστούμε με το εγώ μας και βυθιστούμε σαν τις άγκυρες αλλά να μείνουμε στην επιφάνεια και να στρίψουμε τα πανιά μας προς την κατεύθυνση που πρέπει να πάμε. Είναι πιθανόν να συμβούν αρκετές αποκαλύψεις σε διάφορους τομείς της ζωής μας και σκοτεινά κίνητρα και μυστικά να δουν το φως της ημέρας. Μην αφήσετε τον φόβο να σας τραβάει πίσω.

Αυτή η Πανσέληνος σκίζει σαν την κοφτερή λεπίδα, τις παραισθήσεις και αποκαλύπτει αυτό που κρύβεται μέσα στα βάθη της ψυχής, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με τα δικά μας τερατουργήματα. Μας ζητάει να μετατραπούμε σε πολεμιστές, με όπλο την Φιλοσοφική λίθο του μετασχηματισμού. Είναι καιρός να ανοίξουμε τα μάτια μας και να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει στην ζωή μας και κατ' επέκταση στον πλανήτη και να κινητοποιηθούμε.

Ο πλανήτης του πολέμου, Άρης και ο πλανήτης της Αναγέννησης, Πλούτωνας είναι σε ανάδρομη τροχιά, τονίζοντας την ισχύ της έντασης που συμβαίνει μέσα στην ψυχή μας. Αυτή η Πανσέληνος λειτουργεί σαν διακόπτης που ανάβει το φως στο υπόγειο του εαυτού μας, αποκαλύπτοντας όλη την ακαταστασία και τα ψυχικά σκουπίδια που πετάξαμε εκεί. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό τονίζει τις επιθυμίες μας ενώ ο ήλιος στον Ταύρο είναι αφιερωμένος σε αυτά που κατέχει. Ο Σκορπιός ωθεί σφοδρά για αλλαγή και μεταμόρφωση ενώ ο Ταύρος οχυρώνεται σε ότι του είναι οικείο γιατί θέλει να αισθάνεται ασφάλεια. Ποιος έχει όμως πραγματικά την δύναμη και τι πραγματικά μπορούμε να ελέγξουμε; Ο κάθε ένας από εμάς, καλείται να διαλέξει το μονοπάτι του. Είναι καιρός να πάρουμε τελικές αποφάσεις για τα ζητήματα που μας απασχολούν. Κάθε Πανσέληνος, μας δείχνει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ένας κύκλος σε κάποιον τομέα της ζωής μας. Είναι σημαντικό να εναρμονιστούμε με το μήνυμα που θέλει να μας δώσει το σύμπαν και να βρούμε το σωστό τρόπο να αφομοιώσουμε τις δονήσεις του φεγγαριού. Η Πανσέληνος παίζει έναν ρυθμό και πρέπει να χορέψουμε αρμονικά για να κυλίσουν οι ενέργειες όπως πρέπει.

Η ψυχή σηματοδοτεί συναγερμούς που θα πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά. Πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο καλά ελέγχουμε τις συναισθηματικές μας αντιδράσεις, σε μια στιγμή κρίσης, είτε μέσα στην σχέση μας, είτε στην δουλειά. Αν αντιληφθούμε ότι ο τρόπος που προσεγγίζουμε τον πόνο, τον φόβο, τον θυμό, την αγάπη είναι καταστροφικός τότε θα πρέπει να κάνουμε επαναξιολόγηση. Κάποιοι από εμάς θα εκδηλώσουν αυξημένο άγχος και φοβίες ενώ άλλοι θα μπορούν να ερμηνεύουν διαισθητικά ανθρώπους και καταστάσεις. Ψάξτε για ανθρώπους με τους οποίους συνδέεστε ψυχικά και αυτό θα λειτουργήσει ως θεραπεία της ψυχής σας. Η Πανσέληνος, θα επιδράσει αλχημικά με τον εσωτερικό μας κόσμο και τα αποτελέσματα θα εξαρτηθούν από το πόσο έτοιμος είναι ο καθένας από εμάς για τις αλλαγές που είναι απαραίτητες να συμβούν. Το τρίγωνο της Σελήνης στον Σκορπιό, με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, μας συμβουλεύει να είμαστε ανοιχτοί στην διαίσθησή μας και να καταγράφουμε τα όνειρά μας, ιδιαίτερα αν τείνουν να είναι εφιαλτικά. Η ψυχή μας στέλνει πάντα μηνύματα που πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε.

Η προσοχή αρκετών από εμάς φαίνεται να είναι στραμμένη στον σύντροφό μας, καθώς οι ερωτικές σχέσεις έχουν την ικανότητα να βγάζουν σκιερά κομμάτια του εαυτού μας στην επιφάνεια. Αν προσπαθήσουμε να είμαστε σε επαφή με τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες μας, τότε μπορούμε να δούμε τους συντρόφους μας πιο καθαρά, να διακρίνουμε τις ανισορροπίες που προκαλούνται, να τις φέρουμε σε αρμονία και να αναπτυχθεί μεταξύ μας ακόμα μεγαλύτερο πάθος και οικειότητα που θα διατηρηθεί μακροχρόνια, συνδέοντας τις ψυχές μας καρμικά. Όλα αυτά, αφού πρώτα απελευθερωθούν οι εντάσεις που έχουν χτιστεί όλο το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να αποφύγουμε να υψώνουμε τοίχο σε γεγονότα που συμβαίνουν και να ρίχνουμε συνεχώς τις ευθύνες στους άλλους. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε εκτεθειμένοι στους φόβους μας και να μην αφήνουμε την αρνητική κριτική και περιορισμούς, σε καμία περίπτωση να ελέγχουν την ζωή μας, για χάρη της ασφάλειας γιατί είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθεί τεράστια εσωτερική ένταση που μπορεί να βρει διεξόδους με την μορφή σωματικής, ψυχικής ασθένειας ή ατυχημάτων. Καλύτερα να αποφύγουμε την τάση να προσκολλόμαστε σε άτομα που έχουν παρόμοιους φόβους και προκαταλήψεις και να προστατεύσουμε την αύρα μας. Ο διαλογισμός ενδέχεται να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για αρκετούς που θα θελήσουν να ενισχύσουν την ψυχική τους θέληση και να σηκώσουν το ανάστημά τους. Η Πανσέληνος αυτή, έρχεται να μας μεταφέρει ότι πρέπει να έχουμε αυτοπειθαρχία προκειμένου να χαλιναγωγήσουμε τον φόβο, τον θυμό μας και να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας, με το να μετασχηματιστούμε σε πιο υγιείς και δυνατούς πνευματικά και ψυχικά ανθρώπους. Ο οίκος του αστρολογικού σας χάρτη, στον οποίο συμβαίνει αυτή η Πανσέληνος στον Σκορπιό, σας καθοδηγεί στον τομέα της ζωής σας, που θα στραφούν οι ενέργειές της, φέρνοντας μια κρίση και στη συνέχεια την κάθαρση.

«Χωρίς την σκοτεινή νύχτα της ψυχής, δεν μπορεί να υπάρξει αναγέννηση. Χωρίς μια ολοκληρωτική καταστροφή όλων αυτών που πίστεψες και νόμιζες πως ήσουν»

Χαζράτ Ιναγιάτ Χαν

Της Κέλλυ Κωστούλια

Παραψυχολόγος