Άρθρα - Συνεντεύξεις

panselinos

Η Πανσέληνος, στο ζώδιο του πολεμιστή Κριού, που πραγματοποιείται στις 16 Οκτωβρίου, δημιουργεί έναν κυκλώνα παθιασμένης μαχητικής ενέργειας ο οποίος θα οδηγήσει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους, καθώς και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, να αναθεωρήσουν και να αναδιαμορφώσουν την σχέση τους με τον σύντροφό τους και γενικότερα με άτομα του περιβάλλοντός τους, επικεντρωμένοι πλέον στις βαθύτερες συναισθηματικές τους ανάγκες.

Τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα αυτή τη φορά είναι η πύρινη συγκρουσιακή ενέργεια του ανεξάρτητου Κριού και η αέρινη φύση της διπλωματίας του συντροφικού Ζυγού. Οι μαχητές που έχουν πάρει θέση στις επάλξεις, είναι η Πανσέληνος στον Κριό, σε σύνοδο με τον μεγάλο αφυπνιστή Ουρανό, κρατώντας έναν πνευματικό πολεμικό εξοπλισμό, διεκδικώντας τις βαθύτερες επιθυμίες της καρδιάς μας με οποιοδήποτε κόστος και απ’ την άλλη πλευρά έχουμε τον Ήλιο, τον Ερμή και τον Δία στον Ζυγό, οι οποίοι προτιμούν να διαπραγματευτούν. Γεγονότα και καταστάσεις που ξεκίνησαν την 1η του μήνα με την Νέα Σελήνη στον Ζυγό, παρουσιάζουν αυτό το διάστημα ορατά αποτελέσματα, στην τρισδιάστατη σκακιέρα τις καθημερινότητάς μας και εμείς παίρνουμε τις θέσεις μας, για τις επόμενες κινήσεις. Η Κριαρίσια Αρειανή ενέργεια αυτής της Πανσελήνου, θα μας δώσει μια ισχυρή ώθηση, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες που θα οδηγήσουν σε εκτεταμένες αλλαγές, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ισορροπίες στις προσωπικές μας σχέσεις.

Ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο που στηρίζεται στο να διατηρεί τις ισορροπίες και την αρμονία, έστω και αν κάποιες φορές αυτό το καταφέρνει μόνο επιφανειακά. Οι πράξεις του διαμορφώνονται έχοντας σαν επίκεντρο τους άλλους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αφήνει να τον εκμεταλλευτούν, προκειμένου να είναι αποδεκτός και αρεστός. Μην ξεχνάμε ότι ο Ήλιος στο ζώδιο του Ζυγού, βρίσκεται σε πτώση, που σημαίνει ότι η προσωπικότητα και η ατομικότητα εκφράζονται με ανασφάλεια, δυσκολία, έως και θυσιάζονται, στον βωμό της αποδοχής από τους άλλους. Στον αντίποδα, βρίσκεται ο Ήλιος στον Κριό, όπου η προσωπικότητα και η ατομικότητα, εκφράζονται αρκετά επεκτατικά, με ζήλο, ενθουσιασμό ακόμα και εις βάρος των άλλων. Ο Κριός είναι ένας δυναμικός διεκδικητής, που έχει σαν επίκεντρο τον εαυτό του και κατευθύνεται προς τις επιθυμίες του, χωρίς απολύτως καμιά αμφιβολία και αντιπερισπασμό. Δεν λυγίζει για κανέναν λόγο και δεν μπαίνει σε κανένα κουτί.

Αυτές οι πολικά αντίθετες ενέργειες, καλούνται να συνεργαστούν και ο τομέας που θα βρουν διέξοδο στην ζωή μας είναι η αρένα των σχέσεων. Η Σελήνη έχει να κάνει με την συναισθηματική, ψυχική ασφάλεια και στο ζώδιο του Κριού, η ικανοποίηση για αυτή την ασφάλεια, τροφοδοτείται μέσα από τα ρίσκα που θα αναλάβουμε για να εξελίξουμε τις σχέσεις μας και να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Η κοσμική ενέργεια που εκλύεται, με την επιρροή του αδάμαστου και ασυγκράτητου Ουρανού, θα επιφέρει αναπόφευκτες και ουσιαστικές αλλαγές στην ζωή μας, ιδιαίτερα μέσα στην ερωτική μας σχέση.

Ο Ζυγός ψάχνει να συνεργαστεί και ο Κριός ψάχνει να χαράξει την δική του πορεία. Ο Ζυγός ψάχνει και υπολογίζει, όλες τις παραμέτρους μιας κατάστασης, ενώ ο Κριός δεν σταματάει μπροστά σε κανένα εμπόδιο, προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει. Ο Ουρανός κοντά στην Πανσέληνο, θα μας κεραυνοβολήσει, ανοίγοντας την συνειδητότητά μας και θα μας φέρει αντιμέτωπους με καταστάσεις μέσα στις σχέσεις μας, που αρνούμασταν να δούμε μέχρι τώρα ή είχαμε καταπιέσει, και τις οποίες θα πρέπει να διαχειριστούμε και να δρομολογήσουμε.

Τα συναισθήματά μας, ξεκαθαρίζουν όλους αυτούς τους μήνες και βρισκόμαστε σε μια κατάσταση υπερδιέγερσης, όπου κινδυνεύουν να ξεσπάσουν σαν ηφαίστειο και να διαταράξουν τις προσωπικές μας σχέσεις. Αν παραμείνουμε συντονισμένοι στην δική μας αλήθεια, και όχι στις επιθυμίες των άλλων, θα καταφέρουμε να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες λόγω του θυμού μας. Ενσωματώνοντας απροσδόκητες συμπεριφορές, μέσα στην καθημερινότητά μας, θα αποκτήσουμε την δύναμη, να πάρουμε αποφάσεις. Σπάμε δεσμούς με το παρελθόν, αρνητικές καταστάσεις και τοξικές σχέσεις, οι οποίες λαμβάνουν τέλος. Αναλαμβάνουμε με τόλμη, την ευθύνη της προσωπικής μας ευτυχίας και δημιουργούμε ένα μονοπάτι στην ζωή μας, που ανταποκρίνεται στις δικές μας επιθυμίες. Αυτή η Πανσέληνος στον Κριό, δεν περιμένει άδεια από κανέναν, ούτε να της ανάψει κάποιος το πράσινο φως. Πραγματοποιεί τις επιθυμίες και τις ιδέες της και υπερασπίζεται τον εαυτό της και ότι αγαπάει, με έναν αξιοζήλευτα παθιασμένο τρόπο. Οι τυπικές ερωτικές σχέσεις, που διακατέχονται από συμβιβασμό, μετριότητα, συνήθεια και ρουτίνα, χάνουν την σημασία τους, καθώς είναι εντελώς απωθητικές για την Πανσέληνο στον Κριό, η οποία αποζητάει πάθος, ένταση και έναν ερωτικό σύντροφο, που θα τον νιώθει σαν αδερφή ψυχή και θα μπορεί να πραγματοποιήσει μαζί του, τα όνειρά της.

Ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου. Ο Πλανήτης του πολέμου και ο αρχηγός του κάτω κόσμου, έχουν στριμωχτεί και ραδιουργούν. Συγκρούσεις απόψεων, θα μεταφέρουν το θέατρο των σκιερών σκέψεων στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να εκτεθούν στο φως και να τις αντιμετωπίσουμε, σταματώντας το κρυφτό. Αυξημένη επιθετικότητα και ευέξαπτες συμπεριφορές, θα οδηγήσουν σε βίαια γεγονότα, ξεσπάσματα και απειλές, τα οποία θα μας αναγκάσουν να οδηγηθούμε στην αλλαγή, που αποφεύγαμε όλον αυτόν τον καιρό. Προσπαθήστε να στρέψετε την ένταση, σε δημιουργικές δραστηριότητες που σας παθιάζουν, όπως κάποια πολεμική τέχνη ή ένα άθλημα που απαιτεί έντονη φυσική δραστηριότητα. Θα βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα, με έναν τρόπο μοναδικό, που δεν μας έχει ξανασυμβεί, με αποτέλεσμα, άτομα από το κοντινό μας περιβάλλον, να βρεθούν προ εκπλήξεως και να σοκαριστούν. Η ανορθόδοξη συμπεριφορά μας, θα είναι μια ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στους κοινωνικούς περιορισμούς και τον κοινωνικό καθωσπρεπισμό. Ήρθε η στιγμή να κάνεις αυτό που πρέπει για τον εαυτό σου, γιατί ο χρόνος που έχεις σε αυτή την ζωή, είναι περιορισμένος. Οι ανατροπές που θα συμβούν, θα διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καλό είναι να αποφύγουμε την σκιά της Πανσελήνου στον Κριό, που έχει την τάση να γίνεται υπερβολικά εγωιστική, με πράξεις που μπορεί να πληγώσουν τα άτομα τα οποία εκδηλώνουν πραγματικό ενδιαφέρον για αυτή, αλλά και την σκιά του Ήλιου στον Ζυγό, που έχει την τάση να μένει μετέωρη και αναποφάσιστη, χωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Πρέπει να γειώσουμε σωστά τις ενέργειες αυτού του φεγγαριού, γιατί διαφορετικά, οι πιθανότητες να μεταμορφωθούμε σε λυκάνθρωπους είναι μεγάλες.

Η Πανσέληνος θα χτυπήσει απροσδιόριστα και κάποιο γεγονός ή κατάσταση που την θεωρούσατε δεδομένη, θα κινηθεί τελείως αλλόκοτα, με τρόπο που δεν περιμένατε. Τα θεμέλια των πραγμάτων, που είχαμε δεδομένα, κλονίζονται και μας αναγκάζουν να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες, για να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Κάποιος συνεργάτης στον χώρο της δουλειάς, φίλος, συγγενής ή ερωτικός σύντροφος, θα μας προκαλέσει έντονη συναισθηματική αναταραχή και θα κληθούμε να πάρουμε θέση, στο πλανητικό στρατόπεδο. Με ψυχραιμία και αυτοέλεγχο, οδηγούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που καθυστερούσαμε και μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, μέχρι την Νέα Σελήνη στον Σκορπιό, μια μέρα πριν το Halloween, αρχίζουμε να αφήνουμε πίσω μας, τις συναισθηματικές αποσκευές που μας βαραίνουν, μας καθυστερούν και μας εμποδίζουν. Θα επιλέξουμε τι είναι εκείνο που θα χάσουμε από την ζωή μας, προκειμένου να ξεκολλήσουμε από την στασιμότητα και να εξελιχθούμε. Δεν είμαστε διατεθειμένοι πλέον, να αφιερώνουμε χρόνο σε ανθρώπους, που μας εκμεταλλεύονται και μας πληγώνουν. Η ένταση που θα προκαλέσει η Πανσέληνος, βοηθάει να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον προκειμένου, να διεκδικήσουμε ότι επιθυμούμε.

Ο Κριός είναι αλλεργικός σε κάθε είδους έλεγχο και καθοδήγηση. Οι ενέργειές του, ο ενθουσιασμός και το πάθος του, δεν δαμάζονται, αλλά αν θέλετε μπορείτε να τις γητεύσετε και να τις αποπλανήσετε, μεταφέροντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Κριού στην ερωτική σας σχέση και την καθημερινότητά σας. Η Πανσέληνος αυτή, είναι εδώ για να μας τονίσει την αυτοπεποίθηση και να μας βοηθήσει να κάνουμε ένα reality check, για να δούμε αν η ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, υφίσταται μέσα στις σχέσεις μας και την καθημερινότητά μας.

«Μη ρωτάς τι χρειάζεται ο κόσμος. Ρώτα τον εαυτό σου τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ζωντανός. Και μετά πήγαινε και καν' το. Γιατί αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι άνθρωποι που ζωντανεύουν»

Howard Thurman

«Όταν ήμουν 5 χρονών, η μαμά μου πάντα έλεγε ότι η ευτυχία ήταν το κλειδί της ζωής. Όταν πήγα στο σχολείο με ρώτησαν τι θα ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Έγραψα "ευτυχισμένος". Μου είπαν ότι δεν κατάλαβα την άσκηση κι εγώ τους είπα ότι δεν κατάλαβαν τη ζωή»

John Lennon

Της Κέλλυ Κωστούλια

Παραψυχολόγος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.