Άρθρα - Συνεντεύξεις

panselinos

Θεραπεία μέσα από την περιπλάνηση στην Ψυχογεωγραφία μας

Στις 16 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στους διαισθητικούς περιπατητές Ιχθύες. Το αστρολογικό αρχετυπικό ζευγάρι Ήλιου – Σελήνης θα κάνει όψη αντίθεσης στον άξονα Παρθένου – Ιχθύ, ενεργοποιώντας ενέργειες που θα ανοίξουν τις πύλες της σύνδεσης, με τους αόρατους κόσμους προκειμένου να πάρουμε την απαραίτητη Σοφία που θα μας βοηθήσει να κατευθυνθούμε σωστά στα προσωπικά μας διαστρικά μονοπάτια, αναζητώντας θεραπεία. Εκείνοι που θα βιώσουν πιο έντονα αυτό το κύμα δονήσεων είναι κυρίως όσοι ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες, καθώς και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτά.

Τα γεγονότα και οι καταστάσεις που έχουν πυροδοτηθεί αυτές τις μέρες από το αστρολογικό ταγκό των πλανητών, έχουν σαν σκοπό να εξυψώσουν την συνείδησή μας και να μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ποιες παραμορφώσεις της ψυχή μας, θα πρέπει να σμιλεύσουμε σαν Πυγμαλίωνες, έτσι ώστε να αγαπήσουμε και να αποδεχτούμε τον εαυτό μας.

Ο Ήλιος στην Παρθένο, κυβερνάει την σωματική υγεία, τις υπηρεσίες στην κοινωνία μέσω της εργασίας, τις υποδομές, τα έργα και την υγεία. Η Πανσέληνος στους Ιχθύες, κυβερνάει την ψυχική, πνευματική υγεία, την άνευ όρων αγάπη και την υπηρεσία στην κοινωνία μέσω της αυτοθυσίας.

Η περίπτωση των δημοτικών σχολείων του Ωραιοκάστρου, που ήρθε στο προσκήνιο, τα οποία δεν δέχονται την ένταξη των παιδιών των προσφύγων, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα, των γεγονότων που προκαλεί αυτή η Πανσέληνος. Ο Ήλιος στην σχολαστική με την υγεία Παρθένο και επιφυλακτική με το διαφορετικό, φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα της ένταξης λόγω ενδεχόμενης απειλής από λοιμώδεις ασθένειες. Από την απέναντι πλευρά η Πανσέληνος στους Ιχθύες, το ζώδιο της άνευ όρων αγάπης και αποδοχής, εξεγείρεται και υποστηρίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ίσα δικαιώματα και πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά, χωρίς να αφήνουν τις διαφορές τους να γίνονται αιτία για διχόνοιες.

Η Σεληνιακή Έκλειψη στους Ιχθύες, δίνει χώρο για την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων και καταστροφών που έχουν να κάνουν με το στοιχείο του νερού, που αντιπροσωπεύει ο Ιχθύς. Η τροπική καταιγίδα Gener που αναμένεται να εξελιχθεί σε τυφώνα μέσα στο σαββατοκύριακο και απειλεί τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία, ανήκει στις σφαίρες επιρροής αυτού του αστρολογικού γεγονότος.

Ο κυβερνήτης των Ιχθύων Ποσειδώνας, όπου πραγματοποιείται η Πανσέληνος, επιθυμεί να μας βοηθήσει να δούμε πέρα από την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας το βλέμμα της Ψυχής μας και αποδεχόμενοι την διαίσθησή μας. Οι Ιχθύες και τα ψάρια, δεν βασίζονται απλά στα μάτια τους, όσον αφορά την αντίληψη της πραγματικότητας. Ακριβώς όπως τα ψάρια αντιλαμβάνονται τις αλλαγές στην θερμοκρασία του νερού έτσι και οι Ιχθύες αντιλαμβάνονται τις ενέργειες στο γύρω περιβάλλον τους και έχουν συνεχώς πρόσβαση σε έναν ωκεανό ψυχικών πληροφοριών.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι Ιχθύες, είναι η περίπτωση του Βραζιλιάνου Joao Maia, ο οποίος έχασε την όρασή του σε ηλικία 28 ετών από μια λοίμωξη και ο οποίος καλύπτει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, βγάζοντας φωτογραφίες αθλητών. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να βλέπεις για να βγάλεις φωτογραφίες και πως τα μάτια βρίσκονται στην καρδιά. Νιώθει τους παλμούς των αθλητών και διαισθητικά ξέρει πότε να τραβήξει την φωτογραφία. Αισθάνεται και αντιλαμβάνεται τον κόσμο με έναν Ιχθυακό τρόπο, μέσα από ενέργειες.

Ο εξαγνισμός της Ψυχής είναι απαραίτητος προκειμένου να απαλλαχθούμε από βλαβερές συνήθειες και εξαρτήσεις. Ο ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο, μας εφιστά την προσοχή σε θέματα υγείας τα οποία απαιτούν σωστή και ψύχραιμη αντιμετώπιση.

Με το αστρολογικό βαλς Παρθένου και Ιχθύ στο αστρικό σκηνικό, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η αποκάλυψη μελέτης που έγινε σε λύματα της Αθήνας η οποία μαρτυρά την αύξηση κατανάλωσης ψυχιατρικών φαρμάκων και ναρκωτικών ουσιών τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με διεθνή ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση Environmental Science & Technology, τα αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά, αντιψυχωσικά και φάρμακα για το έλκος και την υπέρταση σημείωσαν μεγάλη αύξηση. Όταν η Ψυχή νοσεί, τότε νοσεί και το σώμα. Η ενότητα της Ψυχής και της προσωπικότητας, είναι εκείνη που φέρνει την θεραπεία και ίαση.

Η ζωή μέσα από το συναίσθημα, την διαίσθηση, την αγάπη και τα όνειρα είναι χάρισμα των Ποσειδώνιων αλαφροΐσκιωτων και αυτή η Πανσέληνος έρχεται για να μας καθοδηγήσει να ξεθάψουμε τα δικά μας όνειρα και να γκρεμίσουμε τα φράγματα που χτίσαμε τα συναισθήματά μας, προκειμένου να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στην ρουτίνα της καθημερινότητας και τις εργασιακές μας υποχρεώσεις. Η Πανσέληνος και η Έκλειψη θα προκαλέσουν τις κατάλληλες ενεργειακές ανατινάξεις, στα φοβικά και ενοχικά φράγματα, έτσι ώστε να απελευθερωθεί ο συναισθηματικός χείμαρρος, να καθαρίσουμε ενεργειακά, ψυχικά και να εκτεθούμε γυμνοί, για να μπορέσουμε να συνδεθούμε πιο ουσιαστικά και απόλυτα με τους ανθρώπους γύρω μας.

Η Έκλειψη στους Ιχθύες, θα λειτουργήσει σαν αστρική σκάλα, όπου θα συνδέσει το υπόγειο της Ψυχής μας με τον τρισδιάστατο υλικό κόσμο και θα επιτρέψει στο χάος να συρθεί στην επιφάνεια, σαν την έρπουσα Σκιά, που περιμένει υπομονετικά να κοιμηθούμε για να έρθει να μας τυλίξει με τα αβυσσαλέα πλοκάμια της.

Αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι να δεχτούμε αυτό το κύμα της πνευματικής ενέργειας, τότε θα δημιουργηθεί κάποιο γεγονός, το οποίο θα μας φέρει αναστάτωση και θα μας αναγκάσει να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτά που αρνούμαστε να δεχτούμε. Καλούμαστε να σταματήσουμε να είμαστε παγιδευμένοι στην παραισθητική πραγματικότητα και να χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα αιθερικά πολυεργαλεία για να απελευθερωθούμε. Το «εγώ» μας, θα αποκτήσει ξαφνικά επίγνωση για τα σκοτεινά πλάσματα που υπάρχουν κρυμμένα στο δάσος του υποσυνειδήτου. Οι κεραίες μας είναι πιο ευαίσθητες και μπορούμε να αντιληφθούμε μηνύματα από τους παράλληλους γειτονικούς κόσμους. Ο Ποσειδώνας όντας επίσης στους Ιχθύες, ενισχύει τα διαισθητικά σήματα. Οι σκιώδεις διαστρεβλωμένες μορφές, θα ξεπηδήσουν μέσα από το υποσυνείδητο σαν σκηνικό της Αποκάλυψης και εμείς θα πρέπει να μην το βάλουμε στα πόδια αλλά να τις δαμάσουμε και να τις μεταμορφώσουμε. Είναι απαραίτητο να μάθουμε να κρατάμε την συνοχή του εσωτερικού μας κόσμου, για να μπορούμε να διατηρούμε την ισορροπία και στον έξω. Θα υπάρχει έξαρση στην επικοινωνία μας με την Πέμπτη διάσταση και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε την τάση να βλέπουμε ιδιαίτερα ζωντανά όνειρα, στα οποία πολλές φορές μπορεί να αποκτάμε και συνείδηση του ονειρέματος, βιώνοντας το λεγόμενο Lucid Dreaming (Συνειδητό ονείρεμα). Ένα νυχτολόγιο, στο οποίο θα μπορείτε να καταγράφετε τις εμπειρίες του αστρικού σας σώματος, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκαλύψετε σαν ψυχοθεραπευτής ντετέκτιβ, σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες θα σας προσφέρουν βαθιά πνευματική καθοδήγηση. Όταν είμαστε ισορροπημένοι, χωρίς φόβο και θυμό τότε ενισχύονται οι θετικές πτυχές του Ιχθύ όπως οι Ψυχικές ικανότητες και τα οράματα. Αν όμως η Ψυχή μας είναι γεμάτη αρνητικά συναισθηματικά απόβλητα τότε μπορεί να βιώνουμε ψευδαισθήσεις, φαντασιώσεις και να έχουμε τάσεις φυγής. Οι ερμηνείες που έκαναν στα όνειρα της Ψυχής, οι ιερείς του Ασκληπιού, ακολουθώντας συγκεκριμένες πρακτικές σύμφωνα με αρχαία κείμενα, ήταν μια πολύτιμη ψυχοθεραπευτική μέθοδος και λόγω αυτής της μεθόδου, το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, απέκτησε σημαντική φήμη.

Ο Ήλιος στην Παρθένο, η Πανσέληνος στους Ιχθύες και ο Άρης στον Τοξότη, σε όψη Ταυ τετραγώνου, δημιουργούν ένα πολεμικό κλίμα, που απειλεί να φουντώσει τα συναισθήματά μας και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να χαλιναγωγήσουμε τυχόν παρορμητικές συμπεριφορές απέναντι σε έκρυθμες καταστάσεις. Άνθρωποι γύρω μας, θα παρουσιάσουν διαφορετικές πλευρές του εαυτού τους και θα μας ξαφνιάσουν.

Οι συγκρούσεις που θα αναπτυχθούν, δεν είναι παρά μια αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου. Όταν σταματήσουμε να έχουμε τοξική σχέση με τον εαυτό μας, τότε θα σταματήσουν οι τοξικές σχέσεις με το περιβάλλον μας. Μόνο με το να είμαστε συνειδητοποιημένοι όσον αφορά τις δικές μας ανάγκες, μπορούμε να δούμε τις ανισορροπίες και τα τρωτά σημεία των σχέσεων. Θα πρέπει να βρούμε υγιή κανάλια να διοχετευθεί αυτή η ενέργεια όπως τον διαλογισμό ή κάποια αθλητική δραστηριότητα.

Είναι κατάλληλη περίοδος για ενεργειακό καθαρισμό στο σπίτι, στις σκέψεις μας και στα συναισθήματά μας, έτσι ώστε να εξισορροπήσουμε την αύρα μας. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε είτε αρρωσταίνει είτε θεραπεύει. Το σώμα ακούει την σκέψη και έχει την τάση να την σωματοποιεί. Μέσα από το μυστικιστικό βλέμμα της Πανσελήνου στους Ιχθύες, μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, έτσι ώστε να θεραπευτούμε και να θεραπεύσουμε και τις σχέσεις μας. Απελευθερώστε τον εαυτό σας από τις αποσκευές που κουβαλάει, αφήστε να τις πάρει ο ωκεανός μακριά και έτσι ο πνευματικός, ψυχικός και συναισθηματικός σας κόσμος θα μπει σε τάξη. Αν αποδεχτούμε τον πραγματικό μας εαυτό, τότε θα ζήσουμε μια υπερβατική και εκστατική εμπειρία, που θα ενεργοποιήσει την θετική δυναμική των σχέσεων μας.

Η επέκταση της συνειδητότητας είναι μια επίπονη διαδικασία, γιατί σε ωθεί να βγεις έξω από τις συνήθειες σου, τον μηχανισμό του Μάτριξ και να ζήσεις ελεύθερος. Μια πόρτα υπάρχει μόνο, με έναν δεσμοφύλακα. Τον φόβο. Ο φόβος μπορεί να ενσαρκώνεται διαφορετικά στα μάτια του καθενός από εμάς, αλλά στην ουσία είναι ο φόβος της απώλειας του εαυτού μας και πάντα καταλήγει σε διαρροή ενέργειας. Φοβάσαι την ελευθερία γιατί είναι μια ερωμένη απρόβλεπτη, ανεξέλεγκτη, αμφιλεγόμενη και δεν ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις. Έχεις συνηθίσει να κρύβεσαι μέσα στην ψεύτικη ασφάλεια της ρουτίνας, βουτηγμένος μέσα στις εξαρτήσεις σου, που καταλήγουν να σε απομυζούν και να σε αρρωσταίνουν. Όταν δεν γνωρίζεις τι θέλεις, όταν δεν έχεις όνειρα, όταν ξεχνάς τον πραγματικό εαυτό σου, τότε στριμώχνεσαι ακόμα περισσότερο μέσα στο μικρό σκοτεινό υπόγειο, αλυσοδεμένος. Η σύνοδος της Πανσελήνου στον προφήτη και θεραπευτή Χείρωνα, θα φέρει στην επιφάνεια τα τραυματισμένα κομμάτια της ψυχής μας, που φοβούνται την μοναξιά και χρειάζονται επούλωση. Θα επαναξιολογήσουμε μοντέλα συμπεριφοράς και η αυτό-ανάλυση της Παρθένου, είναι θεμιτό να στραφεί στις επιλογές που κάναμε μέχρι τώρα βασισμένες στον φόβο και την ενοχή και να παραδεχθούμε τις ψευδαισθήσεις μας, έτσι ώστε να πάρουμε από εδώ και πέρα σωστές αποφάσεις.

Οι ενέργειες του Δία στο ζώδιο του Ζυγού, μας προτρέπουν να αναζητήσουμε πιο ουσιαστικές σχέσεις και η Πανσέληνος στους Ιχθύες, έλκεται από έναν σύντροφο, ο οποίος βλέπει πέρα από τις ατέλειες και αποδέχεται τον άλλο ολοκληρωτικά και απόλυτα. Η σχέση μας με τον σύντροφό μας, ίσως να περάσει κάποια ένταση, λόγω της όψης αντίθεσης της ερωτικής Αφροδίτης με τον ανεξάρτητο Ουρανό, αλλά στη συνέχεια είναι πιθανό να περάσει σε ανώτερο επίπεδο.

Η Έκλειψη είναι ένα αρκετά ισχυρό αστρολογικό γεγονός που είναι απαραίτητο, για να οδηγήσει στην πρόοδο και την εξέλιξη, ανθρώπους φοβισμένους, οι οποίοι είναι τόσο προσκολλημένοι στην ρουτίνα και την συνήθεια που καταλήγουν να επιβιώνουν τυπικά μια ζωή στην αδράνεια. Οι ενέργειες της Έκλειψης, δίνουν το θάρρος που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ότι θεωρούμε απειλή, απέναντι στις επιθυμίες μας και να υπερασπιστούμε κάποια σχέση που είναι πιθανόν να θεωρείται ταμπού από την κοινωνία.

Ο οίκος του προσωπικού μας ωροσκοπίου, τον οποίο επισκέπτονται η Πανσέληνος και η Έκλειψη στους Ιχθύες, δείχνει ποιος τομέας της ζωής μας, θα είναι ο δέκτης αυτού του πνευματικού στροβίλου ενέργειας.

Εξασκείστε την θεραπευτική Ιχθυακή ενέργεια της συμπόνιας και αντί να κρίνετε τους ανθρώπους, προσπαθήστε να μπείτε στην θέση τους και αφήστε στην άκρη, τις ελεγκτικές συμπεριφορές και τους ψυχαναγκασμούς. Η Πανσέληνος στους Ιχθύες, θα μας προσφέρει απλόχερα, την θεραπευτική ενέργεια που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τα φοβισμένα κομμάτια μας και να αφεθούμε στην πραγματική και ουσιαστική αγάπη του συντρόφου μας, ανανεώνοντας την σχέση μας μαζί του. Εγκαταλείψτε τους ρόλους του θύματος και του μάρτυρα, πάρτε το ρίσκο της ελευθερίας και επιτρέψτε στους άλλους, να σας αγαπήσουν γι’ αυτό που είστε πραγματικά.

«Πρέπει να μάθω, ότι τα κατακάθια της σκέψης μου, τα όνειρα, είναι η ομιλία της Ψυχής μου. Θα πρέπει να τα μεταφέρω στην καρδιά μου και να τα φέρνω ξανά και ξανά στο μυαλό μου, όπως τα λόγια του πιο αγαπημένου μου προσώπου. Τα όνειρα είναι τα καθοδηγητικά λόγια της Ψυχής»

Carl Gustav Jung

«Όταν όμως ένας άνθρωπος έχει ρυθμίσει τη δίαιτα του με τους κανόνες της υγιεινής και της σωφροσύνης, όταν, πριν παραδοθεί στον ύπνο, ξυπνάει το λογιστικό μέρος της ψυχής του και το θρέψει με καλούς λόγους και σκέψεις και συγκεντρώνει σ' αυτές όλη τη διάνοιά του, όταν χωρίς ούτε να στερήσει ούτε να παραφορτώσει το επιθυμητικό του, του παραχωρεί όσο ακριβώς χρειάζεται για να αποκοιμηθεί και να μην έρχεται να διαταράσσει το καλύτερο μέρος της ψυχής με τη χαρά ή τη λύπη του, αλλά το αφήνει να νιώσει, ότι δεν γνωρίζει από τα περασμένα ή από τα παρόντα ή από τα μέλλοντα. Όταν επίσης αυτός ο άνθρωπος κατευνάσει το θυμοειδές μέρος της ψυχής του και κοιμηθεί χωρίς να έχει την καρδιά του ταραγμένη από οργή εναντίον άλλων. Όταν τέλος καθησυχάζει αυτά τα δύο μέρη της ψυχής κρατώντας άγρυπνο μόνο το τρίτο, όπου εδρεύει η φρόνηση, και έτσι αναπαυθεί, ξέρεις βέβαια ότι τότε το πνεύμα του αγγίζει όσο γίνεται περισσότερο την αλήθεια...»

Πλάτωνας

Της Κέλλυ Κωστούλια

Παραψυχολόγος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.