Άρθρα - Συνεντεύξεις

kleftiko-milos

Η Μήλος είναι ένα ηφαιστειογενές νησί, που βρίσκεται δυτικά της Σαντορίνης στο συγκρότημα των Κυκλάδων και έχει μια καλά τεκμηριωμένη ιστορία που χρονολογείται από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Η πρωτεύουσα της, η Πλάκα, το υπέροχο βραχώδες τοπίο και τα σμαραγδένια νερά θα σας μαγέψουν κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο νησί.

Πάρτε μια γεύση από αυτόν τον υπέροχο προορισμό στην Ελλάδα, τη Μήλο

plaka-iliovasilema

Η Πλάκα είναι η πρωτεύουσα και μία από τις πιο γραφικές γωνιές του νησιού. Η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική που βρίσκεται σε ύψωμα 220μ, πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι ένα σημείο που πρέπει να επισκεφθείτε Η μαγευτική θέα στη θάλασσα και το επιβλητικό βενετσιάνικο 'Κάστρο' που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα θα σας μαγέψει. Τα μικροσκοπικά μονοπάτια, τα γραφικά και πλακόστρωτα δρομάκια ανάμεσα στα παραδοσιακά χτισμένα σπίτια και οι γραφικές εκκλησίες του, το κάνουν ιδανικό μέρος για να γνωρίσετε την ομορφιά του νησιού.

kleftiko-vogue

Η γνωριμία σας με το νησί θα πρέπει να συνεχιστεί με το Σαρακήνικο. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς της Μήλου. Ένα μοναδικό σεληνιακό τοπίο που έχει δομηθεί γύρω από τους “χιονισμένους” βράχους, τις μικρές σπηλιές και τη γαλάζια θάλασσα και έχει θέα στα νησιά της Σίφνου και της Κιμώλου, καθιστώντας το Σαρακίνικο όχι μόνο έναν απολαυστικό κολυμβητικό προορισμό αλλά και έναν μοναδικό τόπο από γεωλογική άποψη. Μέτα από την βόλτα σας σε αυτό το υπέροχο τοπίο μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στη χώρα και να απολαύσετε ένα καλό ροζέ κρασί με θέα τη θάλασσα.

fylakopi

Μια πολύ σημαντική τοποθεσία αποτελεί και η Φυλακωπή. Μια περιοχή που ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις του Αιγαίου στην προϊστορική ελληνική εποχή. Εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε ερείπια και υπολείμματα που χρονολογούνται από την αρχή της Εποχής του Χαλκού. Η διαπραγμάτευση της πέτρας οψιανού, η οποία μπορεί να βρεθεί εδώ, μετέτρεψε τη Φυλακωτή όλα αυτά τα χρόνια σε ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο για τη Μήλο. Καταστράφηκε και ανοικοδομήθηκε τρεις φορές, η Φυλακωπή φυλάσσει ένα σημαντικό κομμάτι του κυκλαδικού πολιτισμού και σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείτε.

katakomves

Τέλος, εμείς ξεχωρίζουμε και το συγκρότημα από κατακόμβες που βρίσκεται στο χωριό Τρυπητή και περιλαμβάνει σπηλιές 150μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Συνθέτοντας ένα από τα αρχαιότερα μνημεία του Χριστιανισμού, οι κατακόμβες της Μήλου θεωρούνται αξιοσημείωτο παγκόσμιο μνημείο για τον Χριστιανισμό, μαζί με τις κατακόμβες της Ρώμης. Αποτελείται από τρεις υπόγειες κιονοστοιχίες από ηφαιστειακή πέτρα, από ένα ορθογώνιο τάφο και από πολλούς διαδρόμους που μοιάζουν με τους ρωμαϊκούς. Σήμερα διατηρούνται 126 λαξευτοί τάφοι, μερικοί από τους οποίους διακοσμούνται με τοιχογραφίες. Αυτός ο χώρος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τόσο σε πνευματικό επίπεδο όσο και σε ιστορικό για τον Ελληνικό Πολιτισμό. Μέτα από την περιήγηση σου στις κατακόμβες μπορείτε να απολαύσετε την θέα μαζί με την συνοδεία ενός snack ή ροφήματος.

Lithos Digital