Άρθρα - Συνεντεύξεις

Συνέντευξη του Λάκη Λαζόπουλου και του Ντέμη Ρούσσου στα "Μηλέικα Νέα".

lazopoulos_roussos_gyrismata_1Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε διάφορες περιοχές της Μήλου τα γυρίσματα της ταινίας «Να τιμάς την μητέρα σου και την μητέρα σου». Τα «Μηλέικα Νέα» βρέθηκαν στην Τρυπητή την ημέρα των γυρισμάτων και μίλησαν με τον Ντέμη Ρούσσο και τον Λάκη Λαζόπουλο τους οποίους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης.

Οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες μετά από αρκετή ώρα αναμονής μέχρι την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ημέρας συζήτησαν μαζί μας και μας έδωσαν πληροφορίες για την ταινία αλλά και τις εντυπώσεις τους από τη Μήλο.

lazopoulos_roussos_gyrismata_13Ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης υποδέχτηκε την παραγωγή και τους ηθοποιούς με τα παρακάτω λόγια: «Ως δήμαρχος της πανέμορφης Μήλου, νιώθω πραγματικά ευτυχής να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στα γυρίσματα της ταινίας «Να τιμάς την μητέρα σου και την μητέρα σου».

Μας τιμά κι εμάς το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά το νησί μας επιλέχτηκε για μια παραγωγή με τόσο εκλεκτούς συντελεστές τους οποίους καλωσορίζω. Κυρία Ρουάν, κύριε Ρούσσο, κύριε Λαζόπουλε σας καλωσορίζω στο νησί μας.

lazopoulos_roussos_gyrismata_25Η Μήλος είναι ένα νησί με απαράμιλλη ομορφιά και παραλίες, ένα νησί πραγματικά ευλογημένο. Χαίρομαι που η μοναδικότητα της Μήλου ανακαλύπτεται με τον καιρό και από τον καλλιτεχνικό κόσμο και επιλέγεται για να πλαισιώνει τέτοιες παραγωγές.

Με την σιγουριά ότι αυτή η ταινία θα δώσει τη σκυτάλη και σε άλλες μελλοντικές παραγωγές διεθνούς εμβέλειας, που κατά την γνώμη μου αποτελούν τον καλύτερο τρόπο τουριστικής προβολής, στεκόμαστε αρωγοί στο έργο σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους σας.»

lazopoulos_roussos_gyrismata_11Από τα ξημερώματα ξεκίνησαν τα γυρίσματα

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 4.00 τα ξημερώματα(!) στην κεντρική πλατεία και τους δρόμους της Τρυπητής. Στην μικρή πλατεία έξω από το καφέ «ΡΕΜΒΗ» είχαν στηθεί τα τραπεζάκια όπου έκαναν διάλειμμα για μερικές ανάσες από την πολύ ζεστή ημέρα οι συντελεστές της ταινίας. Εκεί συναντήσαμε τον Ντέμη Ρούσσο και τον Λάκη Λαζόπουλο.

lazopoulos_roussos_gyrismata_18Πρώτος μας μίλησε ο Ντέμης Ρούσσος, ο οποίος υποδύεται στην ταινία τον παπά του νησιού: «Μου δόθηκε η ευκαιρία μ’αυτό το φιλμ, το οποίο είναι γαλλικό, να παίξω σαν ηθοποιός. Δεν είναι βέβαια το πρώτο μου, αλλά δεν ξέρεις ποτέ. Μάθε τέχνη κι ασ’ τηνε!»

«Με βοηθάει πολύ. Χάρηκα πάρα πολύ που θα συνεργαστούμε» τόνισε για την συνεργασία του με τον Λάκη Λαζόπουλο του οποίου δήλωσε φαν! «Αν δεν ήταν αυτός θα κλαίγατε όλοι.» 

lazopoulos_roussos_gyrismata_30Ο Λάκης Λαζόπουλος χαρακτήρισε τον κ.Ρούσσο τέλειο, απίστευτο με απίστευτη φυσικότητα.
«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη Μήλο. Πριν από μερικά χρόνια είχαμε έρθει μόνο για κάτι πλάνα με τους “Δέκα Μικρούς Μήτσους” και είχα μείνει ένα τέταρτο όλο κι όλο»

Ο κ.Λαζόπουλος μας μίλησε για το ρόλο του στην ταινία όπου υποδύεται το δήμαρχο του νησιού! Μάλιστα εντελώς τυχαία είχαν ίδιο ντύσιμο με τον παρευρισκόμενο δήμαρχο κ.Δαμουλάκη. Μπλε παντελόνι και γαλάζιο πουκάμισο. «Με αντέγραψε!» τόνισε με το γνωστό του χιούμορ ο κ.Λαζόπουλος, διαψεύδοντας αμέσως: «όχι τον είχα δει στο λιμάνι όταν ήρθα, ήταν έτσι ντυμένος!»

lazopoulos_roussos_gyrismata_27Ο Λάκης Λαζόπουλος για την συμμετοχή του στην ταινία
«Είναι καθόλα μια γαλλική παραγωγή, οι μόνοι ελληνικοί ρόλοι είναι οι άνθρωποι του νησιού και ο δήμαρχος που υποδύομαι εγώ.
Συναντήθηκα με την σκηνοθέτιδα Μπριζίτ Ρουάν στο Παρίσι κατόπιν πρόσκλησής της. Δεν την γνώριζα. Της είπα ότι δεν μιλάω Γαλλικά και ότι υπάρχουν άλλοι ηθοποιοί που μιλάνε. Εκείνη όμως επέμενε: “Θα μάθεις”. Είχε δουλέψει με τον Κολίς τον μεγαλύτερο σατιρικό της Γαλλίας κι ήταν συνεργάτες για χρόνια και αυτό την παρακίνησε.»

lazopoulos_roussos_gyrismata_3Πώς επιλέχτηκε η Μήλος
Η επιλογή θα γινόταν μεταξύ τριών νησιών. Της Σίφνου, της Σερίφου και της Μήλου. Το σενάριο ταίριαζε περισσότερο με τα τοπία της Μήλου. Τη Σέριφο την γνώριζα, η Σίφνος είχε πιο άγρια τοπία γι’ αυτό που θέλαμε. Κανένα ρόλο δεν έπαιξε η άλλη ταινία που γυρίζεται αυτήν την εποχή εκεί (Νήσος 2).

Η ταινία θα συνεχιστεί με γυρίσματα όλο το Σεπτέμβριο στη Μήλο όπου είναι ολοκληρωτικά γυρισμένη εδώ. «Πιο πολύ Μήλος δεν γίνεται» έκλεισε την συνέντευξη ο κ.Λαζόπουλος.

Ακολούθησε γεύμα το οποίο χαρακτήρισαν πλούσιο και ποιοτικό στο μεζεδοπωλείο «ΓΛΑΡΟΝΗΣΙΑ».

Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Ντέμης Ρούσσος διαμένουν στο ξενοδοχείο "SANTA MARIA VILLAGE" και δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι από την φιλοξενία και τις παροχές του.

lazopoulos_roussos_gyrismata_4 lazopoulos_roussos_gyrismata_5 lazopoulos_roussos_gyrismata_6

lazopoulos_roussos_gyrismata_7 lazopoulos_roussos_gyrismata_8 lazopoulos_roussos_gyrismata_9

lazopoulos_roussos_gyrismata_10 lazopoulos_roussos_gyrismata_12 lazopoulos_roussos_gyrismata_16

lazopoulos_roussos_gyrismata_17 lazopoulos_roussos_gyrismata_19 lazopoulos_roussos_gyrismata_15

lazopoulos_roussos_gyrismata_20 lazopoulos_roussos_gyrismata_22 lazopoulos_roussos_gyrismata_23 lazopoulos_roussos_gyrismata_24

lazopoulos_roussos_gyrismata_26 lazopoulos_roussos_gyrismata_28 lazopoulos_roussos_gyrismata_29 lazopoulos_roussos_gyrismata_31

lazopoulos_roussos_gyrismata_32 lazopoulos_roussos_gyrismata_33 lazopoulos_roussos_gyrismata_34 lazopoulos_roussos_gyrismata_35