Αθλητισμός

Σε αντιπαράθεση έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα γονείς αθλητών του Ιέρακα με την διοίκηση του συλλόγου. Αιτία η αξίωση αντιτίμου από το Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου των Πλακών για την επιστροφή δελτίου παιδιών που δεν επιθυμούν να βρίσκονται πλέον στις τάξεις του. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ο Ιέρακας μετά από απόφαση της διοίκησης του δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων και απέσυρε από αυτό την ομάδα Κ14 που είχε δηλώσει αρχικά. Αυτή η συμμετοχή θα ήταν η παρθενική του συλλόγου από την επανασύσταση του. Αυτό δεν άρεσε στα παιδιά, που πλέον έβλεπαν συμμαθητές τους στην άλλη ομάδα του νησιού τον Παμμηλιακό να αγωνίζονται με ομάδες άλλων νησιών, να κάνουν ταξίδια, να έχουν ανταγωνισμό.

Οι γονείς δεν είχαν άλλη επιλογή για να μην βλέπουν τα παιδιά τους στενοχωρημένα και εφόσον δεν υπήρχε το δέλεαρ των αγώνων αλλά μόνο προπονήσεων και ίσως κάποιου φιλικού, ζήτησαν από την διοίκηση του Ιέρακα να τους επιστρέψουν τα δελτία, ώστε να εγγραφούν στον Παμμηλιακό. Και κάπου εδώ αρχίζει η παρεξήγηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του SportCyclades.gr γονείς επικοινώνησαν με το πρώτο αθλητικό σάιτ των Κυκλάδων αναφέροντας το γεγονός και ζητώντας συμβουλές, μη θέλοντας όμως να βγει κάτι στη δημοσιότητα, πράγμα που κατά τη γνώμη τους θα έκανε τα πράγματα δυσχερέστερα. 

«Μας ζητούσαν 150 ευρώ, τα οποία έγιναν 100 ευρώ μετά τη γενική συνέλευση που έκαναν στον Ιέραξ. Τι θα κάνατε στη θέση μας κ. Μάκαρη;» ρώτησε τον δημοσιογράφο του Sport Cyclades με απόγνωση ο γονέας από τη Μήλο.

Σύμφωνα με το Sport Cyclades τρεις (3) γονείς υπέκυψαν, προκειμένου να ευχαριστήσουν τα 13χρονα παιδιά τους που «διψούσαν» για ποδόσφαιρο πλήρωσαν 100 ευρώ έκαστος για την «εξαγορά του δελτίου τους» αιτιολογία που καταγράφεται από έναν από τους γονείς στο αποδεικτικό κατάθεσης της τράπεζας.

Όπως αναφέρουν οι γονείς ήταν άψογοι και με το παραπάνω στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον σύλλογο και δεν αρνήθηκαν ποτέ την έξτρα οικονομική ενίσχυση προς τον Ιέρακα.

Η θέση του Ιέρακα

Σε επικοινωνία του Sport Cyclades με τον πρόεδρο του Ιέρακα Άρη Δεληβασιλείου παραδέχτηκε ότι ο κάθε γονιός θα πρέπει να πληρώσει 100 ευρώ για την επιστροφή του κάθε δελτίου, ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα που έχουν επενδυθεί από τον σύλλογο για τον ρουχισμό που έδωσε στα παιδιά και στο παράβολο της έκδοσης του δελτίου προς την ΕΠΣ Κυκλάδων.

Μάλιστα ο κ.Δεληβασιλείου άφησε αιχμές και υπονοούμενα για το συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας ότι έχει και άλλους παραμέτρους, που έχουν να κάνουν με εσκεμμένη αποχώρηση των παιδιών που προκάλεσε τη διάλυση του τμήματος της Κ14.

deltio podosfairisth

Δυστυχώς η κόντρα μεταξύ των δύο συλλόγων καλά κρατεί.