Αθλητισμός

prothermansiΗ ζωή κύκλους κάνει κι αυτό είναι γνωστό και ισχύει φυσικά και στον αθλητισμό. Πόσο μάλλον στην φετινή διοργάνωση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων που καταντάει ανέκδοτο. Η απόφαση να πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα χωρίς τον χωρισμό των ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια βάσει των ακτοπλοϊκών γραμμών-δρομολογίων αποδεικνύεται καταστροφική κυρίως για τις ομάδες που δεν βρίσκονται στο κέντρο των Κυκλάδων με τα πολλά δρομολόγια (Σύρο-Τήνο-Μύκονο και Παροναξία). Εκτός από το οικονομικό κομμάτι που κοντεύει να αφανίσει κι άλλους συλλόγους με τα ταξίδια πενταήμερες, έρχεται και το αγωνιστικό με τα περισσότερα 3-0 άνευ αγώνος των τελευταίων ετών και ακόμα είμαστε στο ξεκίνημα της β’ φάσης του πρωταθλήματος.

Θύμα αυτή την φορά ο Ανδριακός που ξέμεινε στο μώλο περιμένοντας το σκάφος που θα τον έφερνε στη Μήλο για τον αγώνα μπαράζ της 2ης αγωνιστική απέναντι στον Παμμηλιακό, μετά από ξαφνικό πρόβλημα και μηχανική βλάβη που προέκυψε στο σκάφος που θα μετέφερε την αποστολή του. Η αποστολή της ομάδας της Άνδρου ήταν κανονικά στο λιμάνι του νησιού στις 6:00 η ώρα, όμως το σκάφος που θα την μετέφερε έπαθε βλάβη και ειδοποιήθηκαν ότι δεν είναι εφικτή η μεταφορά της στη Μήλο. Μάλιστα ο Ανδριακός, ειδοποίησε τους ανθρώπους του Παμμηλιακού και σύμφωνα με πληροφορίες θα προσκομίσει και τα απαραίτητα αποδεικτικά δικαιολογητικά, ζητώντας τον επιμερισμό του αγώνα.

Για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει η Πειθαρχική Επιτροπή που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη αλλά οποιαδήποτε απόφαση πέραν του μηδενισμού και της κατακύρωσης του αγώνα με 3-0 στον Παμμηλιακό θα αποτελέσει σκάνδαλο.

Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι και ο Παμμηλιακός έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τέτοιες κατάστασης φέτος, με παράδειγμα το παιχνίδι της Μυκόνου.

Όπως και να’χει πάντως επιβάλλεται πλέον η ΕΠΣ Κυκλάδων να αναθεωρήσει το καταστατικό διεξαγωγής του πρωταθλήματος για τη νέα χρονιά. Διαφορετικά θα πραγματοποιηθεί οσονούπω τοπικό πρωτάθλημα γραμμής Σύρου-Τήνου-Μυκόνου και Παροναξίας. Ειδικά δε αν ο Πανθηραϊκός επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και κερδίσει την άνοδο. Οι υπόλοιπο κάντε πρωτάθλημα να παίζετε μεταξύ σας στη Β’ Κατηγορία για την χαρά του παιχνιδιού όποτε θέλετε.