Αθλητισμός

Ένα στάδιο στολίδι για τις Κυκλάδες που θα έχει τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις θα αποκτήσει στα μέσα του καλοκαιριού η Μήλος. Οι εργασίες ανακατασκευής στο στάδιο της Μήλου που είχαν μπει σε παύση λόγω του βαρύ χειμώνα ξεκίνησαν και ήδη ο μοναδικός αθλητικός του νησιού έχει αρχίσει να παίρνει τη μορφή μιας σύγχρονης υποδομής.

Τα προβλεπόμενα έργα είναι η επιμήκυνση του κουλουάρ στίβου που πλέον θα φτάσει τα 400 μέτρα με ταρτάν, και θα τηρεί τα διεθνή στάνταρ, η αντικατάσταση των πυλώνων φωτισμού με λεντ τελευταίας τεχνολογίας, παρεμβάσεις στις ήδη υπάρχοντες υποδομές, αγορά υλικού (στρώματα, εμπόδια κτλπ), ενώ όπως μας αποκάλυψε ο δήμαρχος κ. Μανώλης Μικέλης έχει ήδη σταλθεί αίτημα για την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του οποίου η ημερομηνία χρήσεις έχει παρέλθει.

stadio milos erga 2022b

«Είναι ένα έργο που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε το καλύτερο στάδιο στις Κυκλάδες» μας είπε με υπερηφάνεια ο δήμαρχος Μανώλης Μικέλης στην επικοινωνία που είχαμε και συμπλήρωσε «Οι διαδικασίες για το έργο είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική και εμείς είχαμε την χαρά να το εντάξουμε στον ''Φιλόδημο'' και με τη βοήθεια της Περιφέρειας να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Από το '74 δεν έχουμε κάνει τέτοιες επενδύσεις στο νησί και πραγματικά για εμάς που έχουμε μεγαλώσει εδώ αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό».

Να σημειωθεί ότι το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με 875.000€ από το πρόγραμμα ''Φιλόδημος'' και με 300.000€ για τον ηλεκτροφωτισμό από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο Δήμος Μήλου χρηματοδοτεί από ιδίους πόρους μικροπαρεμβάσεις και αγορά εξοπλισμού.

stadio milos erga 2022d

Όσο αφορά την παράδοση του έργου και τις προοπτικές του ο . Μικέλης είπε: «Πιστεύουμε ότι στα μέσα του καλοκαιριού το έργο θα είναι έτοιμο και στην έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες και τους αθλητές του νησιού. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό και να φέρουμε στο νησί μας μεγάλες διοργανώσεις, ενώ ως γνωστό οι πρώτοι αγώνες που θα γίνουν στο νέο στάδιο θα είναι οι Αιγαιοπελαγίτικοι μετά από πολλά χρόνια».

Ο Μανώλης Μικέλης εξαιρείτε από τους αιρετούς που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό, καθώς επί σειρά ετών έχει διατελέσει έφορος στον Παμμηλιακό και είναι σε θέση να γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία. 

stadio milos erga 2022e

Σε ερώτηση πως είναι η συνεργασία του με τους συλλόγους του νησιού και δη με τον μεγαλύτερο που είναι ο Παμμηλιακός, ο κ. Μικέλης, απάντησε: «Έχω πολύ καλή συνεργασία με όλους τους συλλόγους. Στον Παμμηλιακό έχω διατελέσει έφορος και έχω πολύ καλή προσωπική σχέση με τον πρόεδρο Μιχάλη Βαμβακάρη, που είμαστε φίλοι από παιδιά»

Κλείσαμε αυτή τη μίνι συνέντευξη με τις προβλέψεις για τον φετινό τουρισμό στη Μήλο: «Παρόλο που ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει προβλήματα εμείς πάμε πολύ καλά. Υπάρχουν πολλές κρατήσεις και αυτό που βλέπουμε είναι ότι έρχεται ένα πολύ δυνατό τουριστικά καλοκαίρι».

*Η λύση του προβλήματος του σταδίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Αφήσαμε για την επόμενη συζήτηση με τον δήμαρχο το άλλο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης κλειστού γυμναστηρίου στο νησί. Σύντομα θα επανέλθουμε και ελπίζουμε να βγάλουμε χαρμόσυνες ειδήσεις για τη νεολαία της Μήλου που αδημονεί να συμμετάσχει στα λεγόμενα αθλήματα της σάλας.

Για τα «Μηλέικα Νέα»

Σπύρος Μάκαρης – SportCyclades.gr 

Φωτογραφίες από την εξέλιξη των έργων

stadio milos erga 2022

stadio milos erga 2022a

stadio milos erga 2022c