Αθλητισμός

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του Παμμηλιακού με την ΕΠΣ Κυκλάδων αλλά και τον ΑΟ Σερίφου μετά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα το προηγούμενο Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 στο γειτονικό νησί, στην αναμέτρηση για το Πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων μεταξύ ΑΟ Σερίφου και Παμμηλιακού Β’.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Κυκλάδων έκανε δεκτή την ένσταση του ΑΟ Σερίφου για παράτυπη συμμετοχή ποδοσφαιριστών του Μηλέικου Συλλόγου επιβάλοντας πρόστιμο 300 ευρώ στον Παμμηλιακό Α.Σ. και τιμωρώντας με μηδενισμό αγώνα και αφαίρεση τριών (3) βαθμών την ομάδα του Παμμηλιακού Β’.

Σύμφωνα με την απόφαση η ομάδα της Μήλου παράτυπα και αντικανονικά χρησιμοποίησε αθλητές που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, όπου συμμετέχει με την Β’ ομάδα της.

Ο ΑΟ Σερίφου κάνει λόγο ακόμα και για πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή! Πράξεις που δεν τιμούν σαφώς την ομάδα του Παμμηλιακού που εκπροσωπεί τη Μήλο στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων όλων των κατηγοριών και σαφώς με την πολύπειρη διοίκηση της γνωρίζει θεσμικά τους κανονισμούς. Άλλωστε όπως αναφέρει στην απόφαση της η ΕΠΣ Κυκλάδων ο Παμμηλιακός είχε ενημερωθεί από το προηγούμενο Πρακτικό 9/9-3-2023 να στείλει υπόμνημα, κάτι που ο Σύλλογος της Μήλου δεν έκανε.

Από την πλευρά του ο Παμμηλιακός απαντά με καταγγελίες για όσα συνέβησαν στα πέριξ του αγωνιστικού χώρου αναφέροντας σχετικά: «…αν δει κάποιος το βίντεο της ανάρτησης μας, με τους φιλάθλους να εισβάλουν εντός αγωνιστικού χώρου και να απειλούν ευθέως το διαιτητή και τους βοηθούς με εκφράσεις του τύπου: «δεν θα φύγετε από δω ζωντανοί μ......» θα καταλάβει για ποιο πράγμα μιλάμε…σε ένα ακατάλληλο γήπεδο από όλες τις απόψεις, επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, με σιδερένια δοκάρια και υποτυπώδη περίφραξη που δεν πληροί κανένα προαπαιτούμενο για τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων»

«Στον πρόεδρο του ΑΟ Σερίφου, ο οποίος μαζί με τον προπονητή του και άλλα μέλη της διοίκησης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο την ώρα του αγώνα δεν υπήρξε ούτε καν επίπληξη, ούτε καν αναφορά στην ΕΠΣ Κυκλάδων... ωραία πράγματα λοιπόν...

Στις μπουνιές, τις αμέτρητες κλωτσιές και τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές μας από τους αντιπάλους; Τίποτα και εδώ; Όλα καλά λοιπόν!

Εφόσον λοιπόν η βία του ΑΟ Σερίφου «σκεπάζεται» και η καθαρή νίκη του Παμμηλιακού «δικάζεται» μας βάζετε σε σκέψεις...

Αξίζει να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε σε αυτό το πρωτάθλημα, όπου σε έδρες όπως του ΑΟ Σερίφου η νίκη σου ισοδυναμεί με ενστάσεις και ξύλο; Όχι, κύριοι δεν αξίζει και γι αυτό το λόγο θα σκεφτούμε σοβαρά να συνεχίσουμε.»

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή και αναλυτικά. Το Σάββατο 4/3/2023 στις 9.00 το πρωί ο ΑΟ Σερίφου υποδέχτηκε τον Παμμηλιακό Β’ για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ  Κυκλάδων. Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Μήλου συμμετέχει και στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας με την βασική της ομάδα.

Στο συγκεκριμένο αγώνα η ομάδα του Παμμηλιακού Β’ χρησιμοποίησε στη σύνθεση της παράτυπα και αντικανονικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ένσταση της η ομάδα του ΑΟ Σερίφου, ούτε έναν (1), ούτε δύο (2), αλλά δεκατέσσερις (14) ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνισθεί και στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας με την πρώτη ομάδα! Μιλάμε για 14 από τους 15 που αναγράφονται στο Φύλλο Αγώνα!

Όπως αναφέρεται στους κανονισμούς αυτό δεν επιτρέπεται, ενώ σε άλλη περίπτωση όπως επί παραδείγματι αναφέρει ο ΑΟ Σερίφου, ομάδες στο παρελθόν, όπως ο ΑΟ Μυκόνου και ο Πανθηραϊκός έχουν συμμετάσχει παρομοίως αλλά άνευ συναγωνισμού με τους βαθμούς να μην προσμετρώνται στη βαθμολογία.

Κατόπιν αυτών η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Κυκλάδων έκανε δεκτή την ένσταση-καταγγελία του ΑΟ Σερίφου και τιμωρεί τον Παμμηλιακό με μηδενισμό του συγκεκριμένου αγώνα και κατοχύρωση του με 3-0 υπέρ του ΑΟ Σερίφου, αφαίρεση τριών (3) βαθμών και πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Η Καταγγελία του ΑΟ Σερίφου

serifos enstash pammiliakos 2023

serifos enstash pammiliakos 2023a

serifos enstash pammiliakos 2023b

Η απόφαση της ΕΠΣ Κυκλάδων

«Σε συνέχεια της ένστασης του σωματείου ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ για τον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας «SEAJETS» ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ – ΑΣ ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ 4/3/2023 για αντικανονική συμμετοχή αθλητών που δεν έχουν δικαίωμα στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας με την ομάδα του ΑΣ ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΥ, η Π.Ε. της ΕΠΣΚ λαμβάνοντας υπόψη:

1.Την ένσταση της ομάδας ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ που κατατέθηκε εμπρόθεσμα με e-mail στις 6/3/2023 αλλά και με αλληλογραφία, καταθέτοντας και το σχετικό παράβολο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 23 Παρ.4α,β και γ του ΚΑΠ καθώς και το άρθρο 17 της Προκήρυξης Β’ Κατηγορίας.

2.Το Φ.Α. του αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας «SEAJETS» ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ – ΑΣ ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ στις 4/3/2023.

3.Το άρθρο 23 παρ.1,Ε του ΚΑΠ.

4.Τον Κανονισμό Β’ Ομάδων Σωματείων, άρθρο 3 «Σύνθεση Β’ Ομάδων-Ζητήματα ποδοσφαιριστών και προπονητών» που αναφέρει συγκεκριμένα:

Παράγραφος 1. Σε μία Β’ Ομάδα δικαιούνται να συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που κατά την 1η Ιανουαρίου του ημερολογιακού έτους μετά την έναρξη του οικείου Πρωταθλήματος στο οποίο θα μετέχει η Β’ Ομάδα, δεν έχουν συμπληρώσει το 21Ο έτος της ηλικίας τους και που κατά τον χρόνο που αγωνίζονται σε ένα αγώνα της Β’ Ομάδας έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.

Παράγραφος 2. Μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστές που κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ανήκουν στο ρόστερ του Σωματείου που διαθέτει Β’ Ομάδα, μπορούν να μετακινούνται και να αγωνίζονται ελεύθερα καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγωνιστικής Περιόδου σε αγώνες από την Κύρια στην Β’ Ομάδα και αντίστροφα. Σε κάθε περίπτωση πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να δηλώνουν τους πέντε (5) ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και στα δύο σωματεία. Κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο το αρχικό σωματείο θα μπορεί να τροποποιεί τη λίστα των πέντε (5) ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στην Β΄ Ομάδα.

5.Τον έλεγχο των Φ.Α. του ΑΣ ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΥ τόσο για τους αγώνες Α’ όσο και στους αγώνες Β’ Κατηγορίας που αποδεικνύει τα καταγγελόμενα του ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ, τόσο στην πριν την χειμερινή μεταγραφική περίοδο όσο και την μετά

6.Το σωματείο ΑΣ ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟΣ αν και του ζητήθηκε από το προηγούμενο Πρακτικό 9/9-3-2023 να στείλει υπόμνημα, δεν το έπραξε.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, κάνει δεκτή την ένσταση του σωματείου ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ εναντίον του ΑΣ ΠΑΜΗΛΙΑΚΟΥ για τον μεταξύ τους αγώνα στις 4/3/2023 ότι χρησιμοποίησε στην σύνθεση του παράτυπα και αντικανονικά αθλητές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Β’

Κατηγορίας σύμφωνα με τον Κανονισμό Β΄ Ομάδων. Κατακυρώνει τον αγώνα στον ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ με σκορ 3-0, αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον ΑΣ ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟ Β’ από τον πίνακα του τρέχοντος Πρωταθλήματος και του επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 6α του Π.Κ.

Στον ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ επιστρέφετε το ποσό των 100 ευρώ (50%) του παραβόλου, σύμφωνα με το άρθρο 17 της Προκήρυξης Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣΚ.»

Δείτε όλο το έγγραφο εδώ…

Ολόκληρη η απάντηση του Παμμηλιακού

Όχι... δεν μετανιώνουμε για την φιλοσοφία του fair play που χαρακτηρίζει το σύλλογό μας!

Όχι... δεν μετανιώνουμε για την ανακοίνωση στήριξης στον ΑΟ Σερίφου όταν είχε τεθεί εκτός πρωταθλημάτων λόγω της μη εγγραφής του στο μητρώο.

Όχι... δεν μετανιώνουμε που χωρίς δεύτερη σκέψη συμφωνήσαμε να επιστρέψει στο πρωτάθλημα παρά το γεγονός ότι αυτό μας έβγαζε εκτός αγωνιστικού και οικονομικού προϋπολογισμού.

Μετανιώνουμε όμως για την εμπιστοσύνη που δείξαμε στον πρόεδρο και τη διοίκηση του συλλόγου του ΑΟ Σερίφου, οι οποίοι φέρθηκαν με αγνωμοσύνη και μας «μαχαίρωσαν» πισώπλατα με την πρώτη ευκαιρία και επιπλέον μας εξύβρισαν, μας ξυλοκόπησαν μετατρέποντας μια απλή αναμέτρηση σε αρένα.

Προς ενημέρωση του ποδοσφαιρικού κόσμου της Μήλου και των Κυκλάδων λοιπόν έχουμε να πούμε και να καταγγείλουμε  τα εξής σχετικά με την ένσταση του ΑΟ Σερίφου μετά την πέρα για πέρα δίκαιη ήττα του από την ομάδα μας:

Η απόφαση μας για την δημιουργία Β' ομάδας έχει να κάνει καθαρά με τη συμμετοχή των νεαρών αθλητών, προκειμένου να παίρνουν εμπειρίες μέσα από τα παιχνίδια

Η χρήση ποδοσφαιριστών από την Α' ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν απαραίτητη, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για τη συμπλήρωση του ρόστερ.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αθλητές μας που απουσίαζαν λόγω σχολικής εκδρομής συναινέσαμε να γίνει την Πέμπτη μετά από παρότρυνση της ΕΠΣ Κυκλάδων για την εξυπηρέτηση του πρωταθλήματος.

Ούτε η προκήρυξη, ούτε ο ΚΑΠ ορίζουν ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα συμμετοχής και πώς γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ της Α και Β΄ομάδας.

Δυστυχώς, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει μια απόφαση της ΕΠΟ όταν λάβαμε γνώμη για την τιμωρία μας, χωρίς ποτέ να έχουμε μία ξεκάθαρη απάντηση ή κάποιο έγγραφο.

Αλήθεια, τι σημασία έχουν όλα τα παραπάνω; Σχεδόν καμία, αφού αν δει κάποιος το βίντεο της ανάρτησης μας, με τους φιλάθλους να εισβάλουν εντός αγωνιστικού χώρου και να απειλούν ευθέως το διαιτητή και τους βοηθούς με εκφράσεις του τύπου: «δεν θα φύγετε από δω ζωντανοί μ......» θα καταλάβει για ποιο πράγμα μιλάμε.

Όλα αυτά σε ένα ακατάλληλο γήπεδο από όλες τις απόψεις, επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, με σιδερένια δοκάρια και υποτυπώδη περίφραξη που δεν πληροί κανένα προαπαιτούμενο για τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων.

Κατά τ' άλλα ο Παμμηλιακός παρανόμησε και τιμωρήθηκε!!!

Στον πρόεδρο του ΑΟ Σερίφου, ο οποίος μαζί με τον προπονητή του και άλλα μέλη της διοίκησης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο την ώρα του αγώνα δεν υπήρξε ούτε καν επίπληξη, ούτε καν αναφορά στην ΕΠΣ Κυκλάδων... ωραία πράγματα λοιπόν...

Στις μπουνιές, τις αμέτρητες κλωτσιές και τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές μας από τους αντιπάλους; Τίποτα και εδώ; Όλα καλά λοιπόν!

Εφόσον λοιπόν η βία του ΑΟ Σερίφου «σκεπάζεται» και η καθαρή νίκη του Παμμηλιακού «δικάζεται» μας βάζετε σε σκέψεις...

Αξίζει να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε σε αυτό το πρωτάθλημα, όπου σε έδρες όπως του ΑΟ Σερίφου η νίκη σου ισοδυναμεί με ενστάσεις και ξύλο; Όχι, κύριοι δεν αξίζει και γι αυτό το λόγο θα σκεφτούμε σοβαρά να συνεχίσουμε.

Ο Παμμηλιακός είναι μεγάλος σύλλογος για να ασχοληθεί με τις μικρότητές σας. Σας τις χαρίζουμε!

Δεν μετανιώνουμε για τίποτα, απλά συνεχίζουμε...

Με τιμή ο πρόεδρος του Παμμηλιακού ΑΣ, Μιχάλης Βαμβακάρης