Μήλος

Επίσκεψη Ηλία Μαμαλάκη στον Δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη

Ο Επίτιμος Πολίτης και Φίλος της Μήλου, Κύριος Ηλίας Μαμαλάκης, βρίσκεται στο νησί μας και επισκέφτηκε σήμερα τον Δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους, ένας τόσο ξεχωριστός άνθρωπος να αγαπά και να προβάλλει με κάθε τρόπο το νησί μας!»

Δήμος Μήλου

Απάντηση Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη στις καταγγελίες του Κωνσταντίνου Μακρή

Δυστυχώς, το δημόσιο ξέσπασμά σας προς το πρόσωπό μου δεν αποτελεί έκπληξη, εφόσον συνηθίζετε να επιρρίπτετε ευθύνες στον Δήμαρχο για την δραματική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Μήλου.

Αγνοείτε σκοπίμως ότι ο Δήμος και το Κέντρο Υγείας είναι δύο εντελώς διαφορετικοί και ανεξάρτητοι φορείς διοίκησης, με το Δήμο να ενισχύει τον φορέα της Υγείας με κάθε τρόπο και μέσο, κατα τα επιτρεπόμενο δυνατό.

Αντιλαμβάνομαι την κρισιμότητα και τη δυσκολία διαχείρισης όλων των θεμάτων που προκύπτουν καθημερινά στο Κέντρο Υγείας, όμως δεν κατανοώ την πηγαία ανάγκη σας να κατηγορήσετε όλους τους Παρέχοντες βοήθεια για την κατάσταση που οφείλετε ούτως η άλλως να διαχειριστείτε με ψυχραιμία, σύνεση και συνεργασίες.

Περισσότερα...

«Μήλος: Προσεγγίζοντας Εναλλακτικά Αρχιτεκτονικά Τοπία» (PHOTOS)

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 στο Καταφύγιο του Αδάμαντα, η Αρχιτεκτονική Έκθεσή «Μήλος: Προσεγγίζοντας Εναλλακτικά Αρχιτεκτονικά Τοπία».

Η έκθεση «Μήλος: Προσεγγίζοντας Εναλλακτικά Αρχιτεκτονικά Τοπία», αφορά την παράθεση τριών αρχιτεκτονικών μελετών που επεξεργάζονται αξιόλογα τοπία του νησιού της Μήλου, φυσικής και βιομηχανικής κληρονομιάς.

arxitektonika topia milos topia

Αποτελούν κοινό πνευματικό τόπο των σχολών Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτέλειου Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, και πραγματεύονται τον σχεδιασμό της μελλοντικής τουριστικής ανάπτυξης του νησιού, με υπερτοπικό χαρακτήρα που θα προσεγγίσει τη φύση και το πολιτισμό του με το πιο κατάλληλο τρόπο.

Η αρχιτεκτονική έκθεση θα

Περισσότερα...

Δήμος Μήλου: Διαδικτυακό Σεμινάριο για παιδιά με θέμα τις «Εξαρτήσεις»

Ο Δήμος Μήλου σας προσκαλεί στο τρίτο Διαδικτυακό Σεμινάριο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα τα «ΕΦΗΒΕΙΑ» που θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με τον κ.Αναστάσιο Χατζή, Παιδίατρο-Εντατικολόγο.

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Δήμο Μήλου υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ανακοινώνει την συνέχεια του διαδικτυακού προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 18:30μ.μ.

Το σεμινάριο αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες με τα εξής θέματα:

1.ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου την Τετάρτη 23/6 (VIDEO)

Καλείσθε να συμμετέχετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης [ βάσει των υγειονομικών διατάξεων και ειδικότερα του άρθρου 12 της ΚΥΑ αριθ. Δ1α/ ΓΠ. οικ. 30612/16-05-2020 (Β' 1869), της παρ. 3 του άρθρου 14 της ΚΥΑ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 32009/23-05-2020 (Β' 1988), εγκ. 163 ΑΔΑ Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7, ΦΕΚ 4899/Β/06-11-2020 & εγκ. ΥΠ.ΕΣ. αρ. 426/ Α.Π.77233 13-11-2020 ], την 23η του μηνός Ιουνίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΗΛΟΥ ΣΤΙΣ 23/06/2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00

Περισσότερα...

Ξεκινά η νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Μήλου θέτει σε εφαρμογή νέο τρόπο συλλογής απορριμάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις του νησιού.

Για τη διατήρηση της καθαριότητας του νησιού, για να αποσυμφορηθούν οι κάδοι οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά για οικιακά απορρίμματα, αλλα και προς εξυπηρέτηση των επαγγελματιών,

ενημερώνουμε πως από σήμερα Παρασκευή 18/06/2021 ξεκινάει η νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, οι αναφερόμενες επιχειρήσεις πρέπει υποχρεωτικά να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στο απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου που θα βρίσκεται σταθμευμένο στους χώρους συγκέντρωσης των απορριμμάτων ως εξής:

- 00:15 Τρυπητή

Περισσότερα...

Πλάκα: Νυχτερινή η αποκομιδή απορριμμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Στα πλαίσια των ενεργειών μας για την διατήρηση της καθαριότητας της Πλάκας και προκειμένου να αποσυμφωρηθούν οι υπόγειοί κάδοι οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά για οικιακά απορρίμματα, σας ενημερώνουμε πως από την Παρασκευή 18/6/2021 ξεκινάει η νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πλάκα θα πρέπει υποχρεωτικά να απορρίπτουν τα απορρίμματα τους στο απορριμματοφόρο που θα βρίσκεται σταθμευμένο στον χώρο των απορριμμάτων αυστηρά μεταξύ 1:30-1:45.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Μήλου, τα απορρίμματα θα πρέπει να βρίσκονται εντός καλά κλεισμένων ανθεκτικών σάκων.

Περισσότερα...

Μήνυμα Δημάρχου Μήλου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

Η ένταξη των τελειόφοιτων στις Σχολές της επιλογής τους, ασφαλώς θα αποτελέσει δικαίωση της διαδρομής που προηγήθηκε, και αναμφίβολα, έναν από τους σημαντικούς σταθμούς στην πορεία τους.

Με ψυχραιμία και σύνεση οι μαθητές μας δίνουν αυτή την «μάχη» που όμως δεν θα είναι η μοναδική στη ζωή τους. Στη διάρκεια της ζωής του, κάθε άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με δυσκολίες αλλά και με πολλές ευκαιρίες.

Με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ολοκληρώνεται μια επίμοχθη προσπάθεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, η οποία τις δύο τελευταίες σχολικές χρονιές, επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα από την πανδημία και τα αναγκαστικά μέτρα της αντιμετώπισής της.

Μέσα από τις αντίξοες συνθήκες, λόγω της πανδημικής κρίσης, οι νέοι μας κλήθηκαν να

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου την Τετάρτη 16/6 – Αναλυτικά τα θέματα

Καλείσθε να συμμετέχετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης [ βάσει των υγειονομικών διατάξεων και ειδικότερα του άρθρου 12 της ΚΥΑ αριθ. Δ1α/ ΓΠ. οικ. 30612/16-05-2020 (Β' 1869), της παρ. 3 του άρθρου 14 της ΚΥΑ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 32009/23-05-2020 (Β' 1988), εγκ. 163 ΑΔΑ Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7, ΦΕΚ 4899/Β/06-11-2020 & εγκ. ΥΠ.ΕΣ. αρ. 426/ Α.Π.77233 13-11-2020 ], την 16η του μηνός Ιουνίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

Θέμα 1ο: Ανάθεση υπόθεσης Δήμου Μήλου σε πληρεξούσιο δικηγόρο (υπόθεση ανεμογεννητριών).

Θέμα 2ο: Ανάθεση υπόθεσης Δήμου Μήλου σε

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Επιτροπής Υγείας Δήμου Μήλου την Τρίτη 15/6 – Αναλυτικά τα θέματα

Καλούνται τα μέλη της Επιτροπής Υγείας, Κοινωνικών Υποθέσεων & Μέριμνας Δήμου Μήλου, την Τρίτη 15/06/2021 και ώρα 19.00 να συμμετέχουν σε συνεδρίαση διά τηλεδιάσκεψης, [ βάσει των υγειονομικών διατάξεων και ειδικότερα του άρθρου 12 της ΚΥΑ αριθ. Δ1α/ ΓΠ. οικ. 30612/16-05-2020 (Β' 1869), της παρ. 3 του άρθρου 14 της ΚΥΑ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 32009/23-05-2020 (Β' 1988), εγκ. 163 ΑΔΑ Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7, ΦΕΚ 4899/Β/06-11-2020 & εγκ. ΥΠ.ΕΣ. αρ. 426/ Α.Π.77233 13-11-2020  ]  για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 1. Στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου.
 2. Πορεία εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID – 19.

Περισσότερα...

sthrixte

Δημοφιλή

 • Όλες οι μεγάλες προσφορές στο Alfa Market Μήλου από 18 έως 24 Ιουνίου! +

  Στο Alfa Market Μήλου στον Τριοβάσαλο οι Προσφορές δεν σταματούν κάθε μέρα! Κάθε μέρα ενημερώνουμε την σελίδα με τις νέες Περισσότερα
 • Νέα live web camera στη Μήλο από το λιμάνι του Αδάμαντα +

  Η Forecast Weather Greece ανακοινώνει ότι βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την νέα κάμερα στο λιμάνι της Μήλου. «Είμαστε Περισσότερα
 • Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στις Κυκλάδες... +

  Ο φόβος της διασποράς επιβεβαιώθηκε… Και μερικές ημέρες πριν από το άνοιγμα των διεθνών αεροδρομίων καλό είναι να το σκεφτούμε Περισσότερα
 • Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στις Κυκλάδες! +

  Δεκατρία (13) νέα κρούσματα καταγράφηκαν και ένας καταγεγραμμένος θάνατος είναι ο απολογισμός από την πανδημία του κορονοϊού στην χώρα μας Περισσότερα
 • Νέος δήμαρχος Μήλου ο Μανώλης Μικέλης με σαρωτική νίκη! +

  Η Μήλος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και με ποσοστό 60,72%, να εμπιστευτεί ως νέο της δήμαρχο τον επικεφαλή του συνδυασμού Περισσότερα
 • Αυτοψία των «Μηλέικων Νέων» στην παραλία της Αχιβαδόλιμνης. (PHOTOS) +

  Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μετά την καταγγελία για αλλοίωση φυσικού τοπίου στην παραλία της Χιβαδόλιμνης στη Μήλο. Περισσότερα
 • Αιφνίδιος θάνατος 65χρονης γυναίκας στη Μήλο +

  Θλίψη έχει προκαλέσει στη Μηλέικη κοινωνία ο αιφνίδιος θάνατος 65χρονης γυναίκας. Η άτυχη συμπολίτης μας μεταφέρθηκε την Κυριακή 14 Μαρτίου Περισσότερα
 • Ηλίας Αποστολόπουλος – Επιστολή παραίτησης από το Κέντρο Υγείας Μήλου! +

  Την παραίτηση του υπέβαλε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ο επί σειρά ετών ιατρός του Κέντρου Υγείας Μήλου Ηλίας Αποστολόπουλος. Στην Περισσότερα
 • Κέλλυ Κωστούλια: Η Οχιά της Μήλου «ξύπνησε» (VIDEO) +

  Η οχιά της Μήλου «ξύπνησε» με άγριες διαθέσεις και όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης του στα social media ο επιστημονικός Περισσότερα
 • Θανάτωσαν με φόλες δεκάδες γατάκια στην Κίμωλο – Σκληρές εικόνες +

  Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες και η είδηση από την γειτονική μας Κίμωλο με τις δεκάδες θανατώσεις από δηλητηρίαση Περισσότερα
 • 1
 • 2