Δήμος Μήλου

Αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου στο σημείο εύρεσης της

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη, τοποθετήθηκε πιστό αντίγραφο του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, πλησίον του ιστορικού αρχαιολογικού χώρου όπου είχε βρεθεί το άγαλμα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την εύρεση του αγάλματος και έπειτα από έκδοση σχετικών αδειών και επίβλεψη διαδικασιών από τον Οργανισμό Διαχείρισης & Ανάπτυξης Πολιστικών Πόρων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, καθώς και τη χρηματοδότηση της δημιουργίας και της μεταφοράς του αγάλματος στο νησί από την εταιρεία Imerys ΑΕ, έχουν εκκινήσει τα γυρίσματα ενός αφιερώματος-ντοκιμαντέρ για την Αφροδίτη της Μήλου.

Το ντοκιμαντέρ "Looking for Venus", μια συμπαραγωγή της ΑΝΕΜΟΝ, της COSMOTE TV και της

Περισσότερα...

Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με το Δημοτικό Συμβούλιο Μήλου (PHOTOS)

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Μήλου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Πρόεδροι Κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα.Λίνα Μενδώνη.

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Λιμενικού Ταμείου Μήλου την Δευτέρα 4/7 - Αναλυτικά τα θέματα

Καλείσθε να συμμετέχετε, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 άρθρο 75 του Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν.4555/18, που θα διεξαχθεί δια ζώσης  βάσει των υγειονομικών διατάξεων και ειδικότερα της αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.30819 ΦΕΚ 2676/31-05-2022 τεύχος Β’, την 4η του μηνός Ιουλίου έτους 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.00.

ΘΕΜΑ 1ο: Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ΙΔΟΧ δίμηνης (2) διάρκειας για κατεπείγουσες ή εποχιακές ή πρόσκαιρες ανάγκες στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου

ΘΕΜΑ 2ο : Παραχώρηση του ιδιαίτερου δικαιώματος χρήσης χώρου στην ΑΦΟΙ ΜΠΑΤΖΑΚΑ Ο.Ε.

Μήλος, 29/06/2022

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Δ.Λ.Τ. ΜΗΛΟΥ

ΝΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παραδόθηκε το έργο αντικατάστασης πυλώνων φωτισμού του Δημοτικού Σταδίου Μήλου (PHOTOS)

Σήμερα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κου Γιώργου Λεονταρίτη, έγινε η παραλαβή του έργου αντικατάστασης των πυλώνων φωτισμού του Δημοτικού Σταδίου Μήλου με νέας τεχνολογίας, τύπου led, χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια, με το ποσό των 313.000 Ευρώ.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που για ακόμη μια φορά αποδεικνύει την έμπρακτη συνεργασία και στήριξή της στο νησί μας, με ένα επιπλέον έργο στον τομέα του Αθλητισμού, για τη νέα γενιά των αθλητών μας, σε ένα Στάδιο υψηλών πλέον προδιαγραφών !!

Η προσπάθεια συνεχίζεται...

Δήμος Μήλου

Περισσότερες φωτογραφίες από την παραλαβή του έργου εδώ...

dimotiko stadio pylwnes 2022a

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τον Δήμαρχο & την Έπαρχο Μήλου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κο Γιώργο Λεονταρίτη, υποδέχτηκαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 η Έπαρχος Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου και ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης.

Περισσότερα...

Δημοσιογραφικά ταξίδια στη Μήλο από Βρετάνια και Ισπανία

Δυο σημαντικές δημοσιογράφους από τη Βρετανία και την Ισπανία είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει πρόσφατα ο Δήμος Μήλου.

Πρόκειται για την κυρία Jenny Eaves από το Ηνωμένο Βασίλειο, διαχειρίστρια της ιστοσελίδας https://monkeyandmouse.co.uk/contact/ με 50,000 χρήστες στο Instagram και 20,000 στο twitter, ενώ συνεργάζεται με σημαντικά Μέσα Ενημέρωσης όπως το Bookings for you, το inews, την Telegraph και το Families Central Scotland Magazine.

Ακολούθησε επίσκεψη της κυρίας Diana Milos από την Ισπανία που είναι travel blogger ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας https://www.dianamiaus.com/home/  με 132 χιλιάδες

Περισσότερα...

Η θέση του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη για «όσα διαδραματίζονται»…

Επέλεξα τις προηγούμενες ημέρες να διατηρήσω συγκεκριμένη στάση απέναντι σε όσα διαδραματίζονται, θέση την οποία προβλέπει το ήθος και η ιδιότητά μου!

Ενώ δεν θα έπρεπε να με εκπλήσσει πλέον καμία φιγούρα εντυπωσιασμού, προκλητικής αντίδρασης, φιλολογικής διαχείρισης και παραπληροφορητικών συνεντεύξεων που καλύπτουν κενά, αστοχίες και αδυναμίες διαχείρισης δημοσίων θεμάτων των ιδίων ατόμων, με ξαφνιάζει η ανάγκη αυτών για σκόπιμη και στιγμιαία δημοσιότητα.

Λόγω του γεγονότος ότι δεν διορίστηκα αλλά με επέλεξαν οι πολίτες αυτού του τόπου να τους εκπροσωπώ, νιώθω την υποχρέωση να αποκαταστήσω την αλήθεια, εφόσον δεν εξαντλείται ποτέ το θράσος ορισμένων να δίνουν δημοσιότητα σε αθέμιτες ενέργειές

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου την Τρίτη 28/6 – Αναλυτικά τα θέματα

Καλείσθε να προσέλθετε στη ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 28η του μηνός Ιουνίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Θέμα 1ο: Έγκριση τροποποίησης Ο.Π.Δ. έτους 2022, Δήμου Μήλου και  των Ν.Π.Δ.Δ. εποπτείας του,  κατόπιν της 1ης υποχρεωτικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2022.

Θέμα 2ο: Λήψη απόφασης για μεταστέγαση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, της Δομής «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» ΚΔΑΠ Δήμου Μήλου στο Δημοτικό Σχολείο Μήλου.

Θέμα 3ο:  Παραχώρηση

Περισσότερα...

«Βόλτα στον Προβατά» με το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Μήλου

Το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Μήλου προγραμματίζει για την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 6.30 το απόγευμα συνάντηση για τα μέλη του με «Απογευματινή βόλτα στον Προβατά».

Παρακαλούμε τα μέλη κατά την είσοδο και την παραμονή τους στο λεωφορείο να φέρουν μάσκα προστασίας.

Το λεωφορείο του Δήμου, θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα από την Τρυπητή και θα περάσει από ΟΤΕ, Πλάκα, Πλάκες, Τριοβασάλους, Καρόδρομο, Αδάμαντα (Τράπεζα Πειραιώς)

Αν υπάρχουν μέλη από Πολλώνια και Ζεφυρία που επιθυμούν να παρευρεθούν, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22870 22149 για περαιτέρω συνεννόηση.

Κ.Α.Π.Η. Δήμου Μήλου

Έκθεση με τα νέα ευρήματα από τα αρχαία νεκροταφεία της Μήλου!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου στεγάζεται σε νεοκλασικού ρυθμού κτήριο στην Πλάκα Μήλου και παρουσιάζει ευρήματα από τη σημαντική προϊστορική πόλη της Φυλακωπής, καθώς και αρχαιότητες από περισυλλογές και παραδόσεις τόσο από την αρχαία πόλη όσο και από άλλες θέσεις του νησιού.

Τις τελευταίες δεκαετίες, στο νησί της Μήλου οι σωστικές ανασκαφές που διενεργήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με αφορμή αιτήματα οικοδόμησης και επέκτασης των ορυχείων του νησιού, εμπλούτισαν με μεγάλο αριθμό νέων, άγνωστων έως σήμερα, θέσεων τον αρχαιολογικό χάρτη του νησιού. Το δε πλήθος των ευρημάτων που ήρθαν στο φως άλλαξαν τα αρχαιολογικά δεδομένα και ανέδειξαν την διαχρονική σημασία που είχε η Μήλος στο Αιγαίο.

Η

Περισσότερα...