Δήμος Μήλου

Λιμενικό Ταμείο Μήλου: Κατάθεση αιτήσεων ελλιμενισμού για το 2024

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων ελλιμενισμού για το 2024 και δυνάμει του σχεδίου της χερσαίας ζώνης (Φ.Ε.Κ — Α.Α.Π αρ.298/14-12-2018) σύμφωνα με το οποίο, καθορίστηκε ο χώρος που εξομοιώνεται με χερσαία ζώνη λιμένα από θέση «Ηρώων» έως «Μεταλλευτικό Μουσείο» και από παραλία «Λαγκάδας» μέχρι ακρωτήριο «Μπομπάρδας» Αδάμαντα Μήλου), παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες σκαφών που επιθυμούν να ελλιμενίσουν τα σκάφη τους στις ως άνω περιοχές, να ακολουθήσουν την κάτωθι διαδικασία:

Χρονική περίοδος αιτήσεων:από τη Τρίτη 03/10/2023 έως και την Παρασκευή 17/11/2023.
• H αίτηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δ.Λ.Τ Μήλου (

Περισσότερα...

Δήμος Μήλου: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω εκτέλεσης εργασιών

Στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη Υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία Δήμου Μήλου» θα πραγματοποιηθούν εργασίες στην περιοχή Μαυρομούρη, από τον Ναυτικό Όμιλο έως τα Περιβόλια.

Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε στη Μήλο η 2η Σύνοδος για τη Διαχείριση Αποβλήτων (PHOTOS)

Η σύνοδος φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Μήλου, με προσκεκλημένο φορέα τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, ενώ υποστηρίχθηκε από τον φορέα λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου την IMERYS.

Περισσότερα...

Ο Δήμος Μήλου στην 2η Σύνοδο για τη διαχείριση αποβλήτων ως πόρων

Η 2η ΣΥΝΟΔΟΣ Forum Κυκλικών Πόλεων με θέμα την διαμόρφωση πλαισίου-πρότασης πολιτικής δημιουργίας κατάλληλων κινήτρων / αντικινήτρων για την επιτάχυνση μετάβασης στην κυκλική οικονομία έχει προγραμματιστεί την Παρασκευή 22/9/2023 και ώρα 11:00 έως 15.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου.

Περισσότερα...

Εύρεση σπιτιου στη νέα γιατρό του Κέντρου Υγείας από τον Δήμο Μήλου

Ο Δήμος Μήλου προχώρησε στην ανεύρεση και μίσθωση κατοικίας που αφορά τη στέγαση της νέας ιατρού που αναλαμβάνει καθήκοντα γενικής ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Μήλου.

Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η αλλαγή όλων των παλαιών φώτων σε οικισμούς της Τρυπητής

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 η αλλαγή όλων των παλαιών φωτιστικών σωμάτων δημοτικού φωτισμού, με νέα τεχνολογίας led, στους οικισμούς Τρυπητή, Κλήμα, Κληματοβούνι και Σκοινωπή.

Περισσότερα...

Δήμος Μήλου: Συμπαράσταση στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Ο Δήμος Μήλου, σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Β., καλεί τους πολίτες να  συμπαρασταθούμε στους πληγέντες της Θεσσαλίας, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου την Τετάρτη 6/9 – Αναλυτικά τα θέματα

Καλείσθε να προσέλθετε στη ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 06η του μηνός Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Περισσότερα...

Δήμος Μήλου: Μέτρα προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται

Ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες και το νησί μας, συνιστάμε στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Περισσότερα...

Έργα οδοποιίας για την «Ανάπτυξη υπαίθρου» στη Μήλο (PHOTOS)

Αναφορικά με τα δύο έργα Οδοποιίας που εκτελούνται στο νησί τους τελευταίους μήνες θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω: Η σύνταξη των μελετών, οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, η κατάθεση προς χρηματοδότηση και φυσικά η εκτέλεση των δύο έργων είναι έργο αποκλειστικά της νέας Δημοτικής Αρχής. 

Πιο συγκεκριμένα και προς εξάλειψη κάθε αμφιβολίας αναφέρουμε τα εξής.

1.Η μελέτη με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου - Αγροτική Οδοποιία Δήμου Μήλου» συνολικού προϋπολογισμού 1.926.500,00 Ευρώ εγκρίθηκε με τη με αρ.12/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Περιλαμβάνει τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις στις παρακάτω περιοχές:

Φουρκοβούνι – Αρετή, Φυροπόταμο

Περισσότερα...