Μήλος

Δήμος Μήλου

Δήμος Μήλου: Παράταση αναστολής λειτουργίας για τις ομαδικές δραστηριότητες

Έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Μήλου, παρατείνεται η αναστολή της λειτουργίας όλων των παιδικών χαρών και όλες οι ομαδικές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που διεξάγονται σε δημοτικούς χώρους έως και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022.

Η ανωτέρω απόφαση έχει ως σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού SARS-COV-2, λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων και της αυξημένης μετάδοσης του ιού.

Επικαλούμαστε την ευαισθητοποίηση, την υπεύθυνη και αλληλέγγυα στάση σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Μήλου

Μανώλης Μικέλης

Συνέντευξη του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη στην «Κυκλαδική»

Συνέντευξη στον Λάμπρο Δεμερτζή και στην εφημερίδα «Κυκλαδική» παραχώρησε ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης με κεντρικό θέμα την ύδρευση μέσω της μονάδας αφαλάτωσης στο νησί της Μήλου, την κλιμακωτή τιμολόγηση – κοινωνικό τιμολόγιο, ώστε να βοηθηθούν χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι, θίγοντας ταυτόχρονα και τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, τον τουρισμό και την πανδημία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη όπως παρουσιάστηκε στην εφημερίδα «Κυκλαδική»

«Στην Μήλο έχουμε το κλιμακωτό χρεωστικό τιμολόγιο για όλους τους καταναλωτές προκειμένου να υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια. Υπάρχουν κάποιοι που παραπονιούνται γιατί έχουν τις πισίνες τους και δεν θέλουν να πληρώνουν 3

Περισσότερα...

Ενημέρωση Δήμου Μήλου για τις ζημιές και ανάγκες των σχολικών κτιρίων

Προς ενημέρωση των δημοτών, Κατά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν και το νησί μας τις ημέρες αυτές, σημειώθηκαν ζημιές σε κουφώματα και μονώσεις που δυσχέραναν τη διεξαγωγή των μαθημάτων στα σχολεία. 

Αναφέρουμε πώς η Δημοτική Αρχή Μήλου, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου, έχει πράξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επισκευή και βελτίωση των σχολείων, συντάσσοντας τις απαραίτητες μελέτες και εξασφαλίζοντας τις χρηματοδοτήσεις.

Σημειώνουμε ότι το Έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση - Συντηρήσεις - Επισκευές Σχολικών κτιρίων Δήμου Μήλου», προϋπολογισμού 1.634.000,00€, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, βρίσκεται

Περισσότερα...

Ο Δήμος Μήλου εξασφάλισε δωρεάν self test σε κάθε Σχολική Επιτροπή

Ο Δήμος Μήλου και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιθυμώντας να συμβάλλουν στην ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, μετά το πέρας των διακοπών των Χριστουγένων, προέβησαν στη διαδικασία προμήθειας self test, ώστε να καλυφθούν οι ενδεχόμενες ελλείψεις, λόγω της πτώσης του συστήματος δωρεάν χορήγησής τους από το κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας «στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν σελφ τεστ, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα σελφ-τεστ. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις

Περισσότερα...

Αποτελέσματα εκλογής Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου & Οικονομικής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:00π.μ. η πρώτη Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου με μοναδικό θέμα την «Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου και μελών Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Μήλου»

Περισσότερα...

Δήμος Μήλου: Αναστέλλονται προσωρινά όλες οι ομαδικές δραστηριότητες

Έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Μήλου, αναστέλλεται προσωρινά έως την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών και όλες οι ομαδικές αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που διεξάγονται σε δημοτικούς χώρους.

Συνοπτικά, αποφασίστηκε η άρση παραχώρησης χρήσης όλων των χώρων, είτε εντός των σχολικών συγκροτημάτων είτε εντός άλλων δημοτικών κτιρίων, δημοτικών αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, με την αναβολή όλων των δραστηριοτήτων τους που έχουν προγραμματιστεί εντός των χώρων αυτών.

Τα ανωτέρω αποτελούν επέκταση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού SARS-COV-2, με αφορμή τη λειτουργία των σχολικών βαθμίδων και την επιστροφή

Περισσότερα...

Έκκληση Δημάρχου Μήλου για την ανάσχεση του κύματος της πανδημίας

Η πρόσφατη επιδείνωση των υγειονομικών δεδομένων, εξαιτίας της υπερμεταδοτικότητας της μετάλλαξης του ιού και της αυξημένης κινητικότητας λόγω των εορταστικών αυτών ημερών, από και προς το νησί μας, επιβάλλουν να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα.

Είναι καθήκον μας να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις που θα απειλήσουν την υγεία όλων .

Απευθύνω έκκληση προς όλους για πλήρη συμμόρφωση με τα νέα ισχύοντα υγειονομικά πρωτοκολλά, την αυστηρή και ουσιαστική εφαρμογή τους από τους ταξιδιώτες, τις ενεργές επιχειρήσεις, τους γονείς και μαθητές, τους εργαζόμενους σε δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις και στα μέσα μεταφοράς.

Καλώ τον καθένα ξεχωριστά να περιφρουρήσει την προσωπική του ασφάλεια και όσους

Περισσότερα...

Δήμος Μήλου: Εκλογή μελών προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου & Οικονομικής Επιτροπής

Με θέμα την «Πρόσκληση για την εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Μήλου» συνεδριάζει την Κυριακή 9 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μήλου. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Καλείσθε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος την 9η του μηνός Ιανουαρίου 2022 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00π.μ., ώστε να διεξαχθεί ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ [ βάσει των υγειονομικών διατάξεων και συγκεκριμένα την εγκ. ΥΠ.ΕΣ. αρ. 642/Α.Π.69471/24-09-2021/ΑΔΑ 65ΒΓ46ΜΤΛ6-Ο0Ε και της εγκ. ΥΠ.ΕΣ. αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/188/ΟΙΚ.21100/8-11-2021 ΑΔΑ Ψ0ΛΖ46ΜΤΛ6-7ΣΠ ] η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν.3852/2010, όπως αυτά αντικαταστάθηκαν από τα άρθρα 71 του Ν. 4555/2018, 2

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου την Τετάρτη 29/12 – Αναλυτικά τα θέματα.

Καλείσθε να συμμετέχετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ [ βάσει των υγειονομικών διατάξεων και ειδικότερα του άρθρου 12 της ΚΥΑ αριθ. Δ1α/ ΓΠ. οικ. 30612/16-05-2020 (Β' 1869), της παρ. 3 του άρθρου 14 της ΚΥΑ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 32009/23-05-2020 (Β' 1988), εγκ. 163 ΑΔΑ Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7, ΦΕΚ 4899/Β/06-11-2020 & εγκ. ΥΠ.ΕΣ. αρ. 426/ Α.Π.77233 13-11-2020 ], την 29η του μηνός Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Θέμα 1ο: Εξέταση αιτήματος πολίτη.

Θέμα 2ο: Έγκριση Προγράμματος Τουριστικής

Περισσότερα...

Θερμές ευχές και ευχαριστίες από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μήλου

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Μήλου, η Κοινωνική Υπηρεσία, το  Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το «Κέντρο Κοινότητας», αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους συνεργάτες τους, εθελοντές και χορηγούς, για την πολύτιμη συμβολή τους στο έργο της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς το συνάνθρωπο.

Έχοντας σταθερούς αρωγούς επιχειρήσεις, συλλόγους, ιδιώτες και εθελοντές από κάθε εργασιακό κλάδο του νησιού, που δεν επιθυμούν την προβολή τους, φροντίζουμε από κοινού για τις καθημερινές δυσκολίες των συνδημοτών μας.

Ως Υπηρεσία οφείλουμε ένα ειλικρινές δημόσιο ευχαριστώ προς όλους τους συνεργάτες μας:

* στα αρτοποιεία «ΜΟΥΡΑΤΟΣ», «ΒΙΚΕΛΗΣ»

Περισσότερα...