Δήμος Μήλου

Μετά από πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δημάρχων, το πλάνο του ΕΟΔΥ για τον οριζόντιο (άνω των 18 ετών) εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών περιλάμβανε 4 φάσεις, με τη Μήλο να  ανήκει στη φάση 2, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Με καθημερινή συνεργασία του Δήμου, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ,  οι Υπηρεσίες μας κατέγραψαν και διαχειριστήκαν 3.404 άτομα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον οριζόντιο εμβολιασμό.

Τα στοιχεία όσων επιθυμούσαν να εμβολιαστούν μέσω αυτής της διαδικασίας, έπρεπε να τα παραδώσει ο Δήμος στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έως τις 22 Απριλίου 2021, προκειμένου να προχωρήσουμε στον οριζόντιο εμβολιασμό.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των συμπολιτών μας, ο Δήμος κέρδισε τρείς παρατάσεις ώστε να συνεχίσουν οι εγγραφές των συμπολιτών μας που χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στον εμβολιασμό.

Έως τις 26 Μαΐου 2021, ο πληθυσμός του νησιού, όπως κατέγραψε ο Δήμος μας, εμβολιάστηκε επιτυχώς, ως προς την πρώτη δόση, στο Κέντρο Υγείας Μήλου.

Τη διαδικασία των εμβολιασμών ενίσχυσαν οι δυο Ιατροί και οι δυο νοσηλεύτριες που κατέφθασαν από το Νοσοκομείο της Σύρου και της Ίου. 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι συνέβαλαν στον επιτυχή εμβολιασμό των κατοίκων και των επισκεπτών μας!

Ως Δήμος, παραμένουμε σε ετοιμότητα, με κάθε τρόπο και μέσο, στον απόλυτο βαθμό ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά την πανδημία σε συνδυασμό με τις αφίξεις των τουριστών. 

Χρέος όλων μας είναι να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, πειθαρχία, κοινωνική συνείδηση – κυρίως όμως - ατομική ευθύνη, συνεχίζοντας να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του νησιού μας εμβολιάστηκε.

Δήμος Μήλου