Δήμος Μήλου

Επιστολή στην 2η Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου, καθώς και στο Υπουργείο Υγείας απέστειλε ο δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης με θέμα την «αναγκαιότητα στελέχωσης ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Μήλου». Στην επιστολή του ο δήμαρχος Μήλου αναφέρει την αποχώρηση του Γενικού Ιατρού κ. Ηλία Αποστολόπουλου για λόγους που βασίζονται κυρίως σε υπηρεσιακές δυσλειτουργίες που ανέκυψαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Μήλου.

«Κρυφή» χαρακτηρίζει την επιστολή ο πρόεδρος της Διοικούσας του Κέντρου Υγείας Μήλου Κωνσταντίνος Μακρής τονίζοντας: «Ο Δήμαρχος Μήλου με κρυφή επιστολή προς την 2η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, καταγγέλλει τη Διοίκηση του Κέντρου Υγείας»

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου προς την 2η Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου, καθώς και στο Υπουργείο Υγείας:

Θέμα: Αναγκαιότητα στελέχωσης ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Μήλου»

«Επανερχόμαστε στο αναφερόμενο θέμα , έπειτα από αρκετές επιστολές μας στην Υπηρεσία σας αλλά και στην τηλεφωνική και δια ζώσης επικοινωνία με τον Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, εκθέτοντας σας τη λυπηρή κατάσταση στο Κέντρο Υγείας λόγω της έλλειψης Ιατρικού προσωπικού ειδικοτήτων.

Προφανώς, έχετε λάβει γνώση για την αποχώρηση του Γενικού Ιατρού κ. Ηλία Αποστολόπουλου για προσωπικούς του λόγους που βασίζονται κατά βάση σε υπηρεσιακές δυσλειτουργίες που ανέκυψαν μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Μήλου.

Επί του πρακτέου, εδώ και μια εβδομάδα η Μήλος και η Κίμωλος στερείται και υπηρεσίες γενικής ιατρικής καθώς δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ενεργός γενικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας.

Μέσω του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποστείλαμε επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία σας κοινοποιήσαμε.

Θεωρώντας πως έχουμε εξαντλήσει κάθε επίπεδο επικοινωνίας, έγγραφης και δια ζώσης, προς υπευθύνους του Υπουργείου Υγείας, Υγειονομικής Περιφέρειας και λοιπές Υπηρεσίες, κρίνουμε αδήριτη ανάγκη να μας ενημερώσετε ως προς το γεγονός των προσλήψεων  νέων ιατρών ειδικοτήτων για την κάλυψη -έστω- των απαραίτητων αναγκών.

Εν μέσω πανδημίας και δεδομένης της δραματικής κατάστασης στο Κέντρο Υγείας ως προς την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, οι δημότες αγωνιούν και διαμαρτύρονται για ένα πολύ βασικό κεκτημένο τους αγαθό: την Υγεία!»