Δήμος Μήλου

«Ενημερώνω επίσημα τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού μας ότι το τελευταίο δεκαήμερο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ COVID-19.

Κρίνεται λοιπον ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να χρωματίζουν το νησί μας αναληθή δημοσιεύματα, τη στιγμή που η Μήλος πρωταγωνιστεί τουριστικά σε όλο το Νότιο Αιγαίο!

Είναι λυπηρό να αναπαράγονται ειδήσεις που αμαυρώνουν και θίγουν τόσο τον τουρισμό όσο και την προσπάθεια που καταβάλλεται συλλογικά από όλους τους φορείς διαχείρισης της πανδημίας, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχα θέματα προέκυψαν και σε γειτονικά νησιά τα οποία μετακινήθηκαν επίσης στο Επιπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη, χωρίς επίσης να έχει σημειωθεί συγκεκριμένος αριθμός νοσουντων ώστε να δικαιολογείται η αλλαγή αυτή.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά κάθε αναφορά περί ύπαρξης κρουσμάτων στη Μήλο εφόσον συνολικά τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν 19 κρούσματα, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο ΚΑΝΕΝΑ επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Καλούμε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αξιολογήσει ορθότερα τα δεδομένα των νοσούντων που αφορούν το νησί μας και παραμένουμε στη διάθεση των αρμόδιων Υπουργείων προκειμένου να συνεχίσει το νησί μας να αποτελεί ασφαλή προορισμό για τους επισκέπτες, με υγιή καθημερινότητα για τους κατοίκους μας.»

Ο Αντιδήμαρχος Μήλου

Φραγκίσκος Ζούλιας