Δήμος Μήλου

Συνδημότισσες και συνδημότες. Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες. Πριν τέσσερα χρόνια μας εμπιστευτήκατε τη διοίκηση του Δήμου Μήλου. Αυτή την εμπιστοσύνη, προσπαθήσαμε και πιστεύουμε πως το καταφέραμε να την τιμήσουμε στο ακέραιο.

Δουλέψαμε με σοβαρότητα, επιμονή, πείσμα και ομοθυμία να παράξουμε όσο γινόταν και μεγαλύτερο τμήμα από το πρόγραμμά μας, ει δυνατόν να το υπερβούμε, όπως και σε αρκετές περιπτώσεις συνέβη. Τώρα, έρχεται η ώρα ενός πρώτου απολογισμού.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Έπρεπε από μηδενική σχεδόν βάση να δημιουργήσουμε μελέτες για έργα, να βρούμε χρήματα, να ξεπεράσουμε την υποστελέχωση και την μικρή παραγωγικότητα της διοικητικής μηχανής, να υλοποιήσουμε, να ελέγξουμε να παραδώσουμε στους πολίτες.

Με τον χρόνο να τρέχει υπερβαίναμε συχνά τα ανθρώπινα όρια για την αξιοποίηση και του τελευταίου δευτερόλεπτου. Κτίσαμε συμμαχίες με όλους τους φορείς της Διοίκησης, καλλιεργήσαμε σχέσεις με Υπουργεία, Περιφέρεια και όλο το φάσμα των Υπηρεσιών που λαμβάνουν αποφάσεις, ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα.

Και το καταφέραμε!

Χωρίς πολιτικές αποχρώσεις στα μάτια και τα γυαλιά μας, παρά φορώντας μόνο τους φακούς που έβλεπαν καθαρά το συμφέρον της Μήλου και των Μηλιών.

Στο επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε σε όλες και όλους το έργο μας και τον προγραμματισμό μας.

Δεχθήκαμε πολύ συχνά κριτική ότι δεν γυρίζαμε στον κόσμο να ενημερώνουμε συνεχώς. Εύλογο αλλά άδικο…

Ήμασταν και είμαστε σε μια συνεχή κίνηση για δουλειά.

Αυτά που καταφέραμε, δεν θα πραγματοποιούνταν ποτέ, χωρίς την αδιάκοπη προσπάθεια, χωρίς «τρέξιμο», χωρίς αγώνα.

Και αυτά που καταφέραμε δεν είναι μόνο αυτά που ήδη φαίνονται.

Είναι και μια σειρά από σημαντικά έργα, για τα οποία εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση έως και πλήρη και τελική δημοπράτηση.

Είναι η προίκα της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Μήλου προς την επόμενη.

Είναι η παρακαταθήκη μας για να δούμε το νησί μας να προχωράει δυναμικά στο μέλλον, με σοβαρότητα και στρατηγική βιώσιμης και στιβαρής ανάπτυξης για την ευημερία των Μηλιών.

Ένα σχέδιο για το μέλλον της Μήλου, για τους Μηλιούς, από Μηλιούς!

Το νησί μας αλλάζει πολύ πιο  γρήγορα από όσο φανταζόμαστε, όπως σχεδόν όλος ο κόσμος. Η παραγωγή ψηφιοποιείται, τα μοντέλα ανάπτυξης πρέπει συνεχώς να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες γρήγορα και έξυπνα προς όφελος των παιδιών της Μήλου και όλης της κοινωνίας μας.

Τώρα είμαστε ακόμη πιο έμπειροι και πιο δυνατοί.

Ανοικτοί στην κοινωνία της Μήλου και τις ανάγκες της, γίναμε περισσότεροι και με αέρα  ανανέωσης και στην ομάδα μας, απευθυνόμαστε ξανά στους πολίτες του νησιού, ζητώντας να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στον συνδυασμό μας, ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε και έχουμε δρομολογήσει.

Να παραδώσουμε έργα που εμείς μελετήσαμε και γνωρίζουμε πώς θα τα εντάξουμε στη στρατηγική ανάπτυξης της Μήλου.

Κοιτώντας στα μάτια κάθε Μηλιά και Μηλιό:Aνακοινώνουμε την πρόθεσή μας να διεκδικήσουμε την διοίκηση του Δήμου Μήλου για την επόμενη τετραετία.

Με πίστη, ήθος και όραμα, καλούμε σε συστράτευση όλους τους συμπολίτες για να συνεχίσουμε δημιουργικά το έργο για τη Μήλο της επόμενης δεκαετίας.

Θέλουμε έναν πολιτισμένο και ανοικτό διάλογο με την κοινωνία και τους ανθυποψηφίους μας.

Θα επιδιώξουμε να βγούμε όλοι πιο δυνατοί από την προεκλογική διαδικασία, πιο ενωμένοι, πιο σοβαροί και αποτελεσματικοί.

Όπως πορευτήκαμε τέσσερα χρόνια αθόρυβοι, εργατικοί και αποτελεσματικοί, έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε.

Οφείλουμε με υπευθυνότητα να κρατήσουμε το νησί μας «ακέραιο» για τους Μηλιούς.

Οφείλουμε να κρατήσουμε τη Μήλο ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

Τα αρνητικά παραδείγματα είναι γύρω μας και μας δείχνουν τι δεν πρέπει να κάνουμε…Θέλουμε τη Μήλο να συνεχίζει το δρόμο μιας ισόρροπης ανάπτυξης, με σοβαρό και προσοδοφόρο τουρισμό για τους Μηλιούς, με υποδομές, με παραγωγική ποικιλότητα, πολιτισμό και ευημερία.

Αυτός είναι και θα είναι ο αγώνας μας.

Αυτός είναι ο δρόμος μας και θέλουμε να τον βαδίσουμε και πάλι ΜΑΖΙ!

Για την παράταξη ΜΗΛΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μανώλης Μικέλης

Δήμαρχος Μήλου