Δήμος Μήλου

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Μεταφορών και Υποδομών απέστειλε ο δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης, ενημερώνοντας για την αίτηση μετάταξης της Έπαρχου Μήλου Ελισάβετ Χωριανοπούλου από το τμήμα της Πολεοδομίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με συνέπεια την στέρηση των υπηρεσιών της Πολεοδομίας από τους Δημότες της Μήλου και των γειτονικών νησιών (Κίμωλο, Σίφνο, Σέριφο), καθώς άφησε «ακέφαλο» το Τμήμα Δόμησης που καλύπτει υπηρεσιακά τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου.

Αναλυτικά ο δήμαρχος Μήλου αναφέρει στην επιστολή του:

«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η κυρία Χωριανοπούλου Ελισάβετ, που προΐσταται στο Τμήμα Δόμησης του Δήμου Μήλου και αιτήθηκε την αναφερόμενη στο σχετικό έγγραφο μετάταξη, αποτελεί την μοναδική υπάλληλο του Τμήματος Δόμησης ως Πολιτικός Μηχανικός. Συνεπώς, με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση, η Πολεοδομία υπολειτουργεί.

Ως Δήμαρχος Μήλου έχω αποστείλει αρκετά έγγραφα προκειμένου να επιτραπεί από τα αρμόδια Υπουργεία η πρόσληψη επιπλέον Μηχανικών στο Δήμο μας, προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς το Τμήμα Δόμησης. Αντ' αυτού δρομολογείτε την μετάταξη της μοναδικής υπαλλήλου του Τμήματος Δόμησης σε Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, με συνέπεια την στέρηση των υπηρεσιών της Πολεοδομίας από τους Δημότες της Μήλου και των γειτονικών νησιών (Κίμωλο, Σίφνο, Σέριφο).

Παρακαλείσθε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Δόμησης του Δήμου Μήλου, εφόσον εγκριθεί η μετάταξη της υπαλλήλου Χωριανοπούλου Ελισάβετ, διευκρινίζοντάς μας τον τρόπο πρόσληψης προσωπικού ( μετάταξη, μετακίνηση ή παροχή Υπηρεσίας).»

Εν αναμονή των δικών σας ενεργειών, Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μήλου

Εμμανουήλ Μικέλης

Κατατέθηκε αναφορά στη Βουλή

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη με θέμα τη μετάταξη υπαλλήλου του Δήμου Μήλου σε Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας. Στην επιστολή αναφέρεται ότι η υπάλληλος που αιτήθηκε την αναφερόμενη στο σχετικό έγγραφο μετάταξη, αποτελεί την μοναδική υπάλληλο του Τμήματος Δόμησης ως Πολιτικός Μηχανικός.

Στην επιστολή του Δημάρχου Μήλου παρακαλούνται τα αρμόδια υπουργεία να ενημερώσουν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Δόμησης του Δήμου Μήλου, εφόσον εγκριθεί η εν λόγω μετάταξη, διευκρινίζοντας το τρόπο πρόσληψης προσωπικού.

Αναλυτικά η επιστολή του βουλευτή Κυκλάδων

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Προς τους κ.κ. Υπουργούς: Εσωτερικών, Μεταφορών και Υποδομών

Θέμα: «Μετάταξη υπαλλήλου του Δήμου Μήλου σε Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας»

«Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Μήλου Μανώλη Μικέλη με θέμα τη μετάταξη υπαλλήλου του Δήμου Μήλου σε Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας. Στην επιστολή αναφέρεται ότι η υπάλληλος που αιτήθηκε την αναφερόμενη στο σχετικό έγγραφο μετάταξη, αποτελεί την μοναδική υπάλληλο του Τμήματος Δόμησης ως Πολιτικός Μηχανικός.

Στην επιστολή του Δημάρχου Μήλου παρακαλούνται τα αρμόδια υπουργεία να ενημερώσουν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Δόμησης του Δήμου Μήλου, εφόσον εγκριθεί η εν λόγω μετάταξη, διευκρινίζοντας το τρόπο πρόσληψης προσωπικού.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.»