Δήμος Μήλου

Στη Μήλο φιλοξενείται το 58ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου «Cyclades Regatta». Αύριο, Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί η απονομή επάθλων στους νικητές των Ιστιοπλοϊκών Αγώνες του  Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου «Cyclades Regatta», στον Ναυτικό Όμιλο Μήλου. 

Το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου «Cyclades Regatta» είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας με μεγάλη ιστορία που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης).

Είναι το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στον ελληνικό χώρο και χαρακτηρίζεται ως θαλάσσιος Μαραθώνιος. Από το 1964 συγκεντρώνει αγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Κάθε χρόνο τα περισσότερα ελληνικά σκάφη δίνουν το παρών στη γραμμή εκκίνησης.

Ο αγώνας του Ράλλυ Αιγαίου είναι μία σειρά τριών ή τεσσάρων ιστιοδρομιών ανοικτής θαλάσσης, με αφετηρία ή και κατάληξη τον Φαληρικό Όρμο κατά κανόνα και ενδιάμεσους σταθμούς νησιά του Αιγαίου. Φέτος, το νησί μας φιλοξενεί το 58ο Ράλλυ Αιγαίου και είναι η 13η φορά που επιλέγεται η Μήλος ως σταθμός του Ράλλυ «Cyclades Regatta». Η πρώτη χρονια συμμετοχής της Μήλου ήταν το 1982.

Δήμος Μήλου 

Σχετικό άρθρο: Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Cyclades Regatta» πιάνει Μήλο & Σίφνο! (25/06/2021)