Δήμος Μήλου

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού. Στις αναλήψεις των καθηκόντων του πρόσθετε πάντα σθένος, βαθύτατη αφοσίωση και όραμα για μια δικαιότερη διαχείριση της δημόσιας διοίκησης.

Τα αποτελέσματα των προσπαθειών του,κυρίως στη νησιωτική πολιτική, αναγνωρίστηκαν από τον κόσμο και τον καθιέρωσαν σε αξιώματα που τον καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά.»

Μανώλης Μικέλης

Δήμαρχος Μήλου

«Ξημερώσαμε σήμερα με πρώτη μεγάλη θλιβερή είδηση την απώλεια του συντρόφου μας Νεκτάριου Σαντορινιού, απώλεια απολύτως άδικη αλλά δυστυχώς μη αναστρέψιμη..Ο Νεκτάριος ήταν σύντροφος και φίλος σάρξ εκ της σαρκός μας, νησιώτης αιγαιοπελαγίτης που προσπάθησε όσο μπόρεσε να σηκώσει πολύ ψηλά τη Νησιωτικότητα, βάζοντας γερά θεμέλια κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Έτσι κατάφερε να βάλει στο επίκεντρο τα θέματα των νησιών μας, πρώτα με τη συμμετοχή του στην περιφερειακή μας παράταξη "Πολίτες Κόντρα στον Καιρό" απο το 2010 έως το 2014 και μετέπειτα ως υφυπουργός και αναπληρωτής υπουργός στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απο το 2016 έως το 2019. Ήταν η πρώτη φορά που επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε το χαρτοφυλάκιο της νησιωτικής πολιτικής. Γνωριστήκαμε στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ της Αριστεράς όταν ήταν γραμματέας της Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου κι εγώ οργανωτικός υπεύθυνος και μετέπειτα υποψήφιος περιφερειάρχης. Το λιγότερο που έχω να πω είναι, ότι μοιραστήκαμε απο τότε τις αξίες της Αριστεράς και τις αξίες της Νησιωτικότητας, τις οποίες υπηρέτησε με απαράμιλλο θάρρος και δύναμη μέχρι τέλος. Νεκτάριε σύντροφε, αδελφέ, να είσαι σίγουρος ότι σε αυτές τις ράγες θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, εμπνεόμενοι και απο τη δική σου δύναμη!!!! Τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στη Ματίνα, στα δυό σου παιδιά, σε όλους όσους τον αγάπησαν!!!»

Νίκος Συρμαλένιος

Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν πάντα ένας συνεπής μαχητής με έντονο και ζωηρό ενδιαφέρον για τη ναυτιλία και τους νησιώτες μας.

Υπήρξε για μένα ένας καλός φίλος και έντιμος συνομιλητής, καθώς όντας και οι δυο μας νησιώτες μοιραζόμασταν κοινές παραστάσεις και κοινές εμπειρίες.

Η είδηση της απώλειας του με γέμισε θλίψη.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού σε ηλικία μόλις 50 ετών. Έδινε τη μάχη της ζωής του με τόση αξιοπρέπεια που η είδηση του θανάτου του ομολογώ μας αιφνιδίασε. Ευπρεπής στην πολιτική και προσωπική του ζωή, ευπρεπής και στο τέλος

Στον σύντομο σχετικά χρόνο της πολιτικής του διαδρομής διένυσε πολύ σημαντική απόσταση κερδίζοντας κατ' επανάληψη την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του σε κρίσιμες περιόδους και την εμπιστοσύνη του πρώην Πρωθυπουργού που τον επέλεξε για μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας. Υπήρξε άξιος πολιτικός αντίπαλος, με τον οποίο μας χώριζε η πολιτική ταυτότητα του καθενός και μας ένωνε η αγάπη για τα νησιά.

Με θλίψη και σεβασμό απέναντι στην πρόωρη και άδικη απώλεια του Νεκτάριου, απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγο του Ματίνα, τα παιδιά του και όλη την οικογένειά του

Γιώργος Χατζημάρκος

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Ψήφισμα της Π.Ε.Δ Νοτίου Αιγαίου για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων αποχαιρετά τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους, για την μεγάλη απώλεια του εκλεκτού τέκνου της Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού, τέως Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ Δωδεκανήσου αλλά και ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως Περιφερειακός Σύμβουλος του Νοτίου Αιγαίου και επιτελικό στέλεχος του Δήμου Ρόδου.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε πολύ νέος πάνω στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής του για τον ίδιο, την οικογένεια του αλλά και για τον τόπο μας, που τον υπηρέτησε με πάθος,με ήθος,με αγάπη και αυταπάρνηση ακόμη και κατά την πλέον δύσκολη περίοδο της ασθένειας του.

Πάντα παρών στις συνεδριάσεις και τα συνέδρια της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ως ένας άνθρωπος που αγάπησε την αυτοδιοίκηση απ΄όπου κι αν την υπηρέτησε ,έτοιμος να προσφέρει με ανιδιοτέλεια τον θετικό του λόγο,τις προτάσεις του και την προσωπική και θεσμική του δράση απ΄όποια δημόσια θέση κι αν υπηρετούσε.Η μαχητικότητα του και το πάθος του για τον τόπο του την Δωδεκάνησο και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Σύμη,θα μείνουν ανεξίτηλα στο μυαλό και την σκέψη μας.

Η ανθρωπιά ,η εντιμότητα, η ταπεινότητα και η ευγένεια του τον χαρακτήριζαν σαν άνθρωπο και για αυτό έχαιρε εκτίμησης απ΄όλους τους πολιτικούς χώρους του πολιτικού μας στίβου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο, να σταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κο Αντώνη Β. Καμπουράκη Δήμαρχο Ρόδου,να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

Σήμερα αποχαιρετάμε τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Τον αποχαιρετάμε με θλίψη γιατί χάνουμε έναν καλό σύντροφο, έναν δυναμικό αγωνιστή της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της αριστεράς, έναν νέο άνθρωπο αγωνιστή της ζωής.

Τον αποχαιρετάμε όμως και με υπερηφάνεια γιατί η παρακαταθήκη που μας αφήνει είναι το πολιτικό ήθος, η τόλμη, η ακούραστη εργατικότητα και η ατελείωτη αγάπη για τα νησιά μας.

Και είναι αλήθεια πως οι νησιώτισσες και οι νησιώτες, ανεξάρτητα από πεποιθήσεις και κόμματα, οφείλουμε στον Νεκτάριο Σαντορινιό ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί από τη θέση του ως αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε τη νησιωτικότητα ορατή στην πράξη με εμβληματικές παρεμβάσεις:

- η νομοθετική ρύθμιση για την υδατική αυτονομία των μικρών και άνυδρων νησιών μας και η εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης στα σε όλα τα μικρά άνυδρα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσων,

- η θεσμοθέτηση και η προμήθεια πλωτών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που αναπτύχθηκαν σε Νάξο, Λέρο και Ρόδο,

- η θεσμοθέτηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου πολιτών και επιχειρήσεων για τους μονίμους κατοίκους/επαγγελματίες των νησιών μας χωρίς εξαιρέσεις,

αποτελούν δείγμα του έργου και κυρίως του οράματός του για την ανάπτυξη, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των νησιωτών. Ευθύνη και χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε το σπουδαίο αυτό αποτύπωμα που αφήνει πίσω του ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη στην οικογένεια και τους αγαπημένους του.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε.

- Όλος ο κόσμος θάλασσα.