Κίμωλος Αλλαγή Πλεύσης: «Φως στο τούνελ για τον προϋπολογισμό του 2024»

Φως στο τούνελ για τον προϋπολογισμό του 2024…όχι με την Αγγελική Νικολούλη στο MEGA!!! Αλλά με τον δήμαρχο Κιμώλου, Κωνσταντίνο Εμμ. Βεντούρη!!! Ο Δήμος Κιμώλου για ακόμη μία χρονιά ΔΕΝ έχει προϋπολογισμό και ΔΕΝ ευθύνεται η αντιπολίτευση.

Περισσότερα...

Ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό στις παραλίες Βρουλίδι και Μερσινιά οι «Κιμωλίστες» (PHOTOS)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 ο πέμπτος καθαρισμός για φέτος με επιτυχία από την Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες», πρεσβευτή του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», στην παραλία «Βρουλίδι» της Κιμώλου.

Περισσότερα...

Κίμωλος Αλλαγή Πλεύσης: «ΦΩΤΙΑ στον ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ) Κιμώλου!!!» (VIDEO)

Καλούνται ο Δήμος Κιμώλου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ) Κιμώλου. Το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024, εκδηλώθηκε άλλη μία πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ) Κιμώλου.

Στις 8 Μαρτίου 2024, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’  1539 η διαπιστωτική πράξη της Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σχετικά με τα ακίνητα, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό: α) που έχουν περιέλθει κατά κυριότητα και β) που έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση από τον Δήμο Κιμώλου στον ΦΟ.Δ.Σ.Α. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. όπου διαβάζουμε τα εξής: Μάλιστα, στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται τα εξής δύο θέματα συζήτησης:

-Ο ΧΥΤΑ (ΧΑΔΑ) δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας.

Περισσότερα...

«Κίμωλος: Αλλαγή Πλεύσης»: Καταγγέλλει απαγόρευση στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Σε αίτημα της δημοτικής μας παράταξης να συμπεριληφθεί στον κατάλογο για την κατάθεση στεφάνων, η προφορική απάντηση του Κωνσταντίνου Εμμ. Βεντούρη, Δημάρχου Κιμώλου, ήταν: «…..δεν δύνασθε να καταθέσετε στεφάνι στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, διότι τον Δήμο τον εκπροσωπώ εγώ ως Δήμαρχος». Αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Περισσότερα...

«Το πλαστικό μου και εγώ»: Εκπαιδευτική δράση σε Μήλο & Κίμωλο (PHOTOS)

Το Δημοτικό Σχολείο της Κιμώλου συνδύασε τα «πατίνια» του με την εκπαίδευση! Δεκαεπτά (17) μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους υποδέχτηκαν στο πλαίσιο της περιοδείας του προγράμματος «Το πλαστικό μου και εγώ» την ομάδα του ΚΕΠΕΑ Σύρου-Ερμούπολης, η οποία είχε αποκλειστεί στη Μήλο λόγω καιρού.

Περισσότερα...

Πρώτη θέση για το Γυμνάσιο Σερίφου στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το Γυμνάσιο Σερίφου έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με θέμα «Ολυμπισμός – Pierre de Coubertin».

Περισσότερα...

«Κίμωλος Αλλαγή Πλεύσης»: Καλλιο Αργα… Παρα Ποτε…

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ψηφοφόρους μας, ο δημοτικός συνδυασμός μας, στα πλαίσια της 1ης Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιμώλου περί λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, πρότεινε πέντε θέματα συζήτησης.

Όπως προκύπτει, το ένα προτεινόμενο θέμα του συνδυασμού μας αναφορικά με τη σκοπιμότητα της παράλειψης συγκρότησης σημαντικότατων οργάνων όπως ο Συμπαραστάτης του Δημότη και η Τουριστική Επιτροπή προκάλεσε τη διέγερση των αντανακλαστικών της δημοτικής αρχής, ώστε εσπευσμένα (ίσως και αγχωμένα) να εκδώσει πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδια ημέρα (24/02) με διαφορά λίγων ωρών, μόλις επτά, μετά από την Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας.

Μάλιστα, στην

Περισσότερα...

Ευχαριστήριο Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Κιμώλου στη Δήμαρχο Σίφνου

Ευχαριστήρια επιστολή στην Δήμαρχο Σίφνου Μαρία Ναδάλη απέστειλε ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Κιμώλου με αφορμή την επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων. Αναλυτικά το ευχαριστήριο αναφέρει:

Περισσότερα...