Μήλος

Πρώτοι αγώνες σφαιροβολίας «Sifnos Street Shot Put 2021»

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων θα ήθελε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που για μία ακόμη φορά στηρίζει εμπράκτως την προσπάθειά μας και θα είναι αρωγός στον 1ο αγώνα σφαιροβολίας Sifnos Street Shot Put 2021 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στο νησί της Σίφνου.

Η καινοτομία του αγώνα είναι ότι δεν θα διεξαχθεί σε στάδιο στίβου, αλλά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Αρτεμώνα Σίφνου, ανοιχτός και ελεύθερος να τον παρακολουθήσει όποιος θέλει!

Ο αγώνας σφαιροβολίας θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus + Sport  στα οποία συμμετέχει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και το πρόγραμμα της IAAF για τα μικρά παιδιά Kids Athletics (25/09).

Περισσότερα...

Κίνητρα για την στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κιμώλου

Αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια η απόφαση του Δήμου Κιμώλου αναφορικά με τον καθορισμό των όρων διακήρυξης μίσθωσης δύο ακινήτων για την στέγαση των ιατρών υπαίθριας υπηρεσίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κιμώλου. 

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι Ο.Τ.Α και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών μπορούν να παρέχουν στον επικουρικό ιατρό υπηρεσίας και τον ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου της περιοχής τους, για όλη τη διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους, δωρεάν σίτιση, κατάλληλο κατάλυμα διαμονής ή και χρηματικά επιδόματα για την κάλυψη των αναγκών του αυτών.

Σύμφωνα με την σχετική εισήγηση, στο Δήμο Κιμώλου υπάρχει ανάγκη για μίσθωση δύο ακινήτων στα οποία θα στεγαστούν οι εκάστοτε υπηρετούντες ιατροί υπαίθριας

Περισσότερα...

Ακυβέρνητο σκάφος μεταξύ Σερίφου & Κύθνου

Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες (Τετάρτη 8/9/2021), οι Λιμενικές Αρχές Σύρου, Σερίφου, Σίφνου, Κύθνου και Μήλου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι το Ι/Φ σκάφος «ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΕ» Ν.Π. 10817, πλέει ακυβέρνητο λόγω θραύσης ιστίου και μηχανικής βλάβης 11,5 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Κύθνου με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ οι τέσσερις (04) επιβάτες περισυνελέγησαν από το παραπλέον Δ/Ξ πλοίο «BAUCI» σημαίας Ιταλίας και μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» Ν.Σ. 1257 στο λιμάνι της Σερίφου, καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω ιστιοφόρο

Περισσότερα...

Ξεκινάει η λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου στην Σέριφο

Άλλο ένα χρόνιο πρόβλημα επιλύεται και μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Πιο συγκεκριμένα από την Τετάρτη 08-09-2021 και από τις 10:00 έως τις 15:00, το Δημοτικό Κτηνιατρείο Σερίφου ανοίγει την πόρτα του και η νέα υπεύθυνη ιατρός, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τετράποδους φίλους μας.

Μετά από χρόνια, όπου ο Δήμος απλώς σπαταλούσε χρήμα καταβάλλοντας ενοίκιο για ένα κλειστό χώρο, πλέον αποκτά νόημα και ουσία, με το Δημοτικό Κτηνιατρείο Σερίφου να είναι γεγονόες και να λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα, σε πρώτη φάση.

Με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, να έχει μεταφερθεί στους Δήμους ως αρμοδιότητα, χωρίς όμως το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό και χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση και

Περισσότερα...

Επιλογή ταινίας για την 10ετη επετειακή προβολή της Εθελοντικής Ομάδας «Κιμωλίστες»!

Η Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ) επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ίδρυση της, ζητά από όλους τους φίλους της να επιλέξουν από τις παρακάτω ταινίες (μέχρι 2 επιλογές)για την επετειακή προβολή των 10 χρόνων που θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο της Κιμώλου.

Θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες πότε θα πραγματοποιηθεί η επετειακή προβολή με πιθανή ημερομηνία την 10η Σεπτεμβρίου 2021 στα πλαίσια του Festival «Kimolos Experience 2021».

Θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες. Περιμένουμε να επιλέξετε 2 ταινίες από την Ελληνική & την Αγγλική λίστα αντιστοίχως.

Οι ταινίες είναι οι κάτωθι:

Περισσότερα...

Περιοδεία Νίκου Συρμαλένιου σε Σέριφο και Σίφνο (PHOTOS)

Στη Σέριφο και στη Σίφνο περιόδευσε την Πέμπτη και Παρασκευή 2 και 3/9 ο Νίκος Συρμαλένιος.Και στα δύο νησιά στις συζητήσεις με τις δημοτικές αρχές αλλά και με φορείς, έχοντας βεβαίως την εμπειρία και της φετινής τουριστικής περιόδου, όπου με την κάθοδο χιλιάδων τουριστών, πολλαπλάσιων των μόνιμων κατοίκων, σε μικρή χρονική περίοδο δύο μηνών (Ιούλιος – Αύγουστος), αναδείχθηκαν με οξύ τρόπο οι αντοχές ή όχι των υποδομών (νερό, λύματα, απορρίμματα, οδικό δίκτυο, χώροι στάθμευσης, χωρητικότητα παραλιών, λιμενικές υποδομές, ενεργειακή επάρκεια κ.α), αλλά και των κοινωνικών υποδομών (υγεία).

Με δύο λόγια αναδεικνύεται ως μείζον το θέμα του μοντέλου ανάπτυξης και ποιες τελικά πρέπει να είναι οι στρατηγικές

Περισσότερα...

«Whywasteme»: Πρωτοβουλία ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών στην Κίμωλο

Μία νέα πρωτοβουλία ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο «Whywasteme» υλοποιείται από τις αρχές του Αυγούστου στο νησί της Κιμώλου. Πρόκειται για μία προσπάθεια που φιλοδοξεί να μεγιστοποιήσει τη χωριστή συλλογή των πλαστικών φιαλών, τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους επισκέπτες & κατοίκους του νησιού.

Ειδικοί οικολογικοί σάκοι έχουν διανεμηθεί σε επιχειρήσεις – σχεδόν σε όλα τα εστιατόρια, καφέ, beach bars και αρκετές μονάδες φιλοξενίας, όπου συλλέγουν ξεχωριστά τις άδειες πλαστικές φιάλες νερού και αναψυκτικών. Ταυτόχρονα, δέκα κάδοι συλλογής άδειων φιαλών για το κοινό, έχουν τοποθετηθεί σε σημεία με μεγάλη κίνηση, στο Χωριό (ΕΛΤΑ, Πλατεία Κάμπου, Αφεντάκειο, Μυζηθρού), στην Ψάθη, στα Πράσα

Περισσότερα...

Ο δηλητηριώδης αχινός Diadema Setosum εντοπίστηκε σε Κίμωλο & Σέριφο!

Ένας θαλάσσιος εισβολέας από το Σουέζ έχει κάνει την εμφάνιση του στις ελληνικές θάλασσες. Πρόκειται για τον αχινό Diadema setosum, του οποίου τα αγκάθια μπορούν να ξεπεράσουν και τα 30 εκατοστά και το πλέον επικίνδυνο είναι πως φέρει ελαφρύ δηλητήριο.

Ο Diadema Setosum είναι ένας αχινός από τον Ινδικό Ωκεανό, ανήκει στην οικογένεια Diadematidae, και εθεάθη τα τελευταία χρόνια στο Αιγαίο Πέλαγος. Κανονικά βρίσκεται σε όλη την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, από την Αυστραλία και την Αφρική μέχρι την Ιαπωνία και την Ερυθρά Θάλασσα.

Ο Λεσσεψιανός μετανάστης είναι ένας τυπικός αχινός με μακριά αγκάθια, η διαφορά του όμως με την “ντόπιο” αχινό είναι ότι στο άγγιγμα του έχει ένα ήπιο δηλητήριο. Ακόμα και να τον

Περισσότερα...

«Διάδοση fake news απο τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο»

Στις 13 Αυγούστου 2021, ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Νίκος Συρμαλένιος, δημοσίευσε στον επίσημο ιστότοπό του, άρθρο με τον κάτωθι τίτλο: «Κίμωλος: Απαράδεκτη η μη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου εξαιτίας της στείρας στάσης της αντιπολίτευσης – Επίσκεψη του Νίκου Συρμαλένιου στην Κίμωλο».

Πρόκειται για ένα κείμενο, που βρίθει ανυπόστατων, ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών. Ένα κείμενο, που θα μείνει στην τοπική πολιτική ιστορία, ως μνημείο διακίνησης και διάδοσης fake news. Ένα κείμενο, παράδειγμα προς αποφυγή, για τους μελλοντικούς βουλευτές του Νομού Κυκλάδων.

Από τον τίτλο του κειμένου, γίνεται αντιληπτό ότι, ο Βουλευτής αγνοεί βασικές πληροφορίες. Είτε το κάνει σκόπιμα είτε από βαριά

Περισσότερα...

«Πράσινο φως» από τον ΕΟΤ για τον αγώνα σφαιροβολίας στη Σίφνο

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά της και έδωσε το πράσινο φως ώστε το 1ο meeting Σφαιροβολίας στη Σίφνο να τεθεί υπό την αιγίδα του.

Το meeting στίβου θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου στις στην Σίφνο με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αθλητών και αθλητριών.

Η ιδιαιτερότητα - καινοτομία του αγώνα είναι ότι θα γίνει εκτός σταδίου και ότι αποτελεί την πρώτη απόπειρα των Κυκλάδων να διοργανώσουν επίσημο αγώνα σε νησί που δεν διαθέτει  αθλητικές εγκαταστάσεις κατάλληλες για τον κλασικό αθλητισμό ούτε αθλητικό σωματείο με αντίστοιχο τμήμα στίβου. Άμεσος στόχος μας είναι η καθιέρωση του αγώνα και η ετήσια διοργάνωσή του και απώτερη επιδίωξη η ανάπτυξη του

Περισσότερα...