Μήλος

Υπό κατάληψη Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ. & Γυμνάσιο Σίφνου

Όλο και περισσότερα σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Και το κύμα αυτό έρχεται στις Κυκλάδες. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, είχαμε κατάληψη του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στην Τήνο ενώ έχουμε ανάλογη στάση και στην Σίφνο όπου τελούν υπό κατάληψη τα σχολεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Απάντηση Δημάρχου Κιμώλου στην αντιπολίτευση για το ζήτημα εκλογής προεδρείου

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας εδώ και αρκετό καιρό επιδεικνύει σε βάρος του Δήμου Κιμώλου πολιτικά εγκληματική συμπεριφορά, προδίδοντας και βάναυσα προσβάλλοντας την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό τους μια μερίδα των δημοτών της Κιμώλου.

Στις 9.1.2022, όπως ορίζει ο Νόμος, εκλέχθηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου με νόμιμες διαδικασίες και όταν κλήθηκε να αναλάβει καθήκοντα προκειμένου να ακολουθήσει η εκλογή των μελών της οικονομικής επιτροπής, διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν δικαιολογημένα οι εκλεγμένες Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Προέδρευσε λοιπόν σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ.2 του Νόμου 3852/2010 της συνεδρίασης, ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος, με την παρουσία της γραμματέως του

Περισσότερα...

«Εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κιμώλου χωρίς την παρουσία μελών του προεδρείου!!!»

Μία ακόμη θλιβερή κ(ε)νοτομία του αψυχολόγητου Δημάρχου Κιμώλου Κωνσταντίνου Βεντούρη, η πρώτη γκάφα για το νέο έτος 2022, που όπως αποδεικνύεται τίποτα δεν έχει αλλάξει για αυτόν και όλα τα ίδια μένουν. Πραγματοποιήθηκε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κιμώλου για τη δεύτερη θητεία της αυτοδιοικητικής περιόδου παρά την κραυγαλέα απουσία και των τριών (3) μελών του εκλεγμένου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Έγινε και αυτό στην Κίμωλο που πλέον δικαιούται να περηφανεύεται ότι με τις ευλογίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου οι νόμοι και οι εγκύκλιοι της ελληνικής επικράτειας δεν εφαρμόζονται στο έδαφός της, αλλά χρησιμεύουν για να κάνουμε αέρα ή για

Περισσότερα...

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες ταξιδεύουν και πάλι στην Σέριφο

Tο ταξίδι των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα, χάρη στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Από το 2014, τα μέλη της ομάδας των ΚΙΜ προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους νησιών της άγονης γραμμής και απομακρυσμένων περιοχών στην ηπειρωτική Ελλάδα, έχοντας διεξάγει μέχρι στιγμής 60.678 εξετάσεις σε 36.519 συνανθρώπους μας.

Στην 105η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό θα επισκεφθεί για 3η φορά την Σέριφο, πλαισιωμένο από τις ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Ορθοπαιδικού, του Γυναικολόγου, του Οφθαλμίατρου, του Παθολόγου-Διαβητολόγου, του Ωτορινολαρυγγολόγου, του Νευρολόγου, του Γενικού Χειρουργού, του Παιδίατρου, του

Περισσότερα...

Σέριφος: Ο 1ος δήμος στην Ελλάδα με όλα τα οικονομικά στοιχεία καθημερινά στο διαδίκτυο

Ο Δήμος Σερίφου σε μία πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα και στα πλαίσια της ψηφιακής μετάβασης, δίνει στη δημοσιότητα καθημερινά ΟΛΑ τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου με ένα κλικ, μέσα από το Serifos.gr.

Περισσότερα...

Οι «AKTES» ζωντανεύουν πολιτιστικά τη Σέριφο

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σερίφου, αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί φέτος στο νησί της Σερίφου το κοινωνικο-πολιτιστικό πρόγραμμα «AKTES».

Οι «AKTES» (Ακαδημία Τεχνών Τσέπης) είναι ένα κοινωνικό-πολιτιστικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για μικρές νησιωτικές περιοχές με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχικότητας των παιδιών στη ζωή της κοινότητας.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται με εργαλείο τον καλλιτεχνικό πειραματισμό μέσα από την φιλοξενία καλλιτεχνών κατά τους χειμερινούς μήνες, εμπλέκοντας τα παιδιά σε μια διαδικασία συν-δημιουργίας δράσεων σε μια θεματική που αφορά έναν στρατηγικό τομέα ανάπτυξης του νησιού (π.χ. τουρισμός, πολιτισμός, περιβάλλον κ.λπ.).

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους

Περισσότερα...

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες ταξιδεύουν και πάλι στην Κίμωλο

Είκοσι δύο (22) μέλη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα επισκεφθούν για 4η φορά την Κίμωλο, στο πλαίσιο της 103ης αποστολής τους από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου 2021.

Το ταξίδι των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα, χάρη στην αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Από το 2014, τα μέλη της ομάδας των ΚΙΜ προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους νησιών της άγονης γραμμής και απομακρυσμένων περιοχών στην ηπειρωτική Ελλάδα, έχοντας διεξάγει μέχρι στιγμής 59.731 εξετάσεις σε 35.804 συνανθρώπους μας.

Στην 103η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό θα επισκεφθεί για 4η φορά την Κίμωλο, πλαισιωμένο

Περισσότερα...

«Γίνονται Χριστούγεννα χωρίς Προϋπολογισμό; Στο Δήμο Κιμώλου ΝΑΙ»

«Πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υγιούς αμφιβολίας ότι η Δημοτική Αρχή Κιμώλου αντιμετωπίζει το μέλλον της Κιμώλου και των κατοίκων της σαν «τυχηρό παίγνιο», αφού αποδεικνύεται ότι ψυχαγωγείται σαδιστικά και αδέξια να «ρίχνει τα χαρτιά» για την οικονομική λειτουργία του Δήμου Κιμώλου σαν άλλη αυτόκλητη ερασιτέχνη χαρτορίχτρα χωρίς καμία γνώση, χωρίς ίχνος οργάνωσης και έρεισμα λογικής ή πολιτικής ευθιξίας ή συνέπειας.

Μάλιστα, ανάλογα με το τυχόν γούρι της «ζαριάς» τη μια φέρεται να ψηφίζει παμψηφεί τελείως παράνομα μέχρι και προϋπολογισμό σαν να πρόκειται για το πλέον απλό ζήτημα ρουτίνας και την επόμενη εβδομάδα να τον ανακαλεί χωρίς καν να απολογείται για την ολική διαφοροποίηση της στάση της και την

Περισσότερα...

«Αρχαιολογικές Επισκέψεις στις Κυκλάδες»: Κίμωλος – Ημέρα 4η (PHOTOS)

Στην Κίμωλο συνεχίζεται το αφιέρωμα με τίτλο «Αρχαιολογικές Επισκέψεις στις Κυκλάδες» που πραγματοποιεί και δημοσιεύει μέσω της σελίδας της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Ημέρα 2η: Πολύαιγος

Η Πολύαιγος, γνωστή στα νεότερα χρόνια και με το όνομα Πόλυ(η)βος ή Νιπόλυβος, σχηματίζει μαζί με τη Μήλο και την Κίμωλο νησιωτικό σύμπλεγμα στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων, σ’ ένα σημαντικό θαλάσσιο σταυροδρόμι του Αιγαίου. Άνυδρη, με ευλίμενες μόνο τις δυτικές ακτές της, είναι από τις μεγαλύτερες ακατοίκητες σήμερα νησίδες του Αιγαίου, «νῆσος ἒρημος» ήδη από την εποχή του γεωγράφου Κλάυδιου Πτολεμαίου (2ος αι. μ.Χ.)

Περισσότερα...

«Αρχαιολογικές Επισκέψεις στις Κυκλάδες»: Κίμωλος – Ημέρα 3η (PHOTOS)

Στην Κίμωλο συνεχίζεται το αφιέρωμα με τίτλο «Αρχαιολογικές Επισκέψεις στις Κυκλάδες» που πραγματοποιεί και δημοσιεύει μέσω της σελίδας της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Ημέρα 2η: Τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης «Ελληνικά»

Ο ευλίμενος όρμος που σχηματίζεται στο μέσον περίπου της νοτιοδυτικής ακτής της Κιμώλου, εκεί που καταλήγει η εύφορη κοιλάδα Δέκας, έχει άμεση οπτική επαφή με τις βόρειες ακτές της Μήλου, ελέγχει το διάπλου του στενού μεταξύ των δύο νησιών καθώς και τα θαλάσσια περάσματα από και προς το Αιγαίο.

arxaiologikes episkepseis kimolos 3b

Σ’ αυτήν την εξαιρετικά προνομιακή θέση, με το εύγλωττο

Περισσότερα...