Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

«Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»: Η άλλη όψη του «νομίσματος»…

Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως κάθε φορά που ο νυν Δήμαρχος Κιμώλου έχει “θέμα”, υπάρχει σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα “ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ”, τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική της μορφή. Σεβόμαστε απόλυτα την συγκριμένη εφημερίδα και τους συνεργάτες δημοσιογράφους της, καθώς και τον κ. Δεμερτζή.

Άλλωστε για αυτό το λόγο επικοινωνούμε μαζί της, ώστε να υπάρξει μία ολοκληρωμένη πληροφόρηση στα θέματα που θίγει ο Δήμαρχος Κιμώλου.  Βλέπετε, εμείς μπορούμε να το κάνουμε μόνο μέσα από ένα Δελτίο Τύπου και ευελπιστούμε στη δημοσίευση του καθώς στερούμαστε υπηρεσίας “lobbying” στη Σύρο...

Πρώτα από όλα δε θα πούμε παχιά λόγια όπως ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βεντούρης, ο οποίος θεωρεί τον

Περισσότερα...

Επίσκεψη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος στη Σίφνο

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 επισκέφθηκε το νησί της Σίφνου, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Σίφνου και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ομάδα κτηνιάτρων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος.

Περισσότερα...

«Κίμωλος, Νέα Πορεία Εμπρός»: Έγινε και αυτό! Στην Κίμωλο αγνοούμε αν διαθέτουμε δήμαρχο ή όχι!

Δε φτάνει που η διαβόητη Δημοτική Αρχή Κιμώλου έχει κατορθώσει για δύο συνεχόμενες χρονιές (2021 & 2022) να περιάγει την Κίμωλο σε καθεστώς πλήρους οικονομικής παύσης πληρωμών εξαιτίας της ολοκληρωτικής έλλειψης προϋπολογισμού, από εχθές Δευτέρα, 06.06.2022 ένα καινούργιο επικίνδυνο μαντάτο επισκιάζει ακόμη περισσότερο την ήδη διαταραγμένη δημοσιονομική αξιοπιστία του Δήμου. Ο άλλοτε δυνατός και κραταιός Δήμαρχος Κιμώλου που δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν και δεν υπολόγιζε τίποτα εκτίει πειθαρχική ποινή ΑΡΓΙΑΣ!!!

Δυστυχώς, η μόνη σχετική πληροφόρηση κυκλοφορεί μυστικιστικά και κατά το δοκούν σε επίπεδο πισώπλατου κουτσομπολιού και προς Θεού μην μας ακούσουν παραέξω! Διερωτόμαστε, εμείς στην

Περισσότερα...

Με προβολές του «Cine Καλησπερίτη» ανοίγει το «Kimolos Experience» Festival 2022 (VIDEO)

Οι καλοκαιρινές βραδιές του Cine Καλησπερίτη στο Κάστρο και τις παραλίες της Κιμώλου θα έχουν άλλο χρώμα κάτω από τα αστέρια, 9η χρονιά που ο βραβευμένος Cine Καλησπερίτης θα σας χαρίσει στιγμές μαγικές με την απλότητά του. 

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Κιμώλου φέτος, το «Kimolos Experience» Festival 2022, ξεκινά για δεύτερη χρονιά, με ξεχωριστή διάθεση και δράσεις. Ανοίγει αυλαία με το υπαίθριο μετακινούμενο σινεμά, συμπεριλαμβάνοντας Θεατρικές παραστάσεις, Συναυλίες, Εικαστικά Εργαστήρια, Διαλέξεις, πεζοπορίες στο Σκιάδι και με παρουσιάσεις βιβλίων. 

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την στήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, του Cyclades

Περισσότερα...

Ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό της παραλίας Μερσινιάς οι «Κιμωλίστες» (VIDEO&PHOTOS)

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ), Πρεσβευτής του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», με την στήριξη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη που έχει στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, έχει ήδη πραγματοποιήσει καθ’ όλη την προηγούμενη χρονιά 2021, καθαρισμούς με δωρεά του Ιδρύματος, στις παραλίες: Βρωμόλιμνο, Γιωνή, Γαμπά, Μακρόπουντα και Βρουλίδι.

Οι παραλίες αυτές είναι μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά έχουν σκουπίδια που φέρνουν οι δυνατοί βοριάδες και κατά πάσα πιθανότητα έχουν ταξιδέψει σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην παραλία «Μερσινιά» το 2021, αν και με καθυστέρηση μιας

Περισσότερα...

Τον περιορισμό των οικοδομικών εργασιών αποφάσισε η Σίφνος

Στην έκδοση κανονιστικής απόφασης προχωρά ο Δήμος Σίφνου για τον περιορισμό των οικοδομικών εργασιών που προκαλούν έντονη όχληση και ρύπανση, κυρίως εν μέσω τουριστικής περιόδου και κατά τους μήνες αιχμής.

Τέτοιες εργασίες μπορεί να είναι οι εκσκαφές και οι μεταφορές προϊόντων εκσκαφής, η χρήση βαρέων μηχανημάτων (τσάπες, σφυριά, κομπρεσέρ αέρος κ.λπ.), οι σοβάδες με χρήση πρέσας, οι σκυροδετήσεις κλπ. Η απαγόρευση εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών αφορά την περίοδο από τις 15 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου σε όλους τους οικισμούς, και  στις περιοχές που παρουσιάζεται οικιστική πύκνωση και υπάρχουν τουριστικά καταλύματα τα οποία λειτουργούν νόμιμα.

Εξαιρούνται από την παραπάνω απαγόρευση εργασίες που

Περισσότερα...

Γυρίσματα αυστριακής ταινίας μεγάλου μήκους στην Κίμωλο

Τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται τα γυρίσματα αυστριακής ταινίας, με τίτλο «Griechenland», στο νησί της Κιμώλου, προβάλλοντας το νησί διεθνώς, μέσα από την προβολή της σε όλη την Ευρώπη.
 
Η εταιρεία παραγωγής Green Olive Films έχει αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής της νέας κινηματογραφικής ταινίας μεγάλου μήκους με τίτλο «Griechenland» («Ελλάδα»), σε συνεργασία με την Αυστριακή εταιρεία παραγωγής E&A FILMS. Η ταινία, η οποία ανήκει στην κατηγορία του κωμικού δράματος (δραμεντί), επικεντρώνεται στην ζωή ενός νεαρού Αυστριακού, ο οποίος μαθαίνει πως ο αληθινός του πατέρας ζει στην Ελλάδα, και αποφασίζει να έρθει να τον βρει. 
 
Τα γυρίσματα

Περισσότερα...

Επιστρέφει και πιάνει Κίμωλο & Σέριφο το «Cyclades Regatta» 2022

Από τις 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί ο 28ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2022 «Cyclades Regatta», ο οποίος εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Στον αγώνα αυτό καλούνται να συμμετέχουν μαζί με τα ελληνικά σκάφη όλων των αναγνωρισμένων κατηγοριών (ORCi, ORC Club, ORC Club Non Spinnaker and IRC), και αλλοδαπά σκάφη με τα πληρώματά τους.

Τα νησιά που θα επισκεφθούν φέτος είναι η ΚΕΑ (Κορησσία), η ΠΑΡΟΣ (Πίσω Λιβάδι) η ΚΙΜΩΛΟΣ (Ψάθη), ΣΕΡΙΦΟΣ (Λιβάδι) και η ΚΥΘΝΟΣ (Μέριχας).

Ακολουθεί το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 25/06/2022 – 21:00: Τελετή έναρξης αγώνα στην

Περισσότερα...

Οι «Κιμωλίστες» ευχαριστούν θερμά την εταιρεία «Seajets»

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» ΑΜΚΕ, καλωσορίζει και ευχαριστεί θερμά την εταιρεία SEAJETS που στηρίζει για 2η συνεχόμενη χρονιά το «Kimolos Experience» Festival 2022!

Η SEAJETS με το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως, η οποία εξυπηρετεί συνολικά 38 λιμάνια και περισσότερες από 300 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Θεσσαλονίκη και Κρήτη με τελικούς προορισμούς τις Κυκλάδες, τις Σποράδες και το Αιγαίο, στέκεται αρωγός στο έργο μας και στις προσπάθειες της Εθελοντικής Ομάδας μας προς όφελος του νησιού μας.

Ευχαριστούμε πολύ για την συμβολή σας στο Εθελοντικό μας έργο!

Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» ΑΜΚΕ

Καδοπλυντήριο για την προετοιμασία της θερινής περιόδου στη Σίφνο

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη θερινή περίοδο, καδοπλυντήριο του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται στο νησί μας για το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων!

Ευχαριστούμε:

-το Δήμο Αθηναίων, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νίκο  Αβραμίδη και το προσωπικό του Δήμου, κ. Βασίλη Δημητρακάκη, κ. Σπύρο Κονιδάρη και κα Ταμάρα Παπαδοπούλου,

-τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου μας κ. Νίκο Κ. Συνοδινό, κ. Νίκο Καρύδη, κ. Απόστολο Φραζέσκαρο και κ. DITTA ALLAH, που και σε αυτή τη δράση προσφέρουν με μεγάλη προθυμία τις πολύτιμες υπηρεσίες τους,

-τη ZANTE FERRIES που διέθεσε δωρεάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια,

-την κα Μαρία Ποδότα

Περισσότερα...