Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της παραλίας Γιωνή στην Κίμωλο (PHOTOS)

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» ΑΜΚΕ, πρεσβευτής του προγράμματος «SeaChange Greek Islands», του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ.Λασκαρίδη – A.C. Laskaridis Charitable Foundation, που έχει στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης, πραγματοποίησε το Σάββατο 2/12/2023, την ολοκλήρωση του καθαρισμού στην παραλία «Γιωνή» την 2η παραλία για την περίοδο 2023-2024.

Η συγκεκριμένη παραλία καθαρίστηκε για πέμπτη φορά στα πλαίσια του προγράμματος. Συλλέχθηκαν 4 σάκοι σκουπιδιών του τόνου (122 κιλά) στα σκουπίδια όμως δεν έγινε καταγραφή τους. Βρέθηκαν πολλές πλαστικές σακούλες, καπάκια και μικροπλαστικά άνω των 2.5 εκατοστών.

Θα ενημερωθείτε σχετικά για την ημερομηνία

Περισσότερα...

Σίφνος: Αλιευτικό καταφύγιο και υδατοδρόμιο στον Πλατύ Γιαλό

Προχωρά ο σχεδιασμός του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αλιευτικών σκαφών στον Πλατύ Γιαλό νήσου Σίφνου» (προσήνεμος μώλος, παραλιακά κρηπιδώματα, μώλος αποβάθρα, προστασία αυτής από φυσικούς ογκόλιθους) στον Όρμο του Πλατύ Γιαλού, μετά την Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου περί έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, όπως αυτή ανανεώθηκε και τροποποιήθηκε λόγω προσθήκης υδατοδρομίου στην ίδια περιοχή.

Ο προγραμματισμός είναι η δημιουργία του αλιευτικού καταφυγίου και παράλληλα η λειτουργία του υδατοδρομίου του νησιού στον όρμο του Πλατύ Γιαλού.

Περιγραφή του έργου

Πρόκειται για κατασκευή και λειτουργία αλιευτικού

Περισσότερα...

Μουσικά Εργαστήρια για παιδιά και νέους σε Σίφνο και Σέριφο (PHOTOS)

Τα Μουσικά Εργαστήρια θα ταξιδέψουν φέτος στην Κάσο, την Ικαρία, την Κέα, τη Λήμνο, τη Σέριφο και τη Σίφνο, αποτελώντας βασικό άξονα της πολυετούς δράσης του και έχουν ως στόχο να δώσουν στα παιδιά και στους νέους των νησιών την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη μουσική παράδοση, την κλασική μουσική και να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Περισσότερα...

Αεροδιακομιδή 33χρονης εγκύου από την Κίμωλο στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Σε συναγερμό το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ), τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Νοεμβρίου 2023, για να δεχτεί αεροδιακομιδή με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ, 33χρονης από την Κίμωλο, 32 εβδομάδων, που κυοφορούσε δίδυμα.

Περισσότερα...

Ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό της παραλίας Βρωμόλιμνο οι «Κιμωλίστες» (PHOTOS)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο καθαρισμός της πρώτης παραλίας για την περίοδο 2023-2024 στο «Βρωμόλιμνο», μία από τις έξι παραλίες που έχουν ενταχθεί στους καθαρισμούς της Εθελοντικής Ομάδας «Κιμωλίστες» για φέτος.

Περισσότερα...

H Σίφνος στους 10 καλύτερους θαλάσσιους φθινοπωρινούς προορισμούς του κόσμου!

Στις δέκα προτάσεις για διακοπές σε παραθαλάσσια μέρη ή νησιά από όλο τον κόσμο που θα κάνουν πιο «φωτεινό» το φθινόπωρο του ταξιδιωτικού κοινού συγκαταλέγεται η Σίφνος, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιοποίησε η Washington Post.

Περισσότερα...

Αδυναμία προσέγγισης του πλοίου «Σποράδες Σταρ» στη Σίφνο

Απογευματινές ώρες την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σίφνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «Σποράδες Σταρ» Ν.Π. 12513, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τους λιμένες Μήλου – Κίμωλου για τους λιμένες Σέριφου, Πάρου και Σύρου, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει τον λιμένα Σίφνου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το εγκεκριμένο δρομολόγιό του.

Στο το εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς επιβίβαση δεκαεπτά (17) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ. όχημα, οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Φωτο: kaipoutheos.gr

«Ειδικά πολεοδομικά σχέδια για τα νησιά Μήλο, Κίμωλο, Σέριφο και Σίφνο»

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου, Η Δύναμη του νησιού μας είναι η Δύναμη και οι αξίες των Ανθρώπων μας. Είμαστε όλοι εμείς, Μαζί. Η Σιφναϊκή κοινωνία μας και η ιστορία του νησιού μας, αξίζουν το βαθύ και απεριόριστο σεβασμό μας.

Περισσότερα...

Κίμωλος: Επιστολή αυτοδιαγραφής Αγγελέτου Κανά από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την οικειοθελή διαγραφή του από την ιδιότητα του ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κοινοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αγγελέτος Κανάς από την Κίμωλο.

Περισσότερα...