Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Σίφνος: Μαζική διαμαρτυρία για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Με έντονο τρόπο έδειξαν την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία τους, σύσσωμοι στο νησί της Σίφνου, για την κεραία κινητής τηλεφωνίας, γνωστού παρόχου, που «ξεφύτρωσε» στην ταράτσα ενοικιαζόμενων δωματίων στον οικισμό της Χερρονήσου. Μάλιστα έχει σταλεί και ενυπόγραφη καταγγελία των κατοίκων του οικισμού, που αφορά στη διαμαρτυρία τους για την συγκεκριμένη εγκατάσταση σε ιδιωτικό χώρο εντός οικισμού, καθώς θεωρούν ότι αυτή θα είναι επιβλαβής για την υγεία τους.

Μ. Ναδάλη: «Για εμάς είναι ηθική υποχρέωση, ανεξάρτητα από τη νομιμότητα»

Η δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη, μίλησε στην εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» για τις έως τώρα

Περισσότερα...

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) για 5η φορά στην Κίμωλο

Ολοκληρώθηκε η 140η Αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) με προορισμό αυτή τη φορά την γειτονική Κίμωλο. Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) βρέθηκε για 5η φορά στην Κίμωλο στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση 14ου Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων στη Σίφνο

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και ο Σύλλογος Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι» ανακοινώνουν το 14ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σίφνου. Το συνέδριο έχει προγραμματιστεί για τις 21 έως 23 Απριλίου 2023 και έχει τίτλο: «Κυκλαδίτισσες και Υγεία : Σύγχρονες Προσεγγίσεις για το Ευ Ζην».

Για τη φετινή χρονιά επιλέχθηκε το πάντα επίκαιρο θέμα της Υγείας με επίκεντρο τις σύγχρονες πρακτικές Ευ Ζην. Το Συνέδριο θα επιχειρήσει επίσης να φωτίσει θέματα  όπως η πανδημία, η κρατική και κοινωνική μέριμνα και οι ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων σε σχέση με τις υγειονομικές παροχές.

Συγκεκριμένα θα εξεταστούν μεταξύ άλλων θέματα όπως:

Περισσότερα...

Κίμωλος Νέα Πορεία Εμπρός: «Οι έντεκα (11) κατευθυντήριες προτάσεις μας»

Οι έντεκα (11) κατευθυντήριες προτάσεις - θέσεις της Δημοτικής Παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης της νήσου Κιμώλου με την επωνυμία «ΚΙΜΩΛΟΣ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΜΠΡΟΣ» στα πλαίσια της επίσημης διαβούλευσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) αναφορικά με την εξέταση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τις περιοχές του δικτύου NATURA 2000 που περιλαμβάνει τις περιοχές Κιμώλου και Πολυαίγου

Περισσότερα...

Εγκρίθηκε η μεταδρομολόγηση του «Superstar» στις Δυτικές Κυκλάδες!

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) το αίτημα της SEAJETS για μεταδρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ SUPERSTAR σε γραμμές των Δυτικών Κυκλάδων.

Περισσότερα...

«Δημόσια Διαβούλευση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών Νοτίου Αιγαίου»

Τελικά δεν ήταν φήμες, τα όσα διέδιδαν πως ο Δήμαρχος Κιμώλου κ. Κωνσταντίνος Εμ. Βεντούρης είχε εξασφαλίσει την πληροφορία, σε συνέχεια της συνάντησής του με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά, περί της παράτασης της διαβούλευσης μέχρι την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023!

Διαφορετικά δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί, για ποιό λόγο ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, σε καμία από αυτές δεν υπήρχε ως θέμα, η διαβούλευση, ενώ ο Δήμαρχος Κιμώλου απέφυγε να απαντήσει σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Επιπλέον, θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως δεν υπήρξε καν η στοιχειώδης ενημέρωση προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε για την εν λόγω συνάντηση

Περισσότερα...

Κίμωλος Νέα Πορεία Εμπρός: «Γεωθερμία από την πίσω πόρτα στην Κίμωλο»

Όπως όλοι θυμόμαστε καλά κατά τη θητεία του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιμώλου δυνάμει της υπ’ αριθ. 37/15.02.2020 ομόφωνης απόφασης του Πρακτικού με αριθμό 7/15.02.2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Κιμώλου (ΑΔΑ: 9Ξ0ΣΩΕ8-Δ1Υ), απορρίφθηκε συλλήβδην επιστημονικό αίτημα αναφορικά με το μείζον θέμα: «Εκτέλεση συμπληρωματικών γεωφυσικών μετρήσεων στην Κίμωλο» και αποφασίστηκε ομόφωνα για σωρεία καταλυτικών λόγων να σταματήσει κάθε προσπάθεια για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου Εθνικού ενδιαφέροντος στην Κίμωλο.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Κιμώλου στην τοποθέτησή του επί του θέματος είχε διατυπώσει ενδεικτικά αυτολεξεί: «Η δική μας θέση για την γεωθερμία ήταν και είναι ξεκάθαρη: “κανένα

Περισσότερα...

Σίφνος: Εναερίτης νύχτα με 10 μποφόρ και χιονόνερο σε κολώνα της ΔΕΗ (VIDEO)

Κολώνα μέσης τάσης του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Σίφνου έσπασε και έπεσε από τους θυελλώδεις ανέμους πριν από λίγες μέρες στην περιοχή Πλακωτό της Σίφνου με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι σχεδόν το μισό νησί.

Περισσότερα...

Με 7 νησιά και παρούσα την Σέριφο οι Κυκλάδες στην 9η Έκθεση EXPOTROF

Δυναμική ήταν παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 9η EXPOTROF στο MEC Παιανίας, η οποία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.

Περισσότερα...

«Τα συγκλονιστικά αυτογκόλ μιας κωμικής απάντησης του Δημάρχου Κιμώλου»

Με τίτλο «Τα συγκλονιστικά αυτογκόλ μιας κωμικής απάντησης του Δημάρχου Κιμώλου Κωνσταντίνου Εμμ. Βεντούρη που αξιώνουν ρεκόρ αρνητικών διακρίσεων» η άμεση τοποθέτηση του δημοτικού συνδυαμού «Κίμωλος Νέα Πορεία Εμπρός» στην απάντηση του Δημάρχου Κιμώλου Κωνσταντίνου Βεντούρη.


Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερη πάσα για την επιβεβαίωση και την επικύρωση των γενικότερων πολιτικών προβληματισμών και ανησυχιών μας αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο Νησί της Κιμώλου από το επίμαχο περιεχόμενο του από 31.01.2023 Δελτίου Τύπου του Δημάρχου Κιμώλου Κωνσταντίνου Εμμ. Βεντούρη, το οποίο δημοσιεύθηκε την 01.02.2023, σύμφωνα με το οποίο προκύπτουν με σαφήνεια οι κάτωθι παραδοχές που οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα και εποικοδομητικές

Περισσότερα...