Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή της Δημάρχου Σίφνου, κας Μαρίας Ναδάλη και της Προέδρου του Ιδρύματος Στήριξης του ΠΠΙ Σίφνου «Σωτήρης Τριαντάφυλλος», κας Αποστολίας Γεωργάρη, προς την 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου.

Σε αυτήν αναφέρονται οι ανάγκες σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό για την λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου για την απαραίτητη ιατρική κάλυψη των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Αναφορικά με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου, τα αιτήματα αφορούν κατά κύριο λόγο:

*Επαναφορά της δεύτερης θέση αγροτικού γιατρού,

*Κάλυψη της κενής οργανικής θέσης παιδιάτρου,

*Κάλυψη σε μόνιμη βάση μίας θέσης ΤΕ τεχνολόγου ακτινολόγου, μίας θέσης ΤΕ νοσηλευτή / νοσηλεύτριας και του προσωπικού καθαριότητας.

Αναλυτικά η επιστολή του Δήμου Σίφνου...

Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Πάρου-Αντιπάρου τα αιτήματα αφορούν:

*Άμεση τοποθέτηση Διοικούσας Επιτροπής και Πρόεδρου στο Κ.Υ.,

*Άμεση κάλυψη όλων των ειδικοτήτων του (Γυναικολόγου, μικροβιολόγου κ.α.), ώστε να πάψει το Κ.Υ. να είναι υποστελεχωμένο,

*Την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ,

*Τη δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού,

*Τη μετατροπή του πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αντιπάρου σε Αυτόνομη Υγειονομική Μονάδα με ειδικότητες γενικής ιατρικής, παθολογίας, παιδιάτρου και νοσηλευτριών,

*Τη δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στην Αντίπαρο με δυο οδηγούς και ασθενοφόρο,

*Οι αγροτικοί γιατροί της Αντιπάρου να μην εφημερεύουν στην Πάρο και μένουν ακάλυπτοι οι κάτοικοι της Αντιπάρου τις ώρες εφημερίας τους στο Κ.Υ.

Αναλυτικά η επιστολή των Συλλόγων της Πάρου...