Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Στην προσπάθεια τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους (φυσικά μόνο μέσω αναρτήσεων) και να καλύψουν την πλήρη απουσία τους από την καθημερινή ζωή στο νησί της Κιμώλου στο οποίο δεν κυκλοφορεί ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφούσης δημοτικής παράταξης (τελευταία και ο επικεφαλής της παράταξης) προβαίνουν στην έκδοση (30-01-2023) δελτίου τύπου-λιβελογραφήματος το οποίο στερείται σοβαρότητας και οιασδήποτε ορθής έκφρασης πολιτικού λόγου.

Πρόκειται για δελτίο τύπου με εξευτελιστικό περιεχόμενο το οποίο μοιάζει περισσότερο με κείμενο λογοτεχνικής άσκησης καθώς βρίθει ανοίκειων μεταφορών, χαρακτηρισμών και αισχρών πομπωδών εκφράσεων προς το πρόσωπο του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ακολουθώντας την τακτική προηγούμενων ανακοινώσεων ενώ ταυτόχρονα με απύθμενο θράσος παρουσιάζεται και ανακοινώνεται δήθεν από το νησί της Κιμώλου.

Και μόνο το γεγονός ότι Έλληνας Πολίτης και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κιμώλου προσομοιάζεται ως «Ερντογάν» συνιστά υπέρβαση κάθε έντιμης πολιτικής αντιπαράθεσης, ο συνδυασμός δε με τις υπόλοιπες ιταμές γραφικότητες προσδιορίζει το χαρακτήρα του κειμένου αποκλειστικά ως ρητορική αθεράπευτου μίσους.

Σ' αυτή την περίπτωση μπαίνει σε δεύτερη μοίρα η αναζήτηση ποινικών-νομικών ευθυνών που προκύπτουν από την προσεκτική ανάγνωση των ανακοινώσεων και προέχει η αναζήτηση των κινήτρων της ανυπέρβλητης εμπάθειας που χαρακτηρίζει τα εν λόγω κείμενα ταυτόχρονα βέβαια με την ακατάπαυστη παραγωγή τους .

Οι πραγματικοί λόγοι λοιπόν σύνταξης του δελτίου τύπου-λιβελογραφήματος προκύπτουν επειδή:

Ενοχλήθηκε η παράταξη της μειοψηφίας, από την επίσκεψη που έκανε ο Δήμαρχος στον αρμόδιο Υπουργό για το καυτό ζήτημα της NATURA 2000 στα μέσα του Γενάρη και ήταν φυσικό να ενοχληθεί, αφού το δίκτυο NATURA που θέτει σε κίνδυνο την Κίμωλο θεσμοθετήθηκε όταν ο ίδιος ήταν κοινοτάρχης και δεν αντέδρασε σε αυτή

την καταστροφική πολιτική, αντίθετα έλειπε για μήνες από το νησί της Κιμώλου, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα!

Ενοχλήθηκε από τις διαρκείς συσκέψεις για την χρηματοδότηση έργων πνοής για το νησί της Κιμώλου που πραγματοποιήθηκαν μετά τα μέσα Γενάρη, όπως, για τον έλεγχο και θεώρηση της μελέτης των έργων βελτίωσης του βιολογικού καθαρισμού. Έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα <<ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι>> και τώρα στο πρόγραμμα <<ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ>> συνολικού ποσού 7.238.885,41 ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο των έργων είναι: α) η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης του χωριού, της Ψάθης και η επέκταση τους προς Πράσσα και Καλαμίτσι β) η αντικατάσταση των δικτύων αποχέτευσης του χωριού και κατασκευή δικτύων στον οικισμό της Ψάθης και γ) η βελτίωση των εγκαταστάσεων ΒΙΟ.ΚΑ και η μετατροπή του σε τριτοβάθμια επεξεργασία. Ενοχλήθηκε γιατί η Κίμωλος, συνεχίζει να προχωράει μπροστά και να αναπτύσσεται, παρά τις αποκλειστικού σκοπού προσπάθειες από τον κο Βεντούρη Ιωάννη και την παράταξη της μειοψηφίας με συνεχείς προσφυγές και καταγγελίες για την μη πραγμάτωση οιουδήποτε έργου, αποτόκων βέβαια της «υπερβολικής τους αγάπης» για την Κίμωλο.

Αυτά οραματίζονται για τον τόπο μας καταγγελίες, μηνύσεις, προσφυγές και Δικαστήρια! Με αυτούς τους τρόπους σκέφτονται να πάει μπροστά το νησί μας! Και όλα αυτά τα κάνουν όπως πάντα με ηλεκτρονική αλληλογραφία, από την άνετη θέση της εκάστοτε κατοικίας τους, ο επίδοξος Δήμαρχος και τα μέλη του συνδυασμού της μειοψηφίας.

Δυστυχώς όμως για τον επικεφαλής της μειοψηφούσης δημοτικής παράταξης παρά τη διαρκή τροχοπέδη και τις ατελείωτες προσφυγές οι στόχοι που έθεσε η Παράταξη μας θα εκπληρωθούν και έτσι το όνειρο του να παίξει κάποιο ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κίμωλο φτάνει στο τέλος του και όταν απότομα ξυπνήσει δε θα έχει θέση ούτε στο περιθώριο…

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΜΜ. ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ

Σχετικό άρθρο: