Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Σχετικά με την θανάτωση γατιών η οποία δυστυχώς συνέβη στο νησί μας ο Δήμαρχος Κιμώλου κ.Κωνσταντίνος Βεντούρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε το απεχθές αυτό γεγονός. Από την πρώτη στιγμή όλοι στον Δήμο προσπαθούμε να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους. Καταβάλλουμε προς το σκοπό αυτόν κάθε δυνατή προσπάθεια και καλούμε όποιον γνωρίζει το παραμικρό ή έχει στη διάθεση του στοιχεία για αυτό που συνέβη να τα παρέχει στο Δήμο Κιμώλου, έτσι ώστε να τα παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη.

Η αντιμετώπιση παρόμοιων τραγικών περιστάσεων μπορεί να γίνει με την βοήθεια όλων των Κιμωλιατών στους οποίους ο Δήμος απευθύνεται σε μια προσπάθεια προστασίας και περιφρούρησης της ίδιας μας της κοινωνίας. Παράλληλα, ο Δήμος φροντίζει ήδη για την πρόληψη παρόμοιων τραγικών γεγονότων, ενώ ήδη έχουμε υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων, η οποία ελπίζουμε σύντομα να βοηθήσει στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, ενώ θα συνεργαστεί απόλυτα με τις Αρχές στα πλαίσια αυτά.

Ακόμη ο Δήμος έχει προχωρήσει σε σχεδιασμό μέτρων πρόληψης ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, και όχι μόνο σε κατασταλτικά μέτρα, τα οποία θα ενεργοποιήσει με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός.

Ας προσπαθήσουμε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο που πέρα από όλα τα άλλα αποτελεί στίγμα για τον πολιτισμό μας και προσβάλλει βάναυσα όλους μας.»