Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Ο Δήμος Κιμώλου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Κιμώλου ενημερώνει την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού covid-19 και επισημαίνει τη σοβαρότητα τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το Νησί μας.

«ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ την ύπαρξη δύο θετικών κρουσμάτων. Προς το παρών έχουν γίνει (11) τεστ κορωνοϊού στις στενές επαφές των δύο (2) ασθενών και η ιχνηλάτηση επαφών συνεχίζεται. Οι δύο συμπολίτες μας είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Ο Δήμος Κιμώλου έχει προβεί σε απολύμανση από ειδικό συνεργείο στους απαιτούμενους χώρους αλλά και σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτείται προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία και η διασπορά του ιού στο νησί μας. Συνιστάται στους συμπολίτες μας χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή συνωστισμού σε κλειστούς χώρους και σχολαστική υγιεινή χεριών. Ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους και σε αυτούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ζητούμε από τους συμπολίτες μας:

*Όσοι έχουν συμπτώματα να επικοινωνήσουν με το Π.Π.Ι. Κιμώλου (τηλ.22870 51222) και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (6977264146) και όχι να επισκέπτονται το ιατρείο.

*Όσοι γνωρίζουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να μείνουν σε καραντίνα ή κατ’ οίκον απομόνωση.

Συστήνουμε στους συμπολίτες μας προσοχή αλλά και ψυχραιμία. Με το αίσθημα ευθύνης που διακατέχει την τοπική κοινωνία και τις επιτυχείς ενέργειες του Δήμου έφτασε στο τέλος της η τουριστική σαιζόν χωρίς δυσάρεστα συμβάντα για το νησί μας και την εικόνα του. Μπορούμε και πρέπει να περιορίσουμε την διάδοση του ιού και να την εξαλείψουμε. Σε αυτές τις ενέργειες είμαστε συντονισμένοι και ενωμένοι.

Ο Δήμος Κιμώλου και το Π.Π.Ι. Κιμώλου παρακολουθούν από την αρχή τις εξελίξεις και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΔΥ και την Πολιτική Προστασία και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες τους.» αναφέρει ο δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Εμμ. Βεντούρης.