Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και στην 2η Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς & Αιγαίου απέστειλε ο δήμαρχος Κιμώλου Κωνσταντίνος Βεντούρης με θέμα την «Στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κιμώλου».

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Κιμώλου αναφέρει ότι όπως ενημέρωσε «η μοναδική αγροτική ιατρός του νησιού, στις 17/1/2021 θα παραιτηθεί από την υπηρεσία της στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κιμώλου, προκειμένου να παρουσιαστεί στο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου και εκλήθη».

Ο κ.Βεντούρης τονίζει επίσης ότι «ο έτερος ιατρός, ο οποίος επρόκειτο να αναλάβει καθήκοντα στην Κίμωλο στις 29/1/2021, εκπαιδεύεται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Σύρου και θεωρείται αδύνατον να ανταπεξέλθει στο φόρτο που θα αντιμετωπίσει, εν μέσω πανδημίας, σε ένα νησί με αρκετούς μόνιμους κατοίκους, τα προβλήματα υγείας των οποίων δεν γνωρίζει»

Ο δήμαρχος Κιμώλου ζητάει την μέριμνα για την άμεση και επαρκή στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Κιμώλου, με την συνύπαρξη ενός ειδικευμένου ή στρατιωτικού ιατρού και ενός αγροτικού ιατρού, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι ο Δήμος Κιμώλου παρέχει κατάλληλο εξοπλισμένο κατάλυμα για την διαμονή των ιατρών.

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου Κιμώλου Κωνσταντίνου Βεντούρη…

Ταυτόχρονα ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή την επιστολή του δημάρχου Κιμώλου με θέμα την ανάγκη «Στελέχωσης του Πολυδύναμου Ιατρείου Κιμώλου»…