Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

«Project SERIFOS» - Κλιμάκιο εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» ύστερα από πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας & ανέλκυσης και στα πλαίσια του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υλοποιεί εδώ και 6 χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδος με 153 δράσεις υποβρυχίων καθαρισμών και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία/τεχνογνωσία από την περισυλλογή 55 και πλέον τόνων στερεών απορριμμάτων σε ανάλογα εγχειρήματα.

serifos diveclean1

Επιχείρησε σε συνεργασία με τον Δήμο Σερίφου κατάδυση στο λιμάνι στις 06.05.2019 με στόχο να απομακρύνει από τον βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο στερεών απορριμμάτων. 

Το αποτέλεσμα των καταδύσεων σε σύνολο 121 λεπτών έφερε στην επιφάνεια 1.500 κιλά απορριμμάτων από τον βυθό. Ανελκύθηκαν πλήθος ελαστικών, κιγκλιδώματα, καφετιέρα, μπαταρίες αυτοκινήτων, κουτάκια αλουμινίου, γυάλινες συσκευασίες, μοκέτες, πλαστικοί & σιδερένιοι σωλήνες κ.λ.π.

Η Συνεργασία από μεριάς του Δήμου Σερίφου του Αντιδημάρχου κ. Ρώτα Δημήτρη του Λιμεναρχείου Σερίφου όσο και όλων των κατοίκων που πήραν μέρος ήταν άριστη.

serifos diveclean2

«Τους ευχαριστούμε πολύ που μας βοήθησαν να κρατήσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον καθαρό.» 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλ: 6977019751 Χρύσανθος Χόρμπας

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: http://giannisserfanto.blogspot.com

serifos diveclean3