Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Το διήμερο 21-22/4 επισκέφθηκαν τη Σίφνο οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στις Κυκλάδες Νίκος Συρμαλένιος και Θαλλέλαια Καραμολέγκου.

Καταρχήν επισκέφθηκαν το Π.Π.Ι. όπου συνομίλησαν με τον επιστημονικό υπεύθυνο γιατρό Σπύρο Ρουπακιώτη καθώς και με τους λοιπούς εργαζόμενους στο Ιατρείο. Σε ότι αφορά τα άμεσα προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης, επείγον είναι η ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, βοηθού ακτινολόγου και νοσηλεύτριας, ενώ τα μεσομακροπρόθεσμα παραμένουν τόσο η στελέχωση και με δεύτερο ειδικευμένο γιατρό αλλά και με λοιπό προσωπικό. Από την πλευρά μας τονίσαμε την προγραμματική μας εκλογική δέσμευση για μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού που έδωσε και τη μάχη της πανδημίας, όσο και τη μετατροπή του Π.Π.Ι. Σίφνου επιτέλους σε Κέντρο Υγείας.

syrmalenios karamolegkou sifnos 2023a

Στη συνέχεια μαζί με τον συντονιστή της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκο Βεντούρη, επισκέφθηκαν το δημαρχείο και συνομίλησαν με τη Δήμαρχο Μαρία Ναδάλη. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε πολλά ζητήματα αρμοδιότητας και μη της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως στο θέμα της δημόσιας υγείας, όπου το αίτημα τους και όλων των δυτικών Κυκλάδων σε ό,τι αφορά τις διακομιδές, παραμένει η απευθείας μεταφορά των επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία της Αθήνας και όχι ως ενδιάμεσο σταθμό το νοσοκομείο της Σύρου.  Επίσης ένα από τα κρίσιμα θέματα του νησιού και ιδιαίτερα με τη διαφαινόμενη ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, αναδεικνύεται η επείγουσα κατάρτιση της πολεοδομικής – χωροταξικής μελέτης και μάλιστα σε συνδυασμό με τη μελέτη για την περιοχή Νατούρα που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Άλλα κρίσιμα θέματα είναι η ύδρευση και η ανάγκη συντήρησης των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης, ενώ σε ότι αφορά τα απορρίμματα, πρόβλημα παραμένει η διάθεση των ογκωδών αντικειμένων. Παράλληλα αναδείχθηκε και το θετικό έργο του δήμου σε ότι αφορά τη μονάδα διάθεσης των λυμάτων και την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας συμμετείχαν και παρακολούθησαν μαζί και με τη συνυποψήφια τους Μαρία Χανιώτη, τις εργασίες του 14ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Γυναικών με θέμα την Υγεία και τις σύγχρονες προσεγγίσεις για το Ευ Ζήν. Στο σύντομο χαιρετισμό του κατά την έναρξη του Συνεδρίου, ο Νίκος Συρμαλένιος, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο των γυναικών στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας και ευχήθηκε Ανάσταση στη δημόσια υγεία στη χώρα και στις νησιωτικές περιοχές.

Τέλος, κλείνοντας την επίσκεψη τους, συναντήθηκαν και συνομίλησαν σε διάφορα χωριά με πολλούς κατοίκους του νησιού, που σε μεγάλο βαθμό ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές.    

Νίκος Συρμαλένιος

23/4/2023