Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις και περιοδείες του στα νησιά ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Νίκος Συρμαλένιος, επισκέφθηκε διαδοχικά από Κυριακή απόγευμα 14/5 έως και την Τετάρτη πρωί 17/5 την Κύθνο, την Κέα και την Κίμωλο, ενώ την Πέμπτη 18/5 επισκέφθηκε την Σίφνο.

Στην Κύθνο και στον απόηχο των εγκαινίων του αρχαιολογικού μουσείου αλλά και των διαμαρτυριών του κόσμου στο λιμάνι απέναντι στην υπουργό κ. Μενδώνη για τα θέματα της υγείας και της ακτοπλοΐας, περιόδευσε στη Δρυοπίδα, ενώ αργότερα μαζί με την συνυποψήφια του Ειρήνη Βλαστάρη στη Χώρα. Τα δύο βασικά προβλήματα για τα οποία η Κύθνος βρίσκεται σε αναβρασμό, εκτός και από την ανάγκη ύπαρξης εξεταστικού κέντρου για τους μαθητές που δίνουν για εισαγωγή στα ΑΕΙ και που αντιμετωπίστηκε πυροσβεστικά, είναι το θέμα της υγείας, όπου στο Π.Π.Ι. εδώ και 5 χρόνια δεν υπάρχει παθολόγος ούτε άλλος ειδικευμένος γιατρός παρά μόνο οι αγροτικοί, ενώ στο θέμα της ακτοπλοΐας η Κύθνος, δύο βήματα από την Αττική συνδέεται με τον Πειραιά μόνο τρεις φορές την εβδομάδα και παράλληλα η σύνδεση της με το Λαύριο δεν διασφαλίζει ούτε τη σταθερή σύνδεση με την Κέα, ενώ φυσικά δεν εξυπηρετείται ούτε από ταχύπλοο. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μεγάλη αναταραχή ανάμεσα στους τουριστικούς επιχειρηματίες, που βλέπουν ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε από τους επισκέπτες των άλλων δυτικών Κυκλάδων.

syrmalenios periodeia kythnos 2023

Στην Κέα μαζί με τη συνυποψήφια του Ειρήνη Βλαστάρη περιόδευσαν στην Ιουλίδα και επισκέφθηκαν το δημαρχείο όπου είχαν συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο Ρένα Βελισσαροπούλου και τους αντιδημάρχους. Στην εκτεταμένη συζήτηση για τα ζητήματα του νησιού ξεχώρισε και πάλι το θέμα της έλλειψης γιατρών του Π.Π.Ι, θέμα για το οποίο έχουν γίνει επανειλημμένα υπομνήματα διαμαρτυρίας και αντίστοιχες παρεμβάσεις μας στη Βουλή, το θέμα της εύρεσης κατοικίας των δημοσίων υπαλλήλων που γίνεται συνεχώς και πιο οξύτερο και τέλος το ζήτημα με την ειδική μελέτη για την περιοχή Νατούρα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα, τόσο στις ατομικές ιδιοκτησίες αλλά και στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Από την πλευρά μας θέσαμε για μια ακόμα φορά το ζήτημα του ολιστικού χωροταξικού σχεδιασμού και της φέρουσας ικανότητας, ενώ τέλος αναλύσαμε τους λόγους γιατί η εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής 21 Μάη είναι κρίσιμη και αναδείξαμε το επιβεβλημένο της πολιτικής αλλαγής και της ανάγκης σχηματισμού προοδευτικής δημοκρατικής κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στη συνέχεια μαζί με την Άννα Μαυρουδή μέλος της Ν.Ε. Κυκλάδων περιοδεύσαμε στην Κορρησία, ενώ το βράδυ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου έγινε συνάντηση με μέλη και φίλους του κόμματος.

syrmalenios periodeia kea 2023

Στην Κίμωλο ο Νίκος Συρμαλένιος, συνοδευόμενος από τον Αγγελέτο Κανά, περιόδευσε στο Χωριό και στη συνέχεια μίλησε σε ανοιχτή συνάντηση στο καφέ «Συνάντηση», όπου παρευρέθηκε σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Κώστας Βεντούρης αλλά και ο επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Γιάννης Βεντούρης. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση στην οποία τέθηκαν τόσο τα κεντρικά επίδικα της εκλογικής αναμέτρησης, όσο και κρίσιμα τοπικά ζητήματα, που συνδέονται όμως με τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές, όπως η μελέτη για τη Νατούρα, αλλά και το χάος με τους δασικούς χάρτες, το κτηματολόγιο, το χωροταξικό κλπ.

Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στη Σίφνο

O υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στις Κυκλάδες Νίκος Συρμαλένιος στην τελευταία του προεκλογική περιοδεία εκτός Μήλου, επισκέφθηκε τη Σίφνο.

Περιόδευσε μαζί με μέλη της Ο.Μ. Σίφνου στις Καμάρες, ενώ το βραδάκι μίλησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αρτεμώνα «Μαριάνθη Σίμου». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη, ο περιφερειας σύμβουλος Γιάννης Γεροντής, ο πρώην δήμαρχος Ανδρέας Μπαμπούνης και απλοί πολίτες.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν οι λόγοι για τους οποίους είναι επιτακτική η ανάγκη πολιτικής αλλαγής και επίσης διατυπώθηκαν οι προτάσεις μας και δεσμεύσεις μας για την ανάταξη του δημόσιου συστήματος υγείας για την ενίσχυση και επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, καθώς και οι προτάσεις μας για την αύξηση μισθών, μείωση τιμών, έλεγχο χρεών. Όλα αυτά μπορούν να διασφαλιστούν μόνο με την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και το σχηματισμό δημοκρατικής προοδευτικής κυβέρνησης, που θα ανοίξει το δρόμο σε μια νέα Ελλάδα με βιώσιμη κοινωνική και οικολογική ανάπτυξη.

Νίκος Συρμαλένιος

Υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ

18/5/2023