Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

«Φίλες και Φίλοι, Είναι σε όλους γνωστό ότι κάθε τόπος και κάθε κοινωνία αντιμετωπίζουν πολλά και άλλα είναι εύκολο να επιλυθούν και άλλα απαιτούν μεγάλη προσπάθεια και αγώνα.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν την υποχρέωση να παρακολουθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην λειτουργία του Δήμου και να δρουν άμεσα και αποτελεσματικά, τουλάχιστον γι αυτά που η λύση τους είναι απλή αλλά καθοριστική για την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Εγώ λοιπόν ως ενεργός δημότης Σίφνου για να διευκολύνω τους αρμόδιους κατέγραψα μερικά απλά προβλήματα και παραθέτω τι ζητάω:

-Ζητάω να μην καταστρέφεται η δημόσια περιουσία (λάμπες φωτισμού, κολώνες φωτισμού). Στο Κάστρο είναι πεσμένη κολώνα εδώ και 2 μήνες και κανείς δεν έχει φροντίσει να αποκατασταθεί στη θέση της. Επίσης σήματα της τροχαίας, πινακίδες οδών, κάδοι απορριμμάτων ακατάλληλοι για χρήση συμπληρώνουν μια εικόνα τσαπατσουλιάς που δεν ταιριάζει στο νησί μας.

-Ζητάω οι κάδοι απορριμμάτων να είναι περίκλειστοι και προστατευμένοι και να καθαρίζονται τακτικά.

-Ζητάω από τους συμπολίτες να μην πετάνε βαριά αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα, μπάζα) χωρίς να ειδοποιούν την αρμόδια υπηρεσία για να τα μαζέψει. Γιατί ο κάθε δημότης έχει ευθύνη για τον τόπο του.

-Ζητάω να καθαρίζονται οι σχάρες των όμβριων υδάτων, να ελέγχονται συχνά και να επισκευάζονται ώστε να μην δημιουργούνται κίνδυνοι για πλημμύρες κτλ

-Ζητάω να γίνεται έγκαιρος καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων από άγρια χόρτα για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων (καθαρισμός νεκροταφείων, γειτονιών, πάρκινγκ κτλ)

-Ζητάω να συντηρούνται τακτικά οι δρόμοι και να κλείνονται οι λακκούβες, γιατί πέρα από τις φθορές στα αυτοκίνητα είναι επικίνδυνες για πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων και απειλούν την ασφάλεια των οδηγών ντόπιων και επισκεπτών.

-Ζητάω οι παιδικές χαρές να είναι φωτισμένες και καθαρές.

-Ζητάω τα W.C. σε όλο το νησί μας να λειτουργούν υποδειγματικά και να δείχνουν τον πολιτισμό μας και τη νοικοκυροσύνη μας.

Όλα όσα ανέφερα είναι εύκολο να επιλυθούν αν υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση και ενεργοποίηση των αρμοδίων. Η σχέση δήμου – δημότη είναι αμφίδρομη. Αν ο δήμος λειτουργεί σωστά και ο δημότης θα συμμορφωθεί σε κανόνες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα και θα κάνουν τη Σίφνο μας να παραμείνει το καθαρότερο νησί.»

Γιάννης Γεροντής

Δημοτικός Σύμβουλος και Εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μήλου