Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Η εορτή της Παναγίας της Χρυσοπηγής αποτελεί κάθε χρόνο ορόσημο για την Σίφνο, αλλά και σημείο αναφοράς για τις Κυκλάδες. Η Πολιούχος του νησιού τιμάται με ξεχωριστή ευλάβεια από τους κατοίκους του και τους πολυπληθείς επισκέπτες.

Για μία ακόμα χρονιά το πανηγύρι γιορτάστηκε με τον πατροπαράδοτο παραδοσιακό τρόπο. Με λιγοστούς περιορισμούς ο κόσμος συμμετείχε ψυχή τε και σώματι στο μοναδικό αυτό τελετουργικό.

Η εικόνα έφτασε στις Καμάρες και από τον Άγιο Γεώργιο κατευθύνθηκε προς την προβλήτα του λιμανιού των Καμαρών. Επικεφαλής της πομπής ήταν ο Ποιμενάρχης της Μητρόπολης Σύρου, ο Δωρόθεος ο Β’.

Συνοδεία των ιερέων του νησιού, των ψαλτών, των αρχών του νησιού, των εκπροσώπων της πολιτικής εξουσίας και πλήθους πιστών η εικόνα μεταφέρθηκε στο «Champion Jet 1», το μεγαλοπρεπές ταχύπλοο της SeaJets.

Η είσοδος της στο πλοίο συνοδεύτηκε από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β’, τον πάτερ Ιωάννη των ψαλτών, την δήμαρχο Σίφνου Μαρία Ναδάλη, των βουλευτών Φίλιππου Φόρτωμα και Κατερίνας Μονογυιού, του εκπροσώπου της κυβέρνησης Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Ναυτιλίας κ. Κουτουλάκη, και των πανηγυράδων κ.κ. Νικηφόρου και Κων. Βερνίκου και της οικογένειας κας Μαργιώρας Γεωργούλη αλλά και των εθελοντών που μετέφεραν τα λάβαρα

Για πρώτη φορά έπειτα από το 2006 δεν ήταν κάποιο πλοίο της Aegean Speed Lines αυτό που θα μετέφερνε την εικόνα από τις Καμάρες στον Ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής. Η σκυτάλη παραδόθηκε στο «Champion Jet 1» της SeaJets που ολοένα και πιο ενεργά εμπλέκεται στα ακτοπλοϊκά δρώμενα της Σίφνου.

Ο καπετάνιος του πλοίου είναι ο άξιος καπετάν-Νίκος ο Χλωρός, ο γιος του θρυλικού καπετάν-Γιώργη του Χλωρού που μίσεψε για το στερνό ταξίδι πριν από ενάμισι χρόνο.

Η αξιωματικός του «Champion Jet 1» παρέλαβε την εικόνα στον καταπέλτη του πλοίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο χώρο της Οικονομικής Θέσης του πλοίου.

Εκεί τελέστηκε αγιασμός παρουσία επιβατών του πλοίου. Ο Μητροπολίτης Κυκλάδων τέλεσε τον αγιασμό επί του πλοίου κάνοντας αναφορά και στον Μάριο Ηλιόπουλο της SeaJets που συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην ακτοπλοΐα μας.

Το πλοίο μετά από σύντομο ταξίδι έφτασε στην Χρυσοπηγή όπου έλαβε μέρος το τελετουργικό της μεταφοράς της εικόνας στον Ιερό Βράχο. Στη συνέχεια ακολούθησε ο πανηγυρικός Εσπερινός και το πατροπαράδοτο πανηγύρι όπως το ξέραμε τον παλιό καλό καιρό.

Και του χρόνου με υγεία!

Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ: https://kaipoutheos.gr

Δείτε το βίντεο: