Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Η από 16.3.2020 κοινή επιστολή των Δημάρχων Μήλου, Σίφνου, Κύθνου, Κιμώλου & Σερίφου προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με θέμα: Ερωτήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοΐού και της ασθένειας COVID-19 στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους.

«Αγαπητέ Πρόεδρε, αφού ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας και σας ευχαριστήσουμε για τη συστηματική ενημέρωσή μας, με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την αγωνία μας σε σχέση με τη μετάδοση του κορωνοϊού και της ασθένειας COVID-19, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στα νησιά μας, και παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εξέταση από τους αρμόδιους φορείς των παρακάτω εύλογων ερωτημάτων μας:

*Ποια διαδικασία προβλέπεται για την ταυτοποίηση ενός ύποπτου κρούσματος στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους;

*Ποια διαδικασία έχει προβλεφθεί για τη μεταφορά ενός σοβαρού περιστατικού από μικρό νησιωτικό Δήμο σε Νοσοκομείο αναφοράς, στην περίπτωση που χρειαστεί.

*Υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των ήδη σοβαρά υποστελεχωμένων μονάδων υγείας σε μικρούς νησιωτικούς Δήμους το διάστημα αυτό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται; Αντιλαμβανόμενοι τις τεράστιες δυσκολίες της στελέχωσης στην παρούσα φάση, το ερώτημά μας είναι αν μπορεί να δοθεί στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού. Τονίζουμε ότι αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί κάποιος υπάλληλος από το ήδη περιορισμένο προσωπικό των Ιατρείων μας να τεθεί σε καραντίνα, θα προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα στη συνολική λειτουργία τους.

*Αν έχει προβλεφθεί ειδική εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στις μονάδες υγείας των μικρών νησιωτικών Δήμων.
Σας ευχαριστούμε για την προώθηση των ερωτημάτων μας.»

Ο Δήμαρχος Κιμώλου, Κώστας Βεντούρης, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου,

Ο Δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικέλης

Η Δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη

Ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης

Ο Δήμαρχος Σερίφου, Κώστας Ρεβίνθης