Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Μεγάλη φωτιά καίει εδώ και μερικές ώρες το γειτονικό νησί της Σερίφου. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 18.00, ενώ λίγο αργότερα στις 18:29 στάλθηκε μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

Για την κατάσβεση της επιχειρούν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα, ενώ από αέρος συνδράμει τις προσπάθειες τους ένα ελικόπτερο. Οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει και τον ουρανό της Μήλου, σκορπώντας θλίψη και ανησυχία στους κατοίκους για το αγαπημένο γειτονικό νησί.

serifos livadi pyrkagia 290624d min

serifos pyrkagia milos 290624 min

Σύμφωνα με πληροφορίες από το https://giannisserfanto.blogspot.com, η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Καμαλαύκα και επεκτάθηκε καίγοντας φρύγανα πολύ γρήγορα. Αυτή τη στιγμή (Σάββατο βράδυ περί τις 21.00 ώρα) πληροφορούμαστε ότι έχουν καεί 4 σπίτια, οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν με ένταση 7 και πλέον μποφόρ και το μέτωπο εξακολουθεί να καίει στο Καλό Αμπέλι έχοντας κατέβει κάτω από τον δρόμο... Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην περιοχή. Άλλο μέτωπο της φωτιάς προχωρά προς Καράβι...

Το πλοίο «Άρτεμις» μεταφέρει πυροσβέστες από την Σύρο, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης οκτώ οικισμών. Δύσκολη η κατάσταση έχουν καεί 4 σπίτια. 

Η κατάσταση στη Σεριφο εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στο νησί επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις, ενώ οι ενισχύσεις από τη Σύρο, αν και έχουν φτάσει δεν ήταν ευκολο να βγουν στο νησί καθώς το πλοίο δεν μπορούσε να δέσει στο λιμάνι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.
 
serifos pyrkagia 290624 min
 
serifos livadi pyrkagia 290624b min

Για δύσκολο και μεγάλο πύρινο μέτωπο έκανε λόγο μιλώντας στον Σκάι ο δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης. Ο ίδιος εξήγησε ότι η φωτιά είναι πάνω από τα Λιβαδάκια και κατευθύνεται σε βραχώδη έκταση στο βουνό, ενώ καίει χαμηλή βλάστηση.

Ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι τα εναέρια μέσα θα ενισχυθούν και θα πραγματοποιούν ρίψεις μέχρι να πέσει το σκοτάδι και ανέφερε ότι στο νησί πνέουν άνεμοι έντασης 9 μποφόρ.

serifos livadi pyrkagia 290624a min

serifos livadi pyrkagia 290624c min

Το πλοίο «Άνεμος» κενό επιβατών, φορτωμένο με πυροσβεστικά οχήματα και τα πληρώματα αυτών καταπλέει επίσης για την Σέριφο.

Παρόλο την ταλαιπωρία, των μελών του πληρώματος και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο Αιγαίο.

Το πλοίο Άνεμος, μόλις επέτρεψε  από το δρομολόγιο του, αναχωρεί εκ νέου κενό επιβατών, φορτωμένο πυροσβεστικά οχήματα και τα πληρώματα αυτών,  προκειμένου να συνδράμει για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο νησί της Σερίφου

Η εταιρεία  Aegean Sea Lines , το πλοίο «Άνεμος», οι αξιωματικοί και το πλήρωμα, δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους στο νησί της Σερίφου και τους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται αυτήν την εφιαλτική νύχτα, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να σβήσουν την φωτιά, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους, και τις οικογένειές τούς…

serifos pyrkagia anemos 290624 min