Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Ολοκληρώθηκε η 140η Αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) με προορισμό αυτή τη φορά την γειτονική Κίμωλο. Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) βρέθηκε για 5η φορά στην Κίμωλο στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Οι ιατρικές ειδικότητες που πλαισίωσαν την ομάδα των ΚΙΜ στην Κίμωλο ήταν:

Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός, Γυναικολόγος, Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, Γενικός Χειρουργός, Παιδίατρος, Οδοντίατρος,  Γενικός Ιατρός-Διαβητολόγος.

Επιπλέον, διαδικτυακά συμμετείχαν στο έργο των ΚΙΜ Διαιτολόγος, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος και Νευρολόγος.

Τα ιατρεία έλαβαν χώρα στο Αφεντάκειο Κληροδότημα Κιμώλου από την Πέμπτη 16 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023.

kimolos kinhtes iatrikes monades 2023

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την «Αναγέννηση & Πρόοδος» σε συνεργασία με την «Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας» (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπεδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η «Αναγέννηση & Πρόοδος» αποτελεί μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που σχεδιάζει και υλοποιεί μία σειρά δωρεάν δράσεων στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού και της Εκπαίδευσης.

Πηγή: https://www.randp.gr/mmu_140/