Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 ο 4ος κατά σειρά καθαρισμός για φέτος της παραλίας «Μακρόπουντα» από την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες»(ΑΜΚΕ), πρεσβευτή του προγράμματος «Sea Change Greek Islands» με την στήριξη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation που έχει στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιήθηκε ο καθαρισμός στην παραλία «Μακρόπουντα», η οποία βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού, απομονωμένη και μη προσβάσιμη από δρόμο. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί καθαρισμοί στις παραλίες: Βρωμόλιμνου, Γιωνή, Γαμπά και υπολείπονται άλλοι δύο καθαρισμοί (Μερσινιά,Βρουλίδι).

H  καταγραφή των απορριμμάτων  στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» ανέδειξε τα παρακάτω 4 βασικά απορρίμματα:

159 κομμάτια πλαστικού άνω των 2.5 εκ,

148 σχοινιά και σπάγκοι,

99 καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι και

87 σακούλες και κομμάτια σακούλας.

Με την ολοκλήρωση του καθαρισμού της παραλίας Μακρόπουντας, πλούσιο φωτογραφικό από την εθελοντική δράση οι «Κιμωλίστες» με ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Θα ενημερωθείτε για τον νέο προγραμματισμένο καθαρισμό εντός της εβδομάδος που ακολουθεί. Η συγκομιδή των σκουπιδιών (Γαμπά, Μερσινιά, Μακρόπουντα και Βρουλίδι) θα γίνει στο σύνολό της με τον τερματισμό των καθαρισμών και την συνδρομή σκάφους λόγω της μη προσβασιμότητας με άλλο μέσο.

Θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή με στόχο τη διαφύλαξη και προστασία του φυσικού μας πλούτου, στην όμορφη Κίμωλο. Επιλέγω να είμαι μέρος της λύσης. Είμαι η αλλαγή. Λέω όχι στα πλαστικά μίας χρήσης.»

Σχετικό άρθρο: