Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ), Πρεσβευτής του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», με την στήριξη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη που έχει στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, έχει ήδη πραγματοποιήσει καθ’ όλη την προηγούμενη χρονιά 2021, καθαρισμούς με δωρεά του Ιδρύματος, στις παραλίες: Βρωμόλιμνο, Γιωνή, Γαμπά, Μακρόπουντα και Βρουλίδι.

Οι παραλίες αυτές είναι μακριά από οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά έχουν σκουπίδια που φέρνουν οι δυνατοί βοριάδες και κατά πάσα πιθανότητα έχουν ταξιδέψει σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην παραλία «Μερσινιά» το 2021, αν και με καθυστέρηση μιας και ήταν πολύ βρώμικη.

kimolos mersinia 2022a

Ο καθαρισμός της ήταν ο τελευταίος για την προηγούμενη χρονιά. Η βραχώδης παραλία «Μερσινιά», βρίσκεται στη Βορειοδυτική πλευρά του νησιού, ανάμεσα στις παραλίες Βρουλίδι και Μακρόπουντα. Είναι απομονωμένη, χωρίς να υπάρχει πρόσβαση μέσω μονοπατιού παρά μόνο δια θαλάσσης.

Έχει ολοκληρωθεί η περισυλλογή όλου του όγκου των σκουπιδιών από τις παραλίες που πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί. Λόγω του τεράστιου όγκου σκουπιδιών στην παραλία «Μερσινιά» τα κύρια απορρίμματα που καταμετρήθηκαν ήταν τα εξής: καπάκια, μπουκάλια του νερού, καπάκια/δακτύλιοι. Επιλέγω να είμαι μέρος της λύσης. Είμαι η αλλαγή. Λέω όχι στα πλαστικά μίας χρήσης.

Με τις συντονισμένες δράσεις και την αρμονική συνεργασία μπορούμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην διαφύλαξη των καθαρών ακτών μας.

Περισσότερες φωτογραφίες από την δράση εδώ: https://www.kimolistes.com/ολοκλήρωση-καθαρισμού-παραλίας-μερσ/

Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ)