Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σερίφου από την απώλεια ενός συντοπίτη τους, οποίος έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, στην επιστολή του στον Υπουργό Υγείας κ.Κικίλια, τους 4 βουλευτές των Κυκλάδων, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, αλλά και την έπαρχο Περιφερειακής Ενότητας Μήλου κα.Έλλη Χωριανοπούλου ο δήμαρχος Σερίφου κ. Ρεβίνθης, για το συγκεκριμένο περιστατικό χάθηκε αρκετός χρόνος λόγω της μεταφοράς του ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου.

Ο κ. Ρεβίνθης ζητά από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, όταν παρουσιάζονται σοβαρά περιστατικά στο νησί, οι ασθενείς να μεταβαίνουν απευθείας σε υγειονομικές μονάδες της Αθήνας ώστε να μη χάνεται σημαντικός και κρίσιμος χρόνος, οποίος μπορεί αποβεί μοιραίος, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού και στη Σύρο, παρουσιάζεται έλλειψη γιατρών σε ορισμένες ειδικότητες, όπως και των κατάλληλων μέσων.

Αναλυτικά το αίτημα άρσης της υποχρεωτικής μετακίνησης των σοβαρών ιατρικών περιστατικών των κατοίκων της Σερίφου, στο Νοσοκομείο Σύρου.

serifos epistolh revinthis0120

serifos epistolh revinthis0120a

Ο Κωνσταντίνος Ρεβίνθης – Δήμαρχος Σερίφου – μίλησε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 «Η Φωνή του Αιγαίου» και στην εκπομπή «Carpe Diem, Αδραξε την ημέρα » με τους Νικόδημο Λιανό και Μανώλη Ζευγώλη.

Ο κος Ρεβίνθης κλήθηκε να σχολιάσει θέματα που αφορούν το χώρο της υγείας στο δήμο του (νησί Σερίφου) με αφορμή αποστολή επιστολής προς τον υπουργό Υγείας για “παράκαμψη” της Σύρου (Νοσοκομείο) και μεταφορά απευθείας στην Αθήνα των ασθενών από τις Δυτικές Κυκλάδες…
Παράλληλα αναφέρθηκε σε θετικές εξελίξεις στο νησί του και την πρόταση που θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες για παροχή κινήτρων προς γιατρούς ή δημόσιους υπαλλήλους του νησιού του.

Ακολουθεί το βίντεο της συνέντευξης: