Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Η Ίος και η Κίμωλος, ήταν ο επόμενος σταθμός του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλη Γλυνού, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά των Κυκλάδων.

Στην Ιο, όπου έφθασε με το πλοίο της γραμμής, τον περίμεναν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της επαρχίας Σαντορίνης και πρώην έπαρχος Θήρας Ηλίας Μάινας και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Βενιανάκης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μανώλης Γλυνός, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Χρήστο Βενιανάκη και Αντώνη Χατζηιωάννου, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας όπου ενημερώθηκαν για την ανάγκη περεταίρω ενίσχυσης του Κέντρου με ιατρούς και κυρίως με παιδίατρο η απουσία του οποίου δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια στους κατοίκους.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, επανέλαβε την δέσμευσή του ότι στο πρόγραμμα της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» υπάρχει μέριμνα για την στέγαση των γιατρών σε κάθε νησί της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: «Στο πρόγραμμα υγείας της παράταξής μας υπάρχει μέριμνα ώστε να υπάρχει σε κάθε νησί το “Σπίτι του Γιατρού”, παρέχοντας επιπλέον κίνητρα για την κάλυψη των κενών θέσεων στις δομές υγείας. Το “Σπίτι του Γιατρού” το οποίο θα καλύπτει οικονομικά η περιφερειακή αρχή θα λύσει το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν οι γιατροί οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά. Με την δομή αυτή που θα δημιουργήσει η περιφερειακή μας αρχή, θα πάψει πλέον να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα η στέγη για τους νέους -και όχι μόνο- επιστήμονες, παρέχοντάς τους ένα σημαντικό επιπλέον κίνητρο μαζί με μια σειρά και από άλλα που θα θεσπίσουμε, ώστε κανένα νησί να μην μείνει χωρίς γιατρό».

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο της Ίου Μιχάλη Πετρόπουλο παρουσία της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Μαργαρίτας Σαντορινάκη καθώς και εκπροσώπων αθλητικών συλλόγων.

Ο δήμαρχος της Ίο, παρουσίασε στον υποψήφιο περιφερειάρχη την υφιστάμενη κατάσταση των υποδομών στο νησί, αλλά και τις ανάγκες βελτίωσης κι ενίσχυσής τους, ιδιαιτέρως το καλοκαίρι που οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα, λόγω της τουριστικής κίνησης.

Στη συνέχεια κ. Μανώλης Γλυνός διήνυσε όλο το δημοτικό – επαρχιακό δίκτυο του νησιού από την μια άκρη έως την άλλη  για να έχει ίδια αντίληψη για την κατάσταση επισημαίνοντας ότι είναι η ευθύνη της Περιφέρειας το ασφαλές και σύγχρονο επαρχιακό οδικό δίκτυο, για το οποίο δυστυχώς χάθηκαν 4 χρόνια. Όπως τόνισε Περιφέρεια και Δήμοι, με πνεύμα συνεργασίας και συνέργειας χωρίς ανταγωνισμούς, μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των νησιών μας.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με επικεφαλής και μέλη υποψηφίων δημοτικών παρατάξεων με τους οποίους συζήτησε για την ανάγκη συνεργασίας την επόμενη ημέρα, μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων, σε όλα τα επίπεδα.

Ακολούθως, ο κ. Μανώλης Γλυνός, πραγματοποίησε περιοδεία σε καταστήματα του νησιού όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες για ζητήματα καθημερινότητας αλλά και ανάπτυξης του νησιού.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Μανώλης Γλυνός, αναχώρησε για την Κίμωλο.

Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Πέτρο Ηλιάκη πρώην έπαρχο Μήλου, Γιάννη Γεροντή πρώην δήμαρχο Σίφνου και τον Αντώνη Χατζηιωάννου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο όπου συναντήθηκαν αρχικά με τον δήμαρχο του νησιού Κώστα Βεντούρη ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ο δήμαρχος ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση στις υποδομές και την ανάγκη βελτίωσής τους δίνοντάς έμφαση στην επέκταση του επαρχιακού οδικού δικτύου, ώστε να καλύπτει και περιοχές με τουριστικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των λιμενικών  εγκαταστάσεων και ιδίως στη νότια άκρη του νησιού όπου θα πρέπει να γίνει παρέμβαση ώστε να περιοριστεί σημαντικά ο χρόνος μετάβασης από την Μήλο στην Κίμωλο, διευκολύνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων.

Παραλλήλως έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη δραματική υποστελέχωση του Δήμου Κιμώλου που διαθέτει μόνο δύο διοικητικούς υπαλλήλους αλλά και στην κενές θέσεις του Ιατρείο που διαθέτει μόνο δύο αγροτικούς ιατρούς.

Το ζήτημα του Κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, η υδατική επάρκεια καθώς και ζητήματα που αφορούν στο αναπτυξιακό μέλλον της Κιμώλου τέθηκαν επί τάπητος κατά την συνάντηση με τον δήμαρχο, με τον κ. Μανώλη Γλυνό να διαβεβαιώνει πως από την επόμενη ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Κίμωλος θα έχει «σύμμαχο» την περιφερειακή αρχή στις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων. «Η συνεργασία και η συνέργεια με τις τοπικές κοινωνίες και τους Δήμους των  νησιών είναι μονόδρομος και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Από την επόμενη ημέρα των εκλογών, με νέο ύφος και ήθος διοίκησης, μακριά από στείρες συγκρούσεις όλοι μαζί θα οδηγήσουμε τα νησιά μας στη νέα εποχή και θα μετατρέψουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», αναχώρησε για τη Σίφνο.

Από το Γραφείο Τύπου