Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Τη Σίφνο θα επισκεφτεί τηλεοπτικό συνεργείο οκτώ ατόμων του βρετανικού Channel 5, προκειμένου το νησί να προβληθεί σε σειρά – ντοκιμαντέρ, με την καταξιωμένη βρετανίδα αρχαιολόγο-ιστορικό Bettany Hughes.

Την εισήγηση, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέλαβε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου, κ. Φραγκίσκα Θεολόγου – Βλαχουτσάκου, η οποία έθεσε υπόψιν του Σώματος την επιστολή του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας συμβούλων τουριστικού μάρκετινγκ, με την οποία έχει συνάψει συνεργασία ο Δήμος.

Στην επιστολή του ο Γεν. Διευθυντής της εταιρείας αναφέρει, πως «με την ιδιότητα της εταιρείας εξειδικευμένων συμβούλων τουριστικού μάρκετινγκ, είμαστε σε επαφή με τη διακεκριμένη Βρετανίδα ιστορικό, δημοσιογράφο, συγγραφέα και παρουσιάστρια, κ. Bettany Hughes, που για πρώτη φορά οργανώσαμε την επίσκεψή της στη Σίφνο πριν 5 χρόνια, προκειμένου να καλύψει δημοσιογραφικά το φεστιβάλ γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”».

Πληροφορώντας, σχετικά με το βιογραφικό της κ. Hughes, σημειώνεται, πως «στο ενεργητικό της, διαθέτει συνεργασίες με κορυφαία Βρετανικά και Διεθνή ΜΜΕ, όπως η Daily Telegraph, BBC, Discovery Channel, Times, κλπ, ενώ η επιτυχημένη συγγραφική της δραστηριότητα, την κατατάσσει πλέον ανάμεσα στις εξέχουσες προσωπικότητες της Μεγάλης Βρετανίας στις επιστήμες της ιστορίας και αρχαιολογίας».

Σχετικά με το ενδιαφέρον που εξέφρασε η διακεκριμένη επιστήμων, για τη Σίφνο, ο Γεν. Διευθυντής της εταιρείας μάρκετινγκ αναφέρει, ότι «εντυπωσιασμένη από την πρώτη της επίσκεψη στο νησί σας, η κ. Hughes αποφάσισε να εντάξει τη Σίφνο σε τηλεοπτικά γυρίσματα που πραγματοποιεί την περίοδο αυτή σε νησιά του Αιγαίου, για την παραγωγή σειράς επεισοδίων – ντοκιμαντέρ, που θα μεταδοθεί στο δημοφιλές Βρετανικό Channel 5 και θα εστιάζει στην ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία». Παράλληλα ενημερώνει, πως «αναμένεται η μετάδοση της εκπομπής να καλύψει εκατομμύρια τηλεθεατών στη Βρετανία και παγκοσμίως».

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Σίφνου ομόφωνα αποφάσισε την κάλυψη των εξόδων διαμονής τεσσάρων ατόμων της παραγωγής σε 4 δωμάτια, για τρεις διανυκτερεύσεις σε ποιοτικό κατάλυμα με πρωινό και wi-fi. Παράλληλα, ο Δήμος θα καλύψει τρία γεύματα – ένα γεύμα την ημέρα – για οκτώ άτομα, ενώ θα παρέχει ένα mini-van, υποστήριξη στις ξεναγήσεις στο νησί, καθώς και τη μετακίνηση από και προς το λιμάνι των Καμαρών, για την άφιξη και αναχώρηση των στελεχών της παραγωγής και της κ. Hughes. Τα συνολικά έξοδα όλων των παραπάνω ενεργειών, ανέρχεται σε 690 ευρώ.

Πέραν της πολύ αξιόλογης αναμενόμενης προβολής και έπειτα από αίτημα και διαπραγμάτευση από πλευράς της προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, συμφωνήθηκε με την παραγωγή επίσης, να διατεθεί μετά τη μετάδοση του επεισοδίου, link με το βίντεο – απόσπασμα μόνο με τη Σίφνο, που θα αξιοποιηθεί από το Δήμο για σκοπούς προβολής του προορισμού.