Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Η Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες» συνεχίζει για 4η χρονιά την υλοποίηση των δράσεων της στο νησί της Κιμώλου. Οι δράσεις είναι συνυφασμένες με το μέλλον του περιβάλλοντος και συμβάλλουν στην μείωση των προβλημάτων του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την ταυτόχρονη προστασία των θαλάσσιων οργανισμών.

Η Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες», Πρεσβευτής του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη ξεκινά με τον πρώτο καθαρισμό την Κυριακή 17/10/2021 της παραλίας «Βρωμόλιμνου», αντικαθιστώντας τον καθαρισμό της παραλίας «Γιωνή» που αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Η παραλία βρίσκεται στην Βόρειοανατολική πλευρά του νησιού, 100 μέτρα μακριά από το πιο κοντινό δρόμο. Σύμφωνα με τους «Κιμωλίστες» τονίζεται ότι η παραλία αυτή καθαρίστηκε και πέρυσι, όπου είχαν συγκεντρωθεί 2 τσουβάλια του τόνου και 4 τσουβαλάκια με σκουπίδια, ενώ την φετινή χρονιά συλλέχθηκαν 7 τσουβάλια!

kimolistes vrwmolimni 2021a

H καταγραφή των απορριμμάτων στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» ανέδειξε τα παρακάτω 5 βασικά απορρίμματα:

168 κομμάτια πλαστικού άνω των 2.5 εκ,

159 κομμάτια φελιζόλ άνω των 2.5 εκ,

119 καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι,

107 μπουκάλια νερού/αναψυκτικού και

105 σακούλες και κομμάτια σακούλας.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά και η βοήθεια του Δήμου Κιμώλου που ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη μεταφορά των σκουπιδιών.

Οι «Κιμωλίστες ευχαριστούν» θερμά τον Δήμο Κιμώλου και όσους συνέβαλαν στον καθαρισμό της παραλίας και στον αγώνα τους για έναν ομορφότερο πλανήτη, ένα πιο υγιές περιβάλλον και καθαρότερες παραλίες στο νησί της Κιμώλου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εθελοντική δράση εδώ...

kimolistes vrwmolimni 2021b