Κίμωλος-Σίφνος-Σέριφος

Η Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ) έθεσε υποψηφιότητα για τα βραβεία ECTN AWARDS 2021, της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την σύμπραξη των Europa Nostra, The European Travel Commission & NECSTouR και με την υποστήριξη του Creative Tourism Network(CTN) και της “Via Francigena” Cultural Route of the Council of Europe, των οποίων η θεματική ενότητα για αυτή την χρονιά αφορούσε: «Την Αναδόμηση του Ευρωπαϊκού Τουρισμού μέσω της Κουλτούρας, της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Δημιουργικότητας».

Ευχαριστούμε το European Cultural Tourism Network για την βράβευσή μας, την κριτική επιτροπή και όλους όσους πίστεψαν στην υποψηφιότητά μας! Αποτελεί μέγιστη τιμή η διάκριση αυτή για τους «Κιμωλίστες» που συμπλήρωσαν φέτος 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας με ποικίλες δράσεις. Η τιμητική αυτή διάκριση ανάμεσα σε σημαντικές υποψηφιότητες Ευρωπαϊκών χωρών αναδεικνύει το νησί της Κιμώλου σε παγκόσμια κλίμακα, τον υπαίθριο σινεμά CineΚαλησπερίτη του οποίου ο εμπνευστής νιώθει περήφανος για την αναγνώριση της εθελοντικής προσφοράς της ομάδας του και για όλους όσους συνέδραμαν όλα αυτά τα χρόνια με την άοκνη προσφορά τους!

kimolistes ectn awards 2021a

Ευχαριστούμε την Κ. Άντζελα Γκερέκου/Angela Gerekou μέλος της κριτικής επιτροπής του 14ου Διεθνές Συνεδρίου European Council Tourism Network και τον Κ. Manos Vougioukas , Γενικό Γραμματέα του ECTN – European Cultural Tourism Network για την συμβολή τους στην βιώσιμη πολιτιστική τουριστική ανάπτυξη για τις χώρες της Ευρώπης. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ζήνο Παναγιωτίδη και την Εταιρεία διανομής ταινιών « Rosebud.21», το Cyclades Preservation Fund -CPF, το CineDoc Island, τον Δήμος Κιμώλου, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation,το Αφεντάκειον Κληροδότημα Κιμώλου, τους υποστηρικτές μας, τους επιχειρηματίες της Κιμώλου που βρίσκονται πάντα δίπλα μας, τους χορηγούς μας, τους εθελοντές μας από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό μας και δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τον κ. Ντίνο Αυγουστίδη του οποίου η αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια, έχει συντελέσει στην επίτευξη του σκοπού του CineΚαλησπερίτη.

Η διάκριση αυτή οφείλεται στην διαρκή στήριξη όλων σας!

Ακολουθεί μικρή περίληψη της υποψηφιότητάς μας!

Ο Κιμωλιάτικος τρόπος ζωής είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τομείς όπως οι Τέχνες, το Festival «Κimolos Experience», τις παραδοσιακές αξίες όπου συνεισφέρουν στην διάδοση της ίδιας της κουλτούρας του. Οι Τουρίστες από το εξωτερικό και την Ελλάδα συνδέονται άμεσα με την Ελληνική Πολιτιστική κληρονομιά και τον ιδιαίτερο Κυκλαδίτικο χαρακτήρα της Κιμώλου. Ο Cine Kαλησπερίτης εξαιτίας της ενασχόλησής του με την προώθηση των τοπικών αξιών, μέσω των προβολών του, έχει σε μεγάλο βαθμό ευαισθητοποιήσει τους τουρίστες και τους νησιώτες κατοίκους που φέρνουν στο φως τον χαμένο συνδετικό ιστό για συνεχή και ωφέλιμη βιωσιμότητα. Οι ταινίες που επιλέγονται δίνουν αφορμή για προβληματισμούς, σχετικά με την προστασία της Θάλασσας, την διαφορετικότητα των ανθρώπινων σχέσεων, τo περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο, την πολιτιστική μας ταυτότητα, ευαισθητοποιώντας το κοινό ποικιλοτρόπως. Ο σεβασμός προς τη φύση αποτελεί το στοιχείο κλειδί για να θέτουμε προς εφαρμογή τις δράσεις μας για την μείωση του πλαστικού, σε μια καθαρή Αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα. Ο Cine Kαλησπερίτης λειτουργεί ως ένα πολιτιστικό μοντέλο των λογιζόμενων ικανών προοπτικών της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης ενώ ταυτοχρόνως υπερασπίζεται τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Κιμώλου.

Εθελοντική Ομάδα «Κιμωλίστες» (ΑΜΚΕ)

kimolistes ectn awards 2021b