Μήλος

Διαδικτυακό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς των Κυκλάδων

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» διοργανώνει Διαδικτυακό Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων με θέμα:

Περισσότερα...

Βράβευση 17 εστιατορίων του Νοτίου Αιγαίου στην απονομή των Χρυσών Σκούφων 2021!

Κυριάρχησαν για μια ακόμη φορά φέτος τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου, στη λαμπερή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2021, το βράδυ της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία», με το Νότιο Αιγαίο να παραμένει σταθερά ο πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία.  Η τελετή είχε έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Παρόντος του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου  - ο οποίος στην αντίστοιχη τελετή του 2019 είχε βραβευτεί για την κατάκτηση του τίτλου “Νότιο Αιγαίο

Περισσότερα...

«Να μεριμνήσουν οι Δήμοι για τη στέγαση των συναδέλφων στα νησιά των Κυκλάδων»

Επιστολή προς τους Δήμους όλων των νησιών των Κυκλάδων απέστειλε η Διοίκηση της Ε.Λ.Μ.Ε. Α΄ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ζητώντας τους να μεριμνήσουν οι Δήμοι για τη στέγαση των συναδέλφων στα νησιά των Κυκλάδων, να αξιοποιηθούν τα κτίρια των Δήμων για τη διαμονή Μόνιμων και Αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα νησιά . Στην επιστολή της η Ε.Λ.Μ.Ε. Α΄ ΚΥΚΛΑΔΩΝ αναφέρει:

«Κύριοι Δήμαρχοι, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως θα γνωρίζετε πλέον, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα νησιά των Κυκλάδων, λόγω των αυξημένων ενοικίων και του ιδιαίτερα υψηλού κόστους διαβίωσης στο νησιά των Κυκλάδων, καθιστούν όλο και περισσότερο τη ζωή, το έργο , τη διαβίωση τους όλο και πιο δύσκολη. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις συνεχείς περικοπές μισθών και

Περισσότερα...

«Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Π.Ε Κυκλάδων»

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι το Σάββατο 14-8-2021 και την Κυριακή 15-8-2021 σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - Π.Ε. Κυκλάδων, είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο

Περισσότερα...

Σύλλογος Γυναικών Κυκλάδων: «Σήμερα καίγεται το αύριο»

Η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη περιβαλλοντική καταστροφή, η οποία υπονομεύει το μέλλον των επόμενων γενεών και έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην υγεία, την οικονομία, την κοινωνία. Η κλιματική κρίση, η οποία έχει συγκεκριμένα ανθρωπογενή αίτια, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά πλημμελή αντιμετώπιση του φαινομένου από την πολιτεία οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο σοβαρών επιπτώσεων, οι οποίες θα ενταθούν στο άμεσο μέλλον.

Η δραματική υποστελέχωση του πυροσβεστικού σώματος, η υποχρηματοδότηση της δασοπυρόσβεσης, η άναρχη δόμηση, το ανεπαρκές νομοθετικό πλαίσιο και η παντελής ανυπαρξία επιχειρησιακού σχεδιασμού προστασίας της φύσης, ακόμα και των περιοχών ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, είναι παράμετροι οι οποίες

Περισσότερα...

«Ανακοίνωση-Ισχυρή Σύσταση» από την Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων

Η Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων παρακαλεί όλους τους πολίτες και επισκέπτες των Κυκλάδων και ιδιαίτερα των νησιών Άνδρου, Σίφνου, Πάρου, Νάξου και Τήνου να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες και ώρες και να απέχουν από περιοχές υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, καθώς και να αποφύγουν κάθε άλλη δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ιδιαίτερα συστήνεται στους πεζοπορικούς-ορειβατικούς συλλόγους και στα μέλη αυτών να απομακρυνθούν από αυτές τις περιοχές και να διακόψουν κάθε πεζοπορία.

Η Αν.Δ/ντρια Δασών Κυκλάδων

Μαρία Φώσκολου

Seajets: Ταχύτατη μεταφορά πυροσβεστών στη Ρόδο

Η SEAJETS ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων για να συνδράμει στη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στη Ρόδο.


Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Iωάννη Πλακιωτάκη, η SEAJETS ναύλωσε το πλοίο Olympus και προσέφερε δωρεάν τη μεταφορά των πυροσβεστικών δυνάμεων από τον Πειραιά προς Ρόδο, με την ίδια ταχύτητα που ανταποκρίθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές της Σάμου και της Καρπάθου που κατασβέστηκαν επιτυχώς. Το Olympus

Περισσότερα...

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: «Μέτρα προστασίας κατά την εκδήλωση υψηλών θερμοκρασιών»

Στις δεδομένες κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδων, Δωδεκανήσου), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, συνιστάται:

*Να

Περισσότερα...

Το «Πόθεν έσχες» για καθέναν από τους τέσσερις βουλευτές των Κυκλάδων

Τα «Πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων της χώρας δόθηκαν στη δημοσιότητα επισήμως από την ιστοσελίδα της Βουλής.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το «Πόθεν έσχες» για καθέναν από τους τέσσερις βουλευτές των Κυκλάδων

Επισυνάπτονται οι σύνδεσμοι για τους τέσσερις βουλευτές του νομού Κυκλάδων.

Γιάννης Βρούτσης (ΝΔ)

Κατερίνα Μονογυιού (ΝΔ)

Φίλιππος Φόρτωμας (ΝΔ)

Νίκος Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ)

Γ.Χατζημάρκος: «Οι αρνητές του εμβολίου να αναλάβουν την ευθύνη τους»

Την άποψη ότι θα πρέπει και να περιοριστεί το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των συνεχών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων των αρνητών του εμβολιασμού, εξέφρασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ με τον Γιάννη Ντσούνο, ζητώντας από όλους να επιδείξουν σύνεση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.


 «Με το δικαίωμά τους  να μην εμβολιαστούν κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα , η μια ή δυο σχετικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενέχουν θέση συμβολισμού. Ο συμβολισμός αυτός ακυρώνεται από το συνεχές , σχεδόν μέρα παρά μέρα,  κάλεσμα  και  καταλήγει σε υπονόμευση κάθε προσπάθειας προστασίας και της δημόσιας υγείας και της οικονομίας. Είναι σαφής η επιθυμία

Περισσότερα...