Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Παραμένει στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια το «Άρτεμις»

Την παράταση της παρουσίας του ΕΓ/ΟΓ πλοίου «Άρτεμις» στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια αποφάσισε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με χθεσινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Λ.Λ.Π.Ν.Ε., Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Περισσότερα...

«Μεταφορικό Ισοδύναμο» τέλος - Έρχεται «Η Κάρτα του Νησιώτη»

Στην προετοιμασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να νομοθετήσει και να λειτουργήσει εντός του έτους 2025 την «κάρτα του νησιώτη», στην οποία θα ενσωματωθεί τόσο το μεταφορικό ισοδύναμο, όσο και άλλα προνόμια, τα οποία θα ανακοινωθούν στην πορεία αναφέρεται σε συνέντευξή του στην «Δημοκρατική» ο υφυπουργός κ. Γιάννης Παππάς αποκαλύπτοντας επιπλέον ότι έχουν εντοπιστεί ατασθαλίες στο μεταφορικό ισοδύναμο, για κάποιες από τις οποίες τα ευρήματα είναι σοβαρά και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης η οποία και γίνεται.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας στο

Περισσότερα...

Οι Δυτικές Κυκλάδες στο έλεος της ακτοπλοϊκής εγκατάλειψης

Για μια ακόμα φορά οι Δυτικές Κυκλάδες περνάνε έναν ακόμα βαρύ ακτοπλοϊκό χειμώνα. Θύματα της αυτορρύθμισης της αγοράς τα νησιά μας, βρίσκονται εγκαταλελειμμένα από άποψη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, αφού και οι ελπίδες για το δεύτερο πλοίο που θα δρομολογούνταν, το πλοίο “Άνεμος”, μετακινήθηκε προς το Βόρειο Αιγαίο, προφανώς για να μπαλώσει ανυπέρβλητα κενά της εκεί περιοχής.

Περισσότερα...

Το νέο σχήμα της Περιφερειακής Διακυβέρνησης του Νοτίου Αιγαίου

Η αξιοποίηση του συνόλου των εκλεγμένων μελών της περιφερειακής αρχής, τα οποία αναλαμβάνουν ρόλο και τομέα ευθύνης, αποτελεί για μια ακόμη φορά το βασικό χαρακτηριστικό του νέου  σχήματος Περιφερειακής Διακυβέρνησης του Νοτίου Αιγαίου, που ανακοινώνεται από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Περισσότερα...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού στο Νότιο Αιγαίο

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν από την Τετάρτη βράδυ 20/12 ως και την Πέμπτη 21/12 σε όλο το Ν. Αιγαίο και παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων) :

Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.

Να αποφεύγουν τις

Περισσότερα...

Η ανάδειξη της Παραδοσιακής Τυροκομίας των Κυκλάδων ως Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 12 Δεκεμβρίου η συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με την Προετοιμασία του Φακέλου Υποψηφιότητας για την εγγραφή στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO 2003)

Περισσότερα...

Εκπαιδεύοντας εθελοντές για την προστασία της Άγριας Ζωής στις Κυκλάδες (PHOTOS)

Το νεοσύστατο Δίκτυο ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ (Cyclades Care for Wildlife/ CCfW) διοργάνωσε στις αρχές Νοεμβρίου στη Σύρο ένα τριήμερο συναντήσεων, ενημερώσεων και εκπαιδεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης τεχνικών διάσωσης θαλάσσιων θηλαστικών, χελωνών και άγριων πτηνών, με σκοπό την ενίσχυση της προστασίας εμβληματικών και συχνά ευάλωτων ή και απειλούμενων ειδών που συναντώνται στις Κυκλάδες, μέσω της συντονισμένης δράσης εθελοντών και αρμόδιων φορέων.

Το Δίκτυο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του Cyclades Preservation Fund (CPF) και των εξειδικευμένων οργανισμών περίθαλψης άγριων ζώων Εταιρεία για τη

Περισσότερα...

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενημερώνει ότι εκδόθηκε νέο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν από την Τετάρτη 22/11 ως πρωί της Πέμπτης 23/11 σε όλο το Ν. Αιγαίο και παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες προστασίας (πριν και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων):

Να ελέγχουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιώνονται για την ομαλή λειτουργία τους.

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, τους πλημμυρισμένους

Περισσότερα...

Conde Nast Traveller: Οι Κυκλάδες στους 12 απόλυτους προορισμούς διακοπών για το 2024!

Τα 12 μέρη της Ευρώπης που είναι τα καλύτερα για διακοπές το 2024, παρουσιάζει το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, Conde Nast Traveller, στο πλαίσιο του παγκόσμιου οδηγού του για τα Καλύτερα Μέρη στον κόσμο για τη νέα χρονιά, με τις Κυκλάδες να προβάλλουν ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές των συντακτών του.

Περισσότερα...