Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

«Θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός στα ερωτήματα για το αεροδρόμιο Νάξου;»

Στα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του αεροδρομίου Νάξου αλλά και στην αναβάθμισή του, αναφέρεται ο υπ. Βουλευτής και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:

Περισσότερα...

Κ.Π. Θησέας Κυκλάδων: Νέο διαδικτυακό εργαστήριο για μαθητές Λυκείου

Τα διαδικτυακά εργαστήρια για μαθητές & μαθήτριες λυκείου με τίτλο: «Eφηβικές Aνησυχίες» …κάνε log in! ολοκληρώνονται με το 6ο διαδικτυακό εργαστήριο που έχει θέμα: «Πατάω γερά στα πόδια μου».

Περισσότερα...

Προσοχή: Τηλεφωνική απάτη – Υποδύονται υπηρεσίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου!

Μια νέα μέθοδος κακόβουλης επίθεσης παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από κύκλωμα απατεώνων. Αυτή τη φορά, οι επιτιθέμενοι υποδύονται υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, χρησιμοποιώντας υπαρκτά ονοματεπώνυμα, με σκοπό να αποσπάσουν, από εταιρείες προμηθευτών και αναδόχων έργων, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών IBAN και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες με το πρόσχημα τεχνικού προβλήματος στις πληρωμές.

Προσοχή: Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν ζητάνε ποτέ μέσω τηλεφώνου στοιχεία IBAN.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προειδοποιούν προμηθευτές και αναδόχους: «Μην δίνετε κανένα στοιχείο από το τηλέφωνο

Περισσότερα...

Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του «Πρέβελης» λόγω κακοκαιρίας

H ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στους λιμένες που προσεγγίζει το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ «Πρέβελης», τα παρακάτω δρομολόγια θα παραμείνουν ανεκτέλεστα:

Περισσότερα...

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Η Πάρος αξίζει καλύτερες υπηρεσίες δημόσιας υγείας»

Τον προβληματισμό αλλά και την ανησυχία του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας της δημόσιας υγείας στη Πάρο εξέφρασε ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πολυχρονάκος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί.

Ο κ. Πολυχρονάκος κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας, διαπίστωσε:

  • Τα κενά που υπάρχουν σε βασικές ειδικότητες γιατρών όπως παθολόγου, χειρουργού, μικροβιολόγου, γυναικολόγου. Η υποστελέχωση, έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι βάρδιες.
  • Δεν υπάρχει μονάδα αιμοκάθαρσης, κάτι που σημαίνει ότι οι χρονίως πάσχοντες κάτοικοι της Πάρου πρέπει να ταξιδεύουν τρεις φορές την εβδομάδα

Περισσότερα...

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Πρόγραμμα δωρεάν πρόσβασης στην προσχολική εκπαίδευση

Στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης οικογενειών που προβλέπεται μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2021-2027, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης  «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στο Νότιο Αιγαίο, κύκλος 2022-2023».

Πρόκειται για τον πρώτο από τους τρεις ετήσιους κύκλους της εν λόγω δράσης και αφορά στο τρέχον σχολικό έτος 2022–2023.   Η συνολική δημόσια δαπάνη της Πράξης ανέρχεται σε 9.230.102,63 € εκ των οποίων τα 4.000.000,00 € θα διατεθούν από το

Περισσότερα...

Κυκλάδες – Υγεία: Από φτωχός συγγενής...φτωχότερος

Στις 09/03/23 δημοσιοποιήθηκε προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για νέες, μόνιμες θέσεις ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων. Με το άκουσμα της είδησης αυτής ελπίζαμε ένα σημαντικό μέρος των θέσεων να βρίσκονται στις Κυκλάδες, μιας και τα προβλήματα και τα κενά στις δομές υγείας είναι τεράστια και γνωστά στους αρμόδιους.

Περισσότερα...

Γιάννης Πολυχρονάκος: Για το αδιέξοδο που οδηγούνται τα σφαγεία στα νησιά

Στο θέμα της βιωσιμότητας και της λειτουργίας των σφαγείων στα νησιά των Κυκλάδων, αναφέρεται με παρέμβαση του ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και υπ. Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:

Περισσότερα...

Την Τήνο επισκέφτηκε ο Γιάννης Πολυχρονάκος (PHOTOS)

Στην Τήνο βρέθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος όπου είχε σημαντικές επαφές με φορείς και πολίτες.

Συναντήθηκε με την Έπαρχο κα Δεληγιάννη, τον Δήμαρχο κ. Σιώτο , την υπεύθυνη για το συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας  του Κέντρου Υγείας κα Σουράνη ,  με μέλη του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Τήνου «Νικόλαος Κόγκος», με την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κα Αλοιμόνου με μέλη της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Τήνου και με αρκετούς πολίτες του νησιού.

Επ’ ευκαιρία των αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν στο Σύλλογο Φίλων Κ.Υ.  κ. Πολυχρονάκος συμμετείχε στη διαδικασία των εκλογών δηλώνοντας πως «Πρέπει να ενισχύουμε τις προσπάθειες των συλλόγων που στοχεύουν στο κοινό καλό, ιδιαιτέρως όταν

Περισσότερα...

«Πάμε κι όπου βγει» με το «Πρέβελης»

Η αναχώρηση του πλοίου «Πρέβελης» με 114 επιβάτες, μετά από πρόσκρουση στο λιμάνι Πηγαδιών της Καρπάθου είναι ένα ακόμα παράδειγμα της εγκληματικής νοοτροπίας του «πάμε κι όπου βγει». Μιας πολιτικής που οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με δεκάδες θύματα.

Περισσότερα...