Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

«Μέτρα προστασίας από την εκδήλωση υψηλών θερμοκρασιών»

Στις δεδομένες κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Για το λόγο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη ότι εκδόθηκε το υπ’ αριθ. 2927/2024 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, με το οποίο προβλέπονται συνθήκες καύσωνα, από την Κυριακή 14/7 έως και την Δευτέρα 15/7, ενημερώνουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδων, Δωδεκανήσου), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να

Περισσότερα...

Οι Φρυκτωρίες σε 10 νησιά θα ενώσουν και φέτος τις Κυκλάδες

Ηαντίστροφη μέτρηση άρχισε για την Κυριακή 23 Ιουνίου, παραμονή του Αγίου Πνεύματος, όταν και θα ανάψουν οι Φρυκτωρίες, ώστε να αναβιώσει το αρχαίο έθιμο, με επίκεντρο τη Σίφνο, που εκτίνεται σε όλες τις Κυκλάδες.

Φέτος, οι εκδηλώσεις αποκτούν πιο μαζικό χαρακτήρα, καθώς αναμένεται να ανταποκριθούν από ιστορικά μνημεία και τους δικούς τους πύργους η Άνδρος, η Θήρα, η Κέα, η Κίμωλος, η Κύθνος, η Μήλος, η Σέριφος, η Σύρος, η Πάρος η Φολέγανδρος, άλλα και άλλα νησιά που τα προηγούμενα χρόνια δεν συμμετείχαν.

Οι Φρυκτωρίες στη Σύρο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας "ο Ποσειδών" μαζί με την ΚοινΣΕπ Απάνω Μεριάς, προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στo Μύττακα στις

Περισσότερα...

Μήλος: Ενημερωτικές διαλέξεις της Αστυνομίας σε μαθητές & εκπαιδευτικούς

Κατά το μήνα Μάϊο 2024 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών σε Σύρο, Ρόδο, Κάλυμνο και Μήλο πραγματοποίησαν 6 ενημερωτικές διαλέξεις τις οποίες παρακολούθησαν 505 νήπια, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Περισσότερα...

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: «Μέτρα προστασίας από την εκδήλωση υψηλών θερμοκρασιών»

Στις δεδομένες κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Για το λόγο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη ότι εκδόθηκε το υπ’ αριθ. 2048/2024 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, με το οποίο προβλέπονται συνθήκες καύσωνα, από την Τρίτη 11/6 έως και την Παρασκευή 14/6, ενημερώνουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδων, Δωδεκανήσου), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να

Περισσότερα...

Παρέμβαση Φόρτωμα για την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων Κυκλάδων

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας στους αρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως. Ο βουλευτής ζήτησε από τους Υπουργούς, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να του παρέχουν τη σχετική ενημέρωση, ως προς το σε ποιές ενέργειες και πρωτοβουλίες προτίθενται να προβούν ώστε να επιλυθεί, επί μονίμου βάσεως, το ζήτημα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Κυκλάδων και ιδιαίτερα σ’ αυτές που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα υποστελέχωσης.

Ο κ. Φόρτωμας στην ερώτησή του, εξήρε τις διαρκείς και συντονισμένες προσπάθειες της Κυβέρνησης και των σωμάτων ασφαλείας, αποτέλεσμα

Περισσότερα...

«Η καθυστέρηση στις αεροδιακομιδές εντείνει την υγειονομική ανασφάλεια στα νησιά»

Τις τελευταίες μέρες, σειρά περιστατικών που έχρηζαν επείγουσα αεροδιακομιδή από τα νησιά προς νοσοκομεία της Αθήνας, έφεραν πάλι με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα, το θέμα της υγειονομικής ανασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της νησιωτικής Ελλάδας.

Περισσότερα...

Παραμένει στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια το «Άρτεμις»

Την παράταση της παρουσίας του ΕΓ/ΟΓ πλοίου «Άρτεμις» στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια αποφάσισε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με χθεσινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Λ.Λ.Π.Ν.Ε., Ευάγγελου Κυριαζόπουλου.

Περισσότερα...

«Μεταφορικό Ισοδύναμο» τέλος - Έρχεται «Η Κάρτα του Νησιώτη»

Στην προετοιμασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να νομοθετήσει και να λειτουργήσει εντός του έτους 2025 την «κάρτα του νησιώτη», στην οποία θα ενσωματωθεί τόσο το μεταφορικό ισοδύναμο, όσο και άλλα προνόμια, τα οποία θα ανακοινωθούν στην πορεία αναφέρεται σε συνέντευξή του στην «Δημοκρατική» ο υφυπουργός κ. Γιάννης Παππάς αποκαλύπτοντας επιπλέον ότι έχουν εντοπιστεί ατασθαλίες στο μεταφορικό ισοδύναμο, για κάποιες από τις οποίες τα ευρήματα είναι σοβαρά και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης η οποία και γίνεται.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας στο

Περισσότερα...

Οι Δυτικές Κυκλάδες στο έλεος της ακτοπλοϊκής εγκατάλειψης

Για μια ακόμα φορά οι Δυτικές Κυκλάδες περνάνε έναν ακόμα βαρύ ακτοπλοϊκό χειμώνα. Θύματα της αυτορρύθμισης της αγοράς τα νησιά μας, βρίσκονται εγκαταλελειμμένα από άποψη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, αφού και οι ελπίδες για το δεύτερο πλοίο που θα δρομολογούνταν, το πλοίο “Άνεμος”, μετακινήθηκε προς το Βόρειο Αιγαίο, προφανώς για να μπαλώσει ανυπέρβλητα κενά της εκεί περιοχής.

Περισσότερα...