Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Ο Βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, η ΟΜ Κέας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων διοργανώνουν επίσκεψη-περιοδεία του Σταύρου Αραχωβίτη, Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και πρ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Φάνη Κουρεμπέ, Συντονιστή Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κέα. Ακολουθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Δευτέρα, 28/06/2021:

20.00-22.30 Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Η Αγροτική Ανάπτυξη στα μικρά Κυκλαδονήσια: Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Γεωργία και Μεταποίηση» στο Κηποθέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κέας στο Μυλοπόταμο.

Έχουν προσκληθεί για παρέμβαση ο Νίκος Μανιός, πρ. βουλευτής Κυκλάδων, ο Μόσχος Κορασίδης, εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κυκλάδων, οι δύο Αγροτικοί Συνεταιρισμοί του νησιού καθώς και παραγωγοί από όλους τους τομείς: μελισσοκομία, κτηνοτροφία, γεωργία καθώς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων. Έχουν επίσης κληθεί να παρέμβουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της ΕΑΣ (Άνδρος, Κύθνος, Μήλος, Κίμωλος, Ίος, Σέριφος, Σίφνος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη)  είτε διά ζώσης είτε με τηλε-σύνδεση. 

Τρίτη, 29/06/2021:

09.30-17.00: Περιοδεία σε αγροτικές περιοχές καθώς και σε παραγωγικές μονάδες του νησιού (Κάτω Μεριά, Ποίσσες, Ιουλίδα, Κορησσία, κ.α.)