Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων τιμά τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων για κοινωνική απελευθέρωση. Όλοι μας στην καθημερινότητά μας βλέπουμε να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής μας και να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε σε βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις.

Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ προωθεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα ξέφρενα κέρδη τους, με τον πληθωρισμό να καλπάζει σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, την ενέργεια, τη στέγαση, που έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός μας, ενώ οι μισθοί μας βρίσκονται καθηλωμένοι για χρόνια. Χρησιμοποιεί ακόμη και τον πόλεμο της Ουκρανίας σαν άλλοθι για την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού.

Εμείς βιώνουμε καθημερινά μία ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου που σκοπό έχει να ανατρέψει όλες τις εργατικές κατακτήσεις και να δημιουργήσει ένα σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Ενάντια στις πολιτικές του δόγματος του σοκ, εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας, προτάσσοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ανίκανη να διαχειριστεί και την πανδημία με αποτέλεσμα οι χιλιάδες νεκροί να δίνουν στη χώρα μας μια δυσάρεστη πρωτιά, ενώ ταυτόχρονα διαλύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το κράτος πρόνοιας. Απαξιώνουν ακόμη τη δημόσια εκπαίδευση, ξεπουλάνε και χαρίζουν δημόσια αγαθά, υπηρεσίες και αρμοδιότητες. Απογυμνώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες από προσωπικό οι οποίες πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και μέσων.

Στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής, οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι ενώ παράλληλα αυξάνονται τραγικά οι εξοπλιστικές δαπάνες και οι φορολογικές ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου.

Η εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής, είναι και ιστορικό σημείο αναφοράς για συνέχιση των κοινωνικών αγώνων.

Καλούμε τους συναδέλφους σε όλα τα νησιά, να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων